4 gyors tipp a gondolkodásmódod megváltoztatásához

2019. szeptember 30. 13:05 - Life Advisor

thinking_change.jpgA gondolkodásmódod javítása érdekében kemény munkán kell keresztül menned. Órákig írhatod a naplód, meditálhatsz, de persze ezenkívül számos olyan tevékenység létezik, amely alapvetően megváltoztathatja az életed. Én azonban most szeretnék azokra a tippekre koncentrálni, amelyek nem vesznek igénybe 1 hónapot, amire beépíted az életedbe.

1. Változtasd meg a perspektívád

A látásmód megváltoztatása nem mindig könnyű, de a legfontosabb része, hogy a gondolataid is megváltozzanak. Gondolj rá úgy, mint egy jelentős fordulópont az életedben. Minden alkalommal, amikor nehézséggel kerülsz szembe, próbáld meg a pozitív oldalát nézni a dolgoknak és az adott szituációt igazítsd hozzá a céljaidhoz és a terveidhez.

Tudom, ez nem mindig könnyű, de hidd el, hogy pontosan erre van szükséged ahhoz, hogy előre lépj az életedben. Mi ebben a legjobb? Az, hogy csupán egy percet vesz igénybe az, hogy a nézőpontod megváltoztasd és ha képes vagy látni az új lehetőségeket, akkor már elindulsz egy pozitív irányba. Miután meglátod a pozitív lehetőséget, erre kell összpontosítanod.

2. Ünnepeld meg a sikereid

Amikor valamilyen nehézséggel, kihívással szembesülsz, a legelső dolog amit teszünk, hogy rosszul érezzük magunkat és úgy érezzük, mintha minden rosszul menne az életünkben. Ez biológiailag így van belénk kódolva, mármint jobban emlékezünk a negatív dolgokra, mint a jó dolgokra. Ez egy túlélési mechanizmus.

Ilyen helyzetben inkább koncentrálj azokra a dolgokra, amelyeket már sikeresen végig vittél az életedben. Függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy sikerről beszélünk, ünnepeld meg őket. Ha képes vagy ünnepelni, arra fogsz tudni összpontosítani, amely dolgok igazából számítanak és így visszaszerezheted az önmagadba vetett hited.

3. Élj szenvedéllyel

Két lehetőséged van. Vagy dolgozol a céljaidért és az álmaidért vagy fekszel a kanapén azon tűnődve, hogy mi a fene történik veled. Mindkettő hoz egy bizonyos eredményt, csak nem biztos, hogy az neked tetszeni fog. Szenvedéllyel kell élned és a céljaidért kell dolgoznod.

A szenvedély megnyugtatja az elméd és olyan dolgokat teremt az életedbe, amelyekre mindig is vágytál, így lehetőséged lesz, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból.

4. Szeresd önmagad

Időnként csak arra van szükség, hogy szeresd magad. Ezzel felismerheted azokat a lehetőségeket, módszereket, amelyek már ott vannak benned és amivel megvalósíthatod az álmaid. Igenis ismerd el, hogy csodálatos ember vagy. Igen, te!!

Az önszeretettel kapcsolatban további tippeket olvashatsz itt >>>

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása