Hogyan védd magad más emberek negativitásától?

2019. november 21. 13:05 - Life Advisor

stop_negativity.jpgGyerekként úgy éreztem, hogy jobban érzem a negativitást magam körül, mint bárki más. Nem csak fizikailag, érzelmileg is. Különösen nehéz volt, amikor körülöttem harcoltak az emberek és bár nem kellett belevonódnom mégis csak ott volt a nehézség és a negativitás által kapott érzelem. A negatív energia benne volt a levegőben emiatt én is idegesebbnek és elárasztottnak éreztem magam. Nem tudom, hogyan lehet ilyen helyzettel megbirkózni.

Előfordulhatott persze, hogy más emberek ugyanazt a negatív energiát érezték maguk körül, mint én, de egyszerűen jobbak voltak, mert nem mutatták meg mindezt a külvilág számára. Vagy talán megtanulták, hogyan nem kell magukra venni ezeket a dolgokat. Ezt már soha nem fogom megtudni.

Hozzáteszem, hogy nem gondolnám, hogy érzékenynek lenni negatív személyiségjegy, amelytől meg kell szabadulnunk. Ezek arra késztetnek, hogy jobbak legyünk a kapcsolatainkban, a kommunikációnkban és nagyrészt ez az oka, hogy együttérző és empatikus személyiségem van.

Sokáig kerestem a belső béke fenntartásának módjait és a mentális,érzelmi káosz megállításának lehetőségeit, amin elindulhatok és alkalmazhatok.

Íme az 5 legjobb tipp, amelyet te is hasznosíthatsz, hogy megbirkózz a negatív energiákkal :

1. A fájdalom valódi forrása

A gondolataid és az általad tett ítéletek érzelmi fájdalmat okoznak. Nem mások szavai is tettei okozzák ezt, hanem  a sajátjaid. Arra fordítottam a figyelmem, hogy másokat próbáljak megváltoztatni azért, hogy a környezetem megváltozzon és én jobban érezzem magam. Bár ezek befolyásolhatják az érzéseinket, ha csak a környezetünkre összpontosítunk és nem magunkra, akkor olyan játékot fogunk játszani, amit soha nem fogunk tudni megnyerni. Ezek után tehát lemondtam arról, hogy más emberek viselkedését próbáljam megváltoztatni és elkezdtem figyelni arra, amire tényleg befolyásom lehet : önmagam.

Kiderült, hogy nemcsak lehetetlen más emberek viselkedésének ellenőrzése, de értelmetlen is. Bármire is próbáljuk ráfogni a probléma és a hibák okát, valójában minden a gondolkodásunkkal van összefüggésben. Ezért van az, hogy két ember teljesen másképpen él meg egy negatív szituációt. Ez annak köszönhető, hogy a saját hiedelmeinkből, gondolatainkból, mintáinkból fakadóan látjuk a világot.

A negatív interakciók valójában lehetőséget adhatnak nekünk, hogy valami mély és személyes változást vigyünk végbe önmagunkban, ha hagyjuk, hogy ez megtörténjen Ha negatívan kezeljük a dolgokat, akkor negatív hatással vannak ránk. Ha pozitívnak vagy legalább megpróbálunk arany középutat találni, akkor az pozitív hatással lesz ránk.

2. Felelősség

Megtanulva azt, hogy az észleléseim és a megítéléseim voltak az érzelmi fájdalmaim valódi forrásai jelentősen megváltozott az életem. Megtanultam, hogy én döntöm el, hogy mennyi ideig szenvedek vagy hogy egyáltalán szenvedek-e és már nem félek attól, hogy mások hogyan fognak cselekedni és ezekre én hogyan fogok reagálni.

Ha egyszer megérted, hogy a dolgok értelmezése sokkal fontosabb, mint amit bárki más tesz, nem tagadhatod meg a felelősséget, hogy igenis számít hogyan bánsz másokkal és hogyan reagálsz a körülötted történő eseményekre. Rajtad múlik a boldogságod.

Könnyebb másokat hibáztatni, mint vállalni a belső békéért a felelősséget. Valahogy jobban érezzük magunkat attól, ha másokat hibáztathatunk. Áldozattá válasz, ami miatt mások figyelnek rád és emiatt jobban érzed magad. Többé nem hibáztathatsz másokat, ha mégis akkor önmagadnak hazudsz.

3. Szeretet és félelem

Nem hinném, hogy csak testünk és elménk van. Úgy gondolom, hogy van lelkünk, szellemünk vagy magasabb tudatunk, amely túlmutat a testünkön és elménken, amelyet nem mindig tudunk teljesen megérteni.

Vannak, akik ezt a magasabb tudatot, energiát bármit Istennek hívják, vannak akik Univerzumnak ezt mindenki maga hite és neveltetése szerint dönti el. Vannak persze olyanok is, akik egyikben sem hiszenk és például a pszichológia ezt a bizonyos magasabb tudatot egonak hívja. Azért szenvedünk és érzékelünk negativitást, mert az elménk hazugságokat teremt és megpróbálunk úgy élni, mintha ezek igazak lennének.

4. Minél több negatív dolgot tapasztalsz, annál sérülékenyebb leszel

Emlékszel arra, amikor utoljára mondta neked valaki, hogy nem érzi jól magát? Fáj valami, nehézséget tapasztal stb. Az igazság az, hogy valószínűleg stresszesek és idegesek voltak. Valószínűleg a félelmük mondatta ezt velük. Ha erre úgy reagáltál, hogy visszatámadtál, védekeztél azt jelenti, hogy hagytad, hogy a félelmük behúzzon téged és így félelemtől kezdtél el működni.

Albert Einstein már nagyon bölcsen tudtunkra adta, hogy ugyanolyan gondolkodásmóddal nem tudunk megoldani egy problémát, amivel létrehoztuk azt. A félelem még több félelemmel nem oldható meg. A félelem megoldásának egyetlen módja, ha szeretettel és pozitív dolgokkal találkozol. Ha felismered, hogy amikor valaki megtámad, negatív energiát sugároz, a félelem állapotában van és te szeretettel és pozitív energiával, gondolatokkal reagálsz, akkor neked is és neki is segíteni fogsz.

5. Fogadd el az érzelmeid és ne próbáld megváltoztatni őket

Néha, amikor ideges leszek mások negatív dolgai miatt, sokkal nagyobb mértékben veszek magamhoz negatív energiát, mint eredetileg. Az idegeskedés megduplázódása, megtriplázódása tovább rontotta a dolgokat. Ha megérted, hogy az érzéseid nem bánthatnak téged, ha nem maradsz sokáig ebben a negatív állapotban, akkor elfogadhatod őket és könnyebben tudsz tovább haladni az életedben.

Tudatosíthatod, hogy igen dühös vagyok és nagyon ideges vagyok azért, ami történt, de ez rendben van. Az érzéseink úgy mennek tovább, mint felhők az égen. Ha nem tetszik,a hogyan érzed magad, akkor próbáld meg magad másképpen érezni. Itt jön a legtöbb elakadás, hiszen ezzel kiakarsz kényszeríteni olyan érzéseket, amelyek nem léteznek, nem sikerül és újra rosszul érzed majd magad. Annak elismerése, hogy rendben van, ha most felhúztad magad gyorsabb előrejutást eredményez az állóvízből.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása