Keresed a sikert? Íme 5 módszer, hogy megtaláld.

2019. november 09. 11:37 - Life Advisor

looking_for_success.jpgMit is akarnak annyira az emberek, amikor a sikerről beszélnek? Vannak, akik jachtot, magánszigetet, repülőt, luxusvillát. Mások szeretnék érezni, hogy tartoznak valahova, szeretetteli kapcsolataik vannak csodás barátokkal és egy harmonikus családdal. Olyan dolgokra vágyunk, amelyekről azt sem tudjuk, hogy miért is akarjuk elérni. Képeket készítünk a fejünkben arról, hogy milyen lenne birtokolni ezeket a tárgyakat, felépíteni ezeket a kapcsolatokat, ezt az elképzelt éltet élni, de véletlenül figyelmen kívül hagyjuk a kihívásokat, amelyek az siker felé vezető úton bizony mindannyiunkra rátalálnak.

Nem elengedő csak magunkba felépíteni ezeket az álomképeket. El kell tudni fogadnunk, hogy a sikerek eléréséért tennünk kell és bizony szembesülni fogunk akadályokkal, nehézségekkel, amelyeket meg kell majd oldanunk. Ez nem titok, bárki, aki tanulmányozta már a sikeres emberek életét láthatta, hogy bizony ők is megküzdöttek nehézségekkel. A különbség köztük és közted jelenleg az, hogy ők soha nem adták fel. A jó hír viszont, hogy te és ők ugyanolyan emberek vagytok. Mit jelent ez? Te is képes vagy rá, hogy megold az életedbe felbukkanó nehézségeket, sőt ugyanannyi lehetőséggel is rendelkezel a siker felé vezető úton, mint ők.

Ha te most épp a sikert keresed, akkor mutatok 5 olyan módszert, amivel te is megtalálhatod.

1. Áss mélyre, mielőtt építkezel

Ez ugyanúgy működik, mintha építkeznél. Nem kezdesz bele egyből a falak felhúzásába anélkül, hogy ne lenne meg a stabil alap, amire majd az egész házad épül. A sikeres élet alapjainak kidolgozása ugyanígy működik. Nem működhet anélkül, hogy megértenéd honnan jöttél, mi az ami előre hajt és miért csinálod mindezt? Ha mélyen magadba nézel, megértheted, mi az, ami ténylegesen motivál téged, így ezzel foglalkozhatsz, ebből meríthetsz erőt és energiát.

Vagyis, kezdheted az építkezést, de csak akkor, ha az alap már megvan, hiszen stabil alap nélkül a házad is egyszer csak összeomlik. Ne forduljon elő ez az életeddel.

2. Hozz létre erős hálózatot

Pando, a világ egyik legnagyobb és legöregebb organizmusa. Az amerikai rezgő nyárfákból álló kolónia az amerikai Utah államban nagyjából 80 ezer éves és 47 ezer fa alkotja, amik mind egyetlen magból nőttek ki, ezért a gyökérzetük is közös A Pando elnevezést kutatók adták az erdőnek. A szó egyébként latin eredetű, a jelentése pedig az, hogy „terjeszkedem”.

Gondold át, hogyan nézne ki a siker felé vezető út egy erős hálózat nélkül. Biztonság és erős alap nélkül nem leszel képes megbirkózni a viharral, amikor a sikerhez szükséges és elkerülhetetlen kihívások szembejönnek.  Annak érdekében, hogy valóban sikeres lehess, meg kell osztanod másokkal a győzelmeid és a vereségeid is.

Nem arról van szó, hogy olyan embereket kell magad köré hoznod, akik veled örülnek a sikereidben, de elhagynak, amikor nehézséggel küzdesz. Olyan emberek kellenek, akik támogatnak téged és veled vannak a szükség idején is.

(Tudom, most azt gondolod, hogy ilyen emberek már vagy nem léteznek, vagy egyre kevesebb van belőlük. Ennek a gondolatnak két oka lehet. Az első, hogy kifogásokat keresel ugyanúgy, mint eddig mindig az életedben. A második pedig, hogy a te személyes környezetedben nincsenek ilyen emberek. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy nem léteznek.)

3. Erősítsd az elméd

Elkerülhetetlen lépés. Ha folyamatosan az szajkózod, hogy az élet szar, hogy semmire nem vagy képes, hogy a kormány nyomorba taszít, hogy neked úgysem jár a siker, akkor ez pontosan így is fog történni. Választhatod ezt is, de akár választhatod a pozitív gondolkodást is.

A bazális ganglionok az agyunk törzsdúcai. Agyunk ezen része felelős a szokások kialakulásáért, míg a prefrontális kéreg a komplex döntéshozatal és gondolkodás folyamatáért felel.

A bazális ganglionok valójában az agyunk kevésbé fejlett, ám annál nagyobb jelentőséggel bíró része. Ezt a részt erős, határozott szokások kiépítésével kell megerősíteni, hogy megtanítsuk az agyunknak, hogyan összpontosítson a megfelelő időpontokban a megfelelő dolgokra.

4. Célozd meg a Holdat

Ahogy a mondás is tartja : "Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." Őszintén utálom ezt a közmondást, mivel szerintem eléggé giccses, de hihetetlenül jól illusztrálja a lényeget. Ha egy nagy célra törekszel, akkor valószínűbb, hogy valamilyen szintű sikert el is fogsz érni, amely elismerést ad neked, függetlenül attól, hogy mi történik.

A mondásból hiányzik a tervezés és az előkészítés, ami ahhoz kell, hogy megcélozd a Holdat. Tehát, ha valami nagyra törekszel, ne felejtsd el ezt másokkal megosztani, aktivizáld a támogatóid és próbáld meg vele megváltani a világot. Megfogsz lepődni, hogy a nagy célokra való célzás közben, kik lépnek majd be az életedbe, hogy segítő kezet nyújtsanak.

5. Engedd, hogy a szíved énekeljen

Az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza a valód sikert az a képesség, hogy rendszeresen olyasvalamit képes vagy megtenni, ami örömöt okoz. A munkád nem mindig lesz érdekes, a rendszeresen elvégzett dolgok egy idő után monotonná válnak, ezért törekedned kell arra, hogy megtaláld az a dolgot, amely a szívedet is jobban megdobogtatja, boldoggá teszi.

Ezt akkor fogod tudni megtenni, ha érted azt, amit a szíved énekel. Ne magadtól próbálj rájönni, hogy mit szeretsz a munkádban vagy, hogy éppen miért ebbe vágtál bele. Ehelyett hagyd, hogy a szíved énekelhesse, mondhassa el neked.

Ha még a szíved nem énekel, akkor valószínűleg most kezded el tervezni a sikeres életed. Ne felejtsd el az elejétől, azaz az 1-es ponttól kezdeni, hiszen stabil alap nélkül nem lesz tartós a változás.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása