4 dolog, amire emlékezz, ha a kétkedők azt mondják, nem vagy rá képes

2019. október 29. 07:30 - Life Advisor

doubsters.jpgHa vannak álmaid, akkor lesznek kétségeid is. Ezek az örömteli gyilkosok lelőnek minket mielőtt felszállnánk. Azt mondják, hogy nem fogod tudni megcsinálni, amikor azt hitted, hogy most megteheted. Bizonytalanná tesznek minket, amikor biztosak vagyunk valamiben és ostobává, amikor okosak vagyunk. A külső kétkedők viszont táplálják az önbizalmunkat. Az élet és a siker nem arról szól, hogy mi történik veled, hanem arról, hogy miként érzékeled és hogyan reagálsz a veled lévő történésekre.

Kétségek pedig mindig történnek velünk. Készülj fel rá. Még jobb,ha megtanulod élvezni őket. Mivel a kétségek olyan elképzelhetetlen, amilyennek hangoznak, simán megteheted.

Mutatok továbbá 4 olyan dolgot, ami jusson akkor eszedbe, ha a kétségek és a kétkedők neked is azt súgják, hogy nem vagy rá képes.

1. A kétkedők valójában törődnek veled

Ne utáld azokat, akik nem hisznek az álmaidban, mert valószínűleg ők lehetnek azok, akik szeretnek téged. Sokszor a leginkább hozzánk közelálló személyek a leghangosabbak. Lehet, hogy apukád, az élettársad vagy a legjobb barátod.

Időnként még a legkedvesebb emberek sem látják benned azt, amit te már látsz. Öntudatlanul saját korlátaikat vetítik rád, hogy megvédjenek a kudarctól és a fájdalmaktól. Az üzleti életben kudarcot szenvedő apa ösztönözheti a fiát, hogy inkább "rendes munkát" végezzen és legyen inkább "biztos havi jövedelme".

A jó hír az, hogy ők azt akarják, hogy sikerüljön. Ez lehetőséget ad arra, hogy a kezdeti ellenállásuk után kitartó szurkolóiddá váljanak.

Figyelj okosan, miközben a tanácsaikat hallgatod. Szerezz jóváhagyást és támogatást azáltal, hogy a törekvéseiddel foglalkozol. A célok felé haladva megmutathatod nekik, hogy a feltételezéseik nem állják meg a helyüket és így megszabadulhatsz az általuk rád vetített korlátoktól is.

2. A kétkedők megmutatják, miben kell fejlődnöd

Tedd félre egy pillanatra az egod elleni támadások miatti rossz érzéseid és fontold meg a kritikusok véleményét. Figyeld meg objektíven a kritikát. Próbálj meg legalább egy olyan pontot találni, amely igaz rá abból, amit mondanak.

Például,ha egy fejvadász elutasítja a törekvéseid, hogy egy jobb munkát keress, 99%-ban tévedhet. A másik egy százalék azonban betekintés lehet egy olyan dologba, amely segíthet neked. Lehet, hogy ez egy olyan szükséges készség vagy személy, akinél kapcsolatot kell kialakítanod vagy jobb időzítést kell elérned a következő lépésednek.

Amikor legközelebb azt hallod, hogy mások kételkednek benned, találd meg az apró igazságot a szavakban. Építsd ezeket be a terveidbe és hidd el sokkal jobb leszel.

3. A kétkedők adják a legnagyobb motivációt

Michael Jordan megköszönte a kétkedőknek a motivációt. Úgy ítélte meg őket, mint a cselekedetei mozgatórugóit. Jordan heves versenyző volt, nem nagyon volt szüksége motivációra. Ennek ellenére úgy döntött, hogy a kétségeit démonokká alakítja, amelyeket meg kell ölnie ahhoz, hogy bizonyítsa nagyságát.

A kétkedők adták számára a legnagyobb motivációt. Vigyázz azonban, hogy ne érzelmileg fektess be a kritikusokba, mert ezek félrevezethetnek téged. Nem számít, hogy személyesek-e vagy sem, mindaddig, amíg te magad nem veszed őket személyesen. Ne égj ki azalatt, mialatt mások véleményét próbálod kezelni.

Tudd, hogy a szkeptikusok csak akkor tudnak meghatározni téged, ha te hagyod nekik. Minden tevékenységnek azonos és ellentétes reakciója is létezik. Változtasd ezeket a kritikákat pozitív, erőteljes reakcióvá, amely a javadra működik. A kritika tévedésének bizonyításához szükséges motiváció pontosan ugyanaz, mint amire szükséged van a nagyság eléréséhez.

4. A kétkedők a szövetségeseid is lehetnek

A kétkedők gyakran az ellentétekből fakadnak. Az emberek keményen megítélhetik azokat az ötleteket, vagy ambíciókat, amelyek nem felelnek meg a saját hitüknek ,véleményüknek, elképzeléseiknek.

Ha áthidalod ezeket a különbségeket, a mindenki számára hasznos kapcsolatok létrehozása érdekében, a szkeptikusok és kételkedők erős szövetségesekké válhatnak. Már bebizonyították, hogy van hangjuk és ezt hajlandóak lennének az te javadra használni.

A csapatmunka során a kommunikáció és az emberek készségeivel nemcsak érveket, de érzelmeket is meg kell nyerned. Ha a kétkedőkből támogatókat tudsz varázsolni, akkor felgyorsíthatod a sikert.

Minél nagyobb és merészebb az álmod, annál több kétkedőt fogsz tapasztalni az életedben. Köszönd meg nekik te is, hogy jelen vannak az életedben és kovácsolj a jelenlétükből tőkét a sikereid számára.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása