3 módszer, amivel újragondolhatod a motivációt a mai világban

2019. május 25. 14:30 - Life Advisor

motivation_rethink.pngMostanában sokat gondolkodtam a motiváció természetéről. Számomra a motiváció a nap folyamán különböző pontokon és különböző mértékben jelenik meg. Reggelente még akár motiváció túltengésem is van, ha lehet ilyet mondani. Nem vagyok egy nagy éjszakai bagoly, bár néha bizony nem lenne rossz. Néhányan reggelente teljesen motiválatlanok, viszont folyamatos inspirációt éreznek, amíg egy-egy projekten dolgoznak. Nem mindig tudjuk a napunkat megfelelően szervezni, hogy az a motivációhoz is alkalmazkodjon. Mutatok 3 módszert, amellyel győzelemre állíthatod be magad, attól függetlenül, hogy mennyire vagy elfoglalt vagy épp mennyire őrülten szalad a világ, amelyben élsz.

1. Készítsd fel magad rendszeresen a motivációra

Nem vagyok egy nagy golfozó, így kicsit furcsa, hogy ezzel a példával jövök. Azonban néha el kell engedned minden zavaró tényezőt, ha sikeres akarsz lenni és csak elütni azt a labdát. Meg kell könnyítened a dolgod, hogy elérd a célod. Mindent célt sikeresen feltudsz bontani apró részekre, kisebb mérföldkövekre.

Amikor egy-egy mérföldkövet elérsz, ünnepelhetsz és folyamatosan újra és újra motivált maradhatsz. Erre használhatod például azt a módszert, hogy este összeírod a teendőd listáját, hogy másnap reggel ennek megfelelően tudd majd szervezni a napod.

Sőt ennél tovább is mehetsz és már előkészíthetsz egy-két dolgot előző este. Így, amikor másnap tényleg ott leszel a feladatnál, amit meg kell tenned, már elő lesz készítve a feladat teljesítése. Szánj 10 percet, hogy átgondold a következő lépést.

Úgy érzed, hogy elhagyott a motiváció? Így szerezheted vissza >>>

2. Célozz és lőj! 

Sajnos néha a megoldás távolinak tűnik. A legjobb, ha legalább elkezded megvalósítani az álmod, elkészítened a terméket, amit szeretnél stb.Ez azt jelenti, hogy leírod, tervezed, előveszed a telefonod, megírod azt az e-mailt, felkeresed azt az embert, akitől tanácsot vársz.

Bármit is csinálj, kényszerítsd magad arra, hogy megtedd az első majd a következő lépéseket. Ha valaki fegyvert tartana a fejedhez és azt mondaná, hogy most azonnal tenned kell valamit, különben mindent elveszítesz, akkor mit csinálnál?

Jó, lehet,hogy ez egy kicsit drasztikusan hangzik, de a sürgősség érzet kialakításával, még akkor is ha ez az utolsó dolog, amit meg akarnál tenni, valahogy olyan mély motivációt szerezhetsz, amely minden egyes nap tovább fog lendíteni téged a célod felé.

Te tudod, hogyan kell jól célt kitűzni? Ha még nem, akkor itt folytasd >>>

3. Bízz magadban

Az egyik legfontosabb dolog, hogy megőrizd a motivációd, ha képes vagy bízni önmagadban. Ha valóban bízol magadban, akkor megfogod találni a módját a folyamatos motivációnak. 

A világ alkalmazkodik az álmaidhoz,de az álmaid nem fognak valóra válni, ha folyamatosan kétségbe vonod önmagad képességét és aggódni kezdesz azon, hogy mit gondolnak mások. 

Néhány aggodalom és félelem hasznos, de a nagy többségük csak a haladást akadályozza. Töröld ki a negatív hangokat a fejedből és emlékezted magad arra, hogy bármit amit szeretnél képes vagy elérni.

A legnehezebb elkezdeni a változást. Megtalálni azokat a módszereket, amelyek valóban működnek, még számodra is. Fontos, hogy a fenti 3 módszert minél előbb beépítsd az életedbe, hiszen amíg ezek nincsenek meg, addig csak az időt húzod, pedig az életedben már most valami csodálatos dolog történne meg.

Így szeretheted jobban önmagad >>>

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása