4 stratégia, az életed újjáépítésére

2019. július 13. 07:30 - Life Advisor

rebuild_your_life.jpgIsmerősen hangzik? A saját életed során csapdába estél. Olyan keményen próbálsz dolgozni, változtatni, de úgy tűnik, hogy semmi sem használ és az eddigi rettenetes események folytatódnak. Emiatt aztán egyáltalán nem érzel motivációt arra, hogy reggelente felkelj. Izolálod magad a többiektől,nem szeretnéd látni a családod, a barátaid, mert nem akarod tovább ezt az életet. Ha ez a leírás pontosan illik rád, akkor hidd el pontosan tudom, mit érzel.

Ahogy Abraham Hicks megfogalmazta : jó vagy rossz, ha jön, akkor csőstül ömlik. :) Az én életem is sokáig egy soha véget nem érő trópusi viharnak tűnt. Az ilyen helyzetben a legtöbb ember csendben, reménytelenül szenved és lassan elveszítjük az irányítást a saját életünk felett, amely nonszensz.

Nekem is rá kellett jönnöm, hogy könnyebb másoknak mondani, hogy mit tegyenek, de aztán eljött az idő, amikor el kellett fogadnom a kihívást és rálépni a saját magam által "prédikált" pályára.  Újra terveztem magamnak egy boldog, sikeres és pozitív életet, amelyet mindig is szerettem volna. Ez az egész pedig egy olyan hatalmas tanulság volt számomra, amelyet azóta is kamatoztatni tudok a coachingok során, hiszen olyan tanácsokat adok át az embereknek, amelyeket én is kipróbáltam és tudom, hogy működnek.

Lássunk is neki, mutatok neked 4 olyan tippet, amelyet én is alkalmaztam, mialatt újjáépítettem az életem :

1. Foglalkozz az érzéseiddel

Ne tekintsd saját magad áldozatnak. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy az élet összeesküdött ellened, de az igazság az, hogy soha nem rólad van szó. Nem te vagy a hibás.

Ne feledd, hogy bármi is történik, nem vagy hibás, hogyan reagálsz ezekre, hiszen érzéseid vannak. Ha olyan személy vagy akiből ilyen helyzet során kiscicából tigris lesz, akkor meg kell küzdened a tigrissel. A fájdalom érzése normális dolog, ha épp a nehézségek leküzdésével nézel szembe.

A legfontosabb tehát, hogy fogadd el az érzéseid és hidd el, hogy felfelé fog ívelni az életed.

2. Ne húzz falakat magad köré

Tegyük fel, hogy nem vagy egyedül, így tehát a barátaid és a családod is segítségedre lehet. Néha a körülötted lévő emberek nem tudják, hogy mi történt az életedben és hogyan tudnának neked segíteni. Ne légy félénk, merj segítséget kérni.

Beszélj a helyzetedről azokkal, akik gondoskodnak rólad és akiknek a véleményüket meghallgatnád. Sokszor ugyanis a saját helyzetünkben nem látjuk azt, ami nyilvánvaló, egy kívülálló azonban segíthet nekünk. Csak és kizárólag a negatív emberektől maradj távol. Értsd meg és fogadd el, hogy az emberek szívesen segítenek neked.

3. Tegyél lépéseket egy jobb élet felé

Írd le, hogy mi történt veled és mit akarsz, hogy megtörténjen. Írd le és készíts hozzá tervet. Ismerd meg az erősségeid, nézd vissza a már megvalósult dolgokra. Listád fel magadnak az összes olyan dolgot, amire képes voltál/vagy.

Ellenőrizd az erőforrásaid és hogy mi segíthet most elérni a következő lépést. Foglalkozz a saját igényeiddel és vigyázz magadra. Csinálj valami olyat, ami a testednek és a lelkednek is boldogságot hoz.

Ezután itt az ideje, hogy kitűzd a céljaid és új életet teremts. A legfontosabb, hogy felismerd, hogy egyszerre egy lépést kell megtenned. Indulj el a céljaid felé vezető úton.

Ez a 7 legjobb időszak, ha célokat akarsz kitűzni >>>

4. Legyél motivált és bízz magadban

Ne fogadd el az áldozat szerepét. Fogadd el, hogy te irányítod az életed. Nem az számít, hogy mi történt, hanem az, ahogy ehhez viszonyulsz. A két legfontosabb dolog, amire figyelned kell :

A) Önszeretet - Ha nem szereted saját magad, akkor hogyan bízhatnál magadban és abban, hogy képes vagy a saját kezedbe venni az életed irányítását. Az, hogy nem szereted magad, a múltból ered, de bármi is volt, az már nem jön vissza. Ehelyett azonban, minden nap egy új lehetőség, hogy valami szépet és pozitívat teremts az életedben.

30 dolog,amivel gyakorolhatod az önszeretetet >>>

B) Gondolatok  - A gondolataid, szavakat hoznak létre, a szavak pedig tetteket. A cselekedeteid pedig hamarosan szokásokká válnak. A szokások pedig végül a személyiségedet is alakítják. A személyiségünk pedig azért lesz kiemelten fontos, mert a következő nehézség bizony jönni fog.

Készen állsz arra, hogy átvedd az irányítást az életed felett és létrehozz egy olyan életet, amelyre mindig is vágytál? Ne add fel az életed és a jövőd azért, mert sajnáltatod magad, a sebeidet nyalogatod, ne sodord magad depresszióba vagy valami még rosszabba.

Kezd el irányítani az életed még ma. Tűzz ki nagy célokat, valósítsd meg az álmaid és építsd újjá az életed, hogy újra megtapasztalhasd a boldogságot.

süti beállítások módosítása