Így kapcsold ki a robotpilótát az életedben!

2019. december 05. 16:29 - Life Advisor

autopilot_life.jpgNem nem repülési tippekről fogsz olvasni. Ha hiszed, ha nem egyszer mindannyiunk életébe beköszönt olyan időszak, amikor robotpilóta módba kapcsoljuk a saját életünket. Néha ez a fajta életmód hasznos lehet. Stratégiákat készíthetünk, feltöltődhetünk és lendületet szerezhetünk a következő nagy lépésünkhöz. Nem mindig fogsz tudni a maximumon pörögni és néha előnyünkre válhat, ha robotpilóta módba kapcsoljuk az életünket. Ilyenkor az elménk tisztábban fogja majd látni, hogy melyek az igazán fontos dolgok, fennmarad az éberségünk és a fontos dolgokra fogunk összpontosítani.

A probléma ott kezdődik, amikor megfeledkezünk arról, hogy az életünket a robotpilóta irányítja. Ez veszélyes. Ezek azok a pillanatok, amikor felnézel a számítógéptől és rájössz, hogy az év fele már eltelt és még nem végezted el a régóta vágyott tanfolyamot vagy nem jeleztél vissza a barátokkal lévő közös nyaralásra stb. Ilyenkor mondják a legtöbben, hogy "Hogy szalad az idő?! Döbbenet!".

Az idő viszont ugyanolyan tempóban áramlik akár engedélyt adunk rá, akár nem. A különbség abban rejlik, hogy mennyire vagyunk képesek JELEN lenni. Tehát, hogyan kapcsolhatod ki a robotpilótát az életedben és veheted vissza ismét az irányítást? Kezd azzal, hogy erre a három kérdésre válaszolsz :

1. Hol akarok lenni a karrierem és/vagy a személyes életem tekintetében egy év múlva?

Próbálj meg egy évet előre menni a jövőbe. Az 5 év túlságosan távoli és sokan hajlamosak alábecsülni önmagukat. Az egy éves időszak azonban kevésbé szajkózza beléd, hogy nem tudod majd elérni a céljaid és jobban tudsz arra fókuszálni, hogy igenis megfogod tudni valósítani, amiket elterveztél.

Légy őszinte! Ha most nem érzed magad boldognak, akkor áss mélyre és tegyél fel magadnak kérdéseket, hogy min is kellene változtatnod.

2. Milyen apró lépéseket tehetek, hogy elérjem a fenti célom?

Van 365 napod, sőt jövőre (2020-ban) 366 lesz. :) Hogyan akarod tölteni ezt az időszakot? Lehet, hogy elsőre még nem fogod tudni, hogy mi is legyen az első lépés. Ez rendben is van. Ha most tehetetlennek érzed magad a jelen pillanatodban, akkor lépj bele egy kicsit a jövő cipőjébe.

Tegyük fel, hogy producer akarsz lenni. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy milyen lesz egy napod. Milyen feladatokat kell elvégezned? Valószínűleg ezekhez még nem értesz, ezért nézd meg, hogy milyen módon tudnád megszerezni a szükséges tudást.

3. Úgy használom ki jelenleg az időmet, hogy az segítsen elérni a céljaim?

Érthető, hogy mindannyiunknak szüksége van munkára és a szenvedélyeink nem mindig alkalmazkodnak a reggel 8-tól 5-ig tartó munkához. Nem azt mondom, hogy a felmondás lesz a megoldás, hogy megvalósítsd a fafaragással kapcsolatos álmaid. Még nem!

Ha mindenképpen fafaragással akarsz foglalkozni, akkor az életed hátralévő részét ne töltsd táblázatokba bújva. Legyen egy átmenet, amely a stratégiád része. Például kezdetben menj el ilyen jellegű tanfolyamokra a hétvégén. Töltsd fel néhány általad készített munkád az internetre, hogy rajongói bázist építs. Motiváld magad, hogy jól használd az időd és hogy közelebb kerülj a céljaidhoz.

A legfontosabb, hogy légy realista. Ha Róma nem tudott megépülni egy nap alatt, akkor miért gondolják olyan sokan, hogy a siker "csak úgy" megtörténik?

A robotpilóta mód otthonos érzést biztosít számunkra, mert mindig tudhatjuk mire számíthatunk. Kedden mosoda, szerdán bevásárlás, csütörtökön könyvklub, pénteken buli stb.stb. A rutinba esés struktúrát biztosít ugyan, de ha így éljük le az életünket akkor a végén visszatekintve nem fogunk találni semmit, ami miatt büszkék és elégedettek lehetnénk.

Az újdonságok óriási lehetőségeket rejtenek és ironikus módon pont ez az oka, hogy az emberek félelmetesnek tartják ezt. Nem mindig tudjuk megjósolni, hogy miből mi lesz majd az életünkben. Ha robotpilótával éled az életed, akkor az azt jelenti, hogy az életeddel kapcsolatos döntéseket inkább másra bízod (legyen az a főnököd, párod stb.). Ezzel együtt azonban az életed irányításáról mondasz le.

Az idő halad előre és az életed is eltelik függetlenül attól, hogy te kormányzol vagy inkább csak az anyósülésről nézelődsz. A kérdés az, hogy neked így jó?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása