5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt felmondasz.

2019. július 23. 07:30 - Life Advisor

workplace_questions.pngMindenkinek vannak rossz napjai az irodában. De ha nem csak egy napról, hanem hetekről, hónapokról szóló kínokról van szó, komolyan el kell gondolkodnod, hogy ez a munka valóban megfelelő-e számodra. A rossz munkahelyi érzések nem csak téged érintenek, sőt sok olyan tanulmány készül, hogy egyre több ember fejében és egyre gyakrabban megfordul a munkahely váltás gondolata. Azonban mielőtt beadod a felmondásod mindenképpen válaszolj magadnak az alábbi 5 kérdésre.

1. Mit várok el a munkahelyemtől?

Biztosan tudod, hogy egy új munkahely egy másik cégnél nem jelenti automatikusan azt, hogy minden jobb lesz. Tehát mielőtt kilépsz, alaposan gondold meg, hogy most mi zavar téged és mi az, amit a jövőbeli munkahelyedtől elvársz? Egyik cég sem tökéletes és hamarosan te is rájössz, hogy minden munkahelyen vannak problémák és megoldandó feladatok. Elfogadni mindezt viszont csak akkor fogod tudni, ha tisztában vagy azzal, hogy te mit akarsz valójába.

2. Milyen személyes céljaid vannak?

Ha arra jutottál, hogy nem tudsz változtatni a jelenlegi helyzeten és a felmondás az egyetlen megoldás, akkor a következő lépés hogy meghatározd a céljaid. Na de hogyan is kell okosan célokat kitűzni? Itt elolvashatod >>>

Amivel mindenképp legyél tisztában, hogy mit akarsz csinálni? Milyen fejlődést szeretnél és a céljaid eléréséhez milyen lépéseket kell tenned?

3. Megfogom hozni ezt a döntést?

Mármint a felmondásra gondolok. Egy munka sok mindentől függ. Helyszín, munkaidő, fizetés. Ezért a munkahely váltás nem szabad, hogy gyomor- és bélgörcsöket okozzon. Nem menekülhetsz el egy új munkahelytől, hanem a váltást úgy kell felfognod, hogy te most épp a következő lépést teszed meg a karriercéljaid megvalósítása érdekében.

4. Készen állok a változásra?

Az új munka nemcsak új feladatokat és főnököket jelent. Új munkahely, új munkatársak, akikkel a hét legnagyobb részét tölteni fogod...ez bizony nagy változás. Valóban készen állsz rá? És valóban készen állsz arra, hogy feladd a jelenlegi munkáltatód által kínált előnyöket?

5. Megfelelő a jelenlegi élethelyzetemben felmondani?

Van időd pályázni és állásinterjúkra járni? Megengedheted magadnak, hogy kirúgjanak a próbaidő alatt? Megengedheted magadnak ezt a lépést? Van vészhelyzeti terved? Még akkor is, ha nagyszerű munkaajánlatot kaptál, nem szabad csak úgy a vakvilágba menned, sőt racionálisan mérlegelned kell minden egyes lépést. Valóban megéri a váltás?

A fenti kérdéseken kívül a legfontosabb kérdés, hogy a boldog vagy-e a munkádban? Ha nem, akkor bizony hosszú távon nem fogja megérni, hiszen jön a kiégés, az egészségügyi problémák, a stressz, amelyet még a legjobb fizetés sem fog tudni kompenzálni. 

komment
süti beállítások módosítása