6 dolog, ami miatt ne bánd meg, hogy hibáztál

2019. június 14. 07:30 - Life Advisor

kudarc_megbanas.pngSokan szégyenlik a kudarcaikat az életben. Ha a kudarcnak szaga is lenne, sokan azonnal odébbállnának annak érdekében, hogy mások észre ne vegyék mindezt. Sokan vallottak már kudarcot az életükben. Újra és újra sikertelenség a karrierben, üzleti életben, párkapcsolatban és még sok másban. Azonban újra és újra próbálkozni kell, hiszen a kudarc nem egyenlő a végső ítélettel. A kudarcok valójában értünk vannak. Tudom, ezt az elején egyáltalán nem így értékeljük, de ha mélyebben megnézzük tényleg így van. Íme 6 dolog, ami miatt neked sem szabad megbánnod, ha hibáztál.

1. Nem fogsz tanulni az elkövetett hibákból

A legfőbb oka annak, hogy kudarcot vallasz nem más, minthogy elkövettél bizonyos hibákat. Feltételezzük, hogyha több információval rendelkeznél ezeket elkerülhetted volna. Ha jól értékeled a lehetőséged, akkor szintén kikerülhető lett volna minden. De egyik sem így történt, ezért kudarcot vallottál.

A legjobb módja annak, hogy kilépjünk a hibákból nem más, mint hogy megakadályozzuk, hogy újra megtörténjenek. Ezt pedig csak úgy fogod tudni elérni, ha tanulsz a korábbi kudarcokból és megérted, hogy mi miért történt.

2. Elhárítod a felelősséget

Az emberek gyűlölik, ha bírálják őket. Elítéltnek érezzük magunkat és nem fogunk tudni nyitni a világ felé. Vegyük például egy párkapcsolati kudarcot. Valószínűleg a másik felet vádolod és az ő hiányosságaira gondolsz, mint a kapcsolat megszűnésének fő oka.

Valószínűleg önmagad soha nem hibáztatod, viszont tudni illik, hogy egy kapcsolat alakulása mindig két emberen múlik. Azonban, ha elfogadod a kudarcot, akkor mindig mást fogsz hibáztatni és egyhelyben marad az életed, holott számtalan lehetőség állna a rendelkezésedre.

Pozitivitás&Önállóság - A siker elsődleges összetevői >>>

3. Átlagos maradsz

Senki sem vágyik középszerű életre, ugye? Mindannyian nagy dolgokról álmodunk. Mindannyian azt gondoljuk, hogy sikeresek vagyunk. A valóságban azonban kevés ember megy az álmai után. Mások inkább parkolópályán maradnak, mert félnek a kudarcoktól.

Kudarc nem csak akkor történik, ha csinálunk valamit. Az, ha nem csinálunk semmit, ugyanúgy lehet kudarc az életünkben. Emiatt folyamatosan átlagos maradsz, holott nem is erre vágysz.

4. Nem vállalsz rizikót

Az élet tele van kockázatokkal, ezt leginkább a vállalkozók tudják alátámasztani. Sok vállalkozó, amikor megpróbálja eladni az ötletét befektetőknek, azt a választ kapják, hogy az ötletük nem elég jó.

A legtöbben ezt el is hiszik, holott erről szó sincs. Mindenesetre ezt az elutasítást szintén kudarcként éljük meg, mert nem sikerült befektetőt találnunk. Mi lenne, ha azt mondanád, hogy csak ők nem veszik észre, hogy egyébként egy óriási lehetőséget hagynak ki, viszont te akkor is megcsinálod.

Ne akadályozd magad, hogy kockázatot vállalj, merj élni.

5. Nem fogod látni a fától az erdőt

Ha megnézed, akkor láthatod, hogy a kudarc megakadályozza a kreativitásod és a tisztánlátásod. Ha kudarcot is vallasz, tudnod kell, hogy egy apró kreativitást alkalmazva az ötleted jobbá és értékesebbé válhat. Azokban az időkben, amikor tiszteleted fejezed ki a kudarcnak és beletörődsz, a kreativitásod a 0-ra csökken.

6. Lusta leszel

A sikeres embereknek mindenben rugalmasnak kell lenniük. Nem számít, ha kellemetlenség vagy bizonytalanság van az életedben, ezeknek ösztönözniük kell téged és az előre haladásod. Határozd el, hogy igenis sikeres leszel, tudod, hogy mit akarsz elérni és el is éred majd azt.

Az életben kevés jó tanár létezik, de a kudarc ilyen. A kudarc, amitől mindannyian félünk, de végül is nincs mitől félnünk. A fájdalom átmenti, a dicsőség örök.

8 tipp, amivel növelheted az érzelmi jólléted >>>

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása