4 jel, hogy segítségedre van szükséged a vállalkozásodban

2019. szeptember 16. 11:30 - Life Advisor

help_vallakozo.pngEgy vállalkozás vezetése nem vicc. Óriási nyomással jár és a növekedéshez gyakran kell lemondanunk bizonyos dolgokról. Ha te is a sikerre akarsz összpontosítani, akkor tudnod kell, hogy nem szégyen segítséget kérni. Különféle támogatásra lehet szükséged, amely mind a magán- mind pedig az üzleti éleredben a saját fejlődésed szolgálhatják. Íme 4 jele annak, amikor bizony neked is el kell egy kis támogatás.

1. Kimerültség

Időről időre felmerülhet benned, hogy az állandó munkavégzés miatt egyszerűen nem elég a napi 24 óra. Ha ennek ellenére folyamatosan a munkába temetkezel, gyorsan a kiégés felé sodródhatsz. Ha úgy érzed, hogy túlterhelt vagy, kimerültnek érzed magad, akkor itt az ideje, hogy segítséget kapj. A legfontosabb azonban, hogy megnézd mi okozza ezt a kimerültséget, hogy tisztában legyél azzal, miben van szükséged segítségre.

Ha úgy érzed, hogy a kimerültség a túlterheltségből, félelmekből vagy más negatív érzelmekből származnak, akkor valószínűleg egy olyan tanácsadóra van szükséged, aki segít helyre billenteni az egyensúlyt a gondolataid terén.

Ha úgy érzed, hogy sokkal több feladatot vállaltál el, mint amennyit egyedül képes vagy minőségileg és határidőre megcsinálni, akkor valószínűleg egy segítő csapattagra, munkatársra lesz szükséged.

Függetlenül attól, hogy milyen okból áll fent a kimerültség, ez az egyik legkritikusabb jel, amire figyelned kell, mert ha homokba dugod a fejed, akkor kiégéssel szembesülsz, amelynek komolyabb következményei lehetnek, sőt akár teljesen parkolópályára rakhatod a vállalkozásod különféle egészségügyi és más problémák miatt. Vedd komolyan a kimerültség jeleit.

2. Dobálod a labdákat és nem tartod be a határidőket

Hányszor felejtettél el valamit a múlt héten? Ha ez sokszor előfordul, akkor ez olyan, mintha az ügyfeleidnek ígért teljesítményeket, marketingterveket, beszámolókat - amelyeket megesküdtél, hogy megcsinálsz - teljes mértékben elfelejtenéd. Ez pedig bizony komolyan megboríthatja a vállalkozásod és az ügyfelek gyorsan elpártolhatnak más céghez.

A probléma valószínűleg a rendszereid hiányán és/vagy a kollégák hiánya miatt keletkezett. Ha nincs felépített rendszered, akkor az azt jelenti, hogy folyamatosan csak sodródsz az árral, néha napján szikláknak ütközöl, éppen ott oltod a tűzet, ahol már nagy lángok vannak így kevés idő jut arra, hogy valójában a vállalkozásodra összpontosíts.

Fontos egy olyan csapattag felvétele, aki képes átlátni a projekt feladatokat és esetlegesen nagyobb tapasztalata van az üzleti rendszerek területén. Így segítséget nyújthat neked abban, hogy mire vesztegetsz feleslegesen időt és melyek azok a feladatok, amelyeket vagy automatizálni vagy kiszervezni is lehetőséged lenne.

3. Fogyás, betegség

Nem jársz már le edzeni? Mindenfélét eszel össze-vissza? Amikor vállalkozást építesz, könnyű minden energiádat ide beletolni és figyelmen kívül hagyni a saját egészséged. A probléma viszont, hogy a tested ezt nem fogja hagyni és amikor már a tested figyelmeztet, akkor komoly baj van.

Sokszor felmerül bennünk, hogy nem lehetünk betegek, mert a vállalkozásunk nem tud nélkülünk működni. Elég nagy baj ez, viszont soha nem mehet rá az egészséged a munkádra. Ha szerinted sem működik a vállalkozásod nélküled, akkor most azonnal át kell szervezned néhány dolgot. Nem engedheted meg, hogy ezen bukjon el a céged és az üzleted.

4. Nem vagy együtt a szeretteiddel

Amikor belekezdtél a vállalkozásodba mi lebegett a szemed előtt? A vakációk, a tengerpartról való munka azért, hogy együtt legyél a szeretteiddel és extravagáns életet biztosíts nekik. Most, hogy vállalkozásod van, felelősséggel tartozol az ügyfeleidnek. Megkezded a túlórákat, folyamatosan dolgozol és elhanyagolod a szeretteid. Nincs több iskolai bemutatón való részvétel, amin láthatod a gyereked, nincs több hétvégi piknik, nincs több családi vacsora. De mégis miért csinálod ezt?

Ha te is azonosulni tudsz ezzel, akkor valószínűleg több feladatot vállalsz, mint amennyit elbírsz vagy a rossz dolgokra összpontosítasz. Ebben az esetben is a legjobb megoldás egy kolléga felvétele, aki gondoskodik a napi,heti,havi tevékenységek egy részéről.

Ezzel egyidőben lehetőséged lesz arra, hogy a vállalkozásod a következő szintre emeld, hiszen lesz időd ezzel foglalkozni. Nem fog lecsökkenni az energiaszinted és a szeretteiddel is több időt tölthetsz együtt.

 

komment
süti beállítások módosítása