Íme 4 jó szokás, hogy megkapj mindent, amit szeretnél!

2019. december 04. 07:30 - Life Advisor

good_habit.jpgHa nem tanulunk meg jó szokásokat az élet nehezebbé válik. Választhatsz : vagy keményen dolgozol, tanulsz, fejleszted magad és könnyebb lesz az életed, vagy sodródhatsz, így viszont az élet nehezebbé válik. A sikeres emberek kétségkívül a jó szokásokat választják. Elsőre nem tűnik majd úgy, hogy túl nagyot lépsz előre, de ez csak a látszat. Hamarosan kinyílnak a lehetőségek ajtajai az életedben. Nem minden jó szokás teremt azonban hasonló eredményeket. Néhány szokás erősebb a másiknál. Íme 4 olyan szokás, amelyek erősítik az önbizalmad és segítenek abban, hogy megkapj mindent, amit szeretnél.

1. Szeresd az életet, ne gyűlöld!

Amikor a dolgok nem működnek megfelelően az életünkbe, akkor gyakran az első lépés az ellenállás. Ehelyett szánj egy percet arra, hogy megértsd mi az, ami nem működik és miért nem. Ez nagyon is értékes információ számodra.

A nehéz idők megzavarhatják a stagnáló gondolkodásod mintáit. Ha elfogadod ezt a kis zavart, akkor az elméd felfrissülhet és megértővé, elfogadóvá válhat. Ez segít továbbjutni az ilyen nehéz helyzetekből. Azért mert nehézséggel szembesülsz, ne gondold azt, hogy az egész életet gyűlölnöd kellene. Ha mégis így teszel, akkor az élet minden további tervedet megsemmisíti, tehát figyelj mire és hogyan gondolsz, reagálsz.

2. Ne rombold, hanem erősítsd meg magad!

Az egyik leggyakoribb módszer saját magunk degradálásra, ha rossz kérdéseket teszünk fel. A rossz kérdések nem adnak erőt. Azonnal megváltoztatják a tudatalatti gondolatmintáinkat pozitívról negatívra. Erősek.

Például :

Miért nem tudok lefogyni? (rossz kérdés)
Mert kövér disznó vagy! (negatív válasz)

Miért nem tudok jól csinálni dolgokat? (rossz kérdés)
Mert nem vagy okos! (negatív válasz)

Miért szakított velem? (rossz kérdés)
Mert örök vesztes vagy! (negatív válasz)

Ha rossz kérdéseket teszel fel, rossz válaszokat kapsz. Mivel a tudatos elme programozza a tudatalattit, vedd át az irányítást. A jó kérdések pozitív válaszokat eredményeznek. Tehát :

Melyik a két legfontosabb dolog, amit tehetek a fogyás érdekében? (jó kérdés)
Hogyan tudnám ezt a feladatot jobban elvégezni? (jó kérdés)
Milyen három dolgot tehetek a kapcsolataim javítása érdekében? (jó kérdés)

3. Gondolkozz, ötletelj ne pedig másokat/mást hibáztass!

A vádló magatartás felvázolja azokat az okokat, amelyek miatt valami nem a mi hibánk. Ez értelmi útmutató hoz létre, amelyet neheztelésnek hívnak. Csábító lehet ebben a helyzetben lebegni, mert úgy érzed, hogy mindent a saját ellenőrzésed alatt tartasz, ez viszont csak egy illúzió. A múlt már elmúlt. Nincs ellenőrzés. A múlt élményei nem határoznak meg téged. A múltad erősebbé tett, nem vagy többé a múltad fogja. Te vagy a jövő úttörője és hatalmad van a jelenben.

4. Tegyél valamit, de ne mindent!

Jó ellenállni, egy bizonyos pontig. Időnként a lemondás a legokosabb lépés. Vannak,idők, amikor megnézem a teendőim listáját és gyorsan kiiktatok pár elemet egyszerűen azzal, hogy áthúzom őket. Például, ha 10 dolog van a listámban, akkor emlékeztetem magam a Pareto elvre, miszerint az eredményeid 80%-ka a cselekedeteid és az aktivitásod 20%-ból ered. Tehát megcsinálom az első két dolgot és onnan haladok majd tovább.

Mindez eredményes élethez vezet és rengeteg egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Ez egy nagyon fontos üzenet a manapság magasan teljesítő társadalom számára. Milyen előnyöket kapsz?

Alacsonyabb kortizolszint
Erősebb immunrendszer
Kevesebb fizikai probléma

A legboldogabb emberek elfoglaltak ugyan, de mindent a kezükbe tartanak. Nem rohannak. Légy gyors, de ne siess. Bármit megtehetsz, amikor lemondasz arról, hogy mindent megpróbálj.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása