3 módszer, hogy erős maradj, ha nehézségekkel kerülsz szembe

2019. július 09. 09:39 - Life Advisor

stay_strong.pngMindannyian szembesülünk nehézségekkel, akadályokkal, rossz helyzetekkel, amelyeket egyszerűen nem tudunk irányítani. Frusztráló lehet, amikor egy ilyen helyzet hirtelen egyik pillanatról a másikra megjelenik az életünkbe, mert sokszor erőtlennek és tehetetlennek érezzük magunkat. Ez azonban nem igaz! Az, hogy hogyan érezzük magunkat ilyen helyzetekben és hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre, diktálja az életünk minőségét.

Minden eseményt sokféleképpen értelmezhetünk. Megkérdezhetsz két embert egy olyan helyzetről, amelyen mindketten átmentek és néha két teljesen különböző választ kapsz. Ez nem azért van, mert valaki igazat mond, valaki pedig nem, hanem azért, mert mindketten másképp élték meg az adott helyzetet.

Pontosan erről van szó, amikor arról beszélünk, hogy mennyire fontos, hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre. Ez egy hatalom a kezünkben, amelyet miért ne használnánk a saját előnyünkre? A kétségbe esett és reménytelen, erőtlen gondolkodás helyett, gondolj arra, hogy mit nyerhetsz ebből a helyzetből. Amikor pozitív gondolatokat táplálsz, segít abban, hogy ne érezd szarul magad és segít a jövő felé nézni.

3 dolog, amit jegyezz meg, ha nehézséggel kerülsz szembe

1. Ez egy lehetőség számodra a fejlődésre

A nehéz helyzetek egytől-egyig fejlődési lehetőségeket biztosítanak számodra, mert ilyenkor úgy döntesz, hogy vezetni fogod az életed, nem pedig legyinteni, hogy majd lesz valahogy. A legtöbb ember még mindig ezt teszi, vagyis elfogadja, ami vele és körülötte történik. Amikor ezt a gondolkodást folytatod és elfogadod, hogy semmit nem tehetsz ebben a helyzetben, eladod a hatalmad.

Mindez pedig nemcsak a hangulatodra lesz rossz hatással, de a körülötted lévő emberekre is, különösen,ha vezető vagy. A jelenleg benned lévő energiák, ugyanis a testbeszédedet is alakítják. Amikor a növekedésre összpontosítasz, pozitív gondolatokat táplálsz majd. A szomorú, zavaros érzések teljesen rendben vannak, sőt, ha sikeres akarsz lenni, mindezeket gyakran fogod érezni. Ha így alakul, ismerd el, hogy így érzel, de ne tápláld őket. Ha erre képes leszel, fejlődni fogsz.

7 tipp, hogy úgy olvasd a testbeszédet, mint egy profi >>>

2. Ne a problémára koncentrálj, keress megoldást

Ez elég egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, de az emberek jelentős része sokkal több energiát fordít arra, hogy mi történt, vagy ki miatt történt ahelyett, hogy azonnali megoldáson törnék a fejüket. Ha valami rossz történik, kevésbé érdekeljen, hogy ki csinálta az a bajt és foglalkozz azzal inkább, hogy a lehető leggyorsabban megtaláld a megoldást.

Amit a megoldásokra kezdesz fókuszálni, az elméd egyfajta hatalomérzetet ad számodra, amelynek következtében nyugodt leszel és jogosan érezheted, hogy te irányítod az életed. Észerűen és világosan fogsz tudni gondolkodni és nem hagyod, hogy az érzelmeid rossz irányba tereljenek. A nyugodt elme pedig hozzásegít ahhoz is, hogy tanulj ebből a nehéz időszakból és fejlődj.

3. Figyeld meg, hogy ez a nehézség, hogyan javítja a jellemed

Minek a tesztjén kellett átmenned a legutóbbi nehézség során? Türelem? Empátia? Kommunikáció? Megértés? Kitartás?

Tudod, a nehézségek során olyan dolgokat tanít meg neked az élet, amelyet nem tanítanak az iskolában és biztosan nem tudtad elsajátítani a 3. diplomád megszerzése során sem. Ezek azok, amelyeket csak tapasztalat útján tanulhatsz meg.

Amikor nehéz időszakban vagy, kérdezd meg magadtól, hogy hol érzed most éppen gyengének magad, mi az, amit ez a helyzet tanít neked. Találni valamit, amiben még nem vagy elég jó, boldoggá kell, hogy tegyen, hiszen lehetőséget ad számodra, hogy fejlődj. 

komment
süti beállítások módosítása