7 egyszerű tipp, hogy mestere legyél az érzelmeidnek, amikor döntést hozol

2019. május 19. 13:41 - Life Advisor

decision_making.pngSokan komoly sajnálattal fekszenek a halálos ágyukon. Ezek a sajnálatok pedig legtöbbször a rossz vagy meg nem hozott döntéseinkkel függnek össze. Ahogy az látható, a döntéshozatalunk nagyban függ az önbizalmunktól. Az az ember, aki bízik a döntéseiben, képes rövid időn belül jól dönteni. A döntéshozatalnál azonban az érzelmek is nagy szerepet játszanak. Az érzelmek teljes mértékben hozzátartoznak a döntéseink meghozatalához, ezért érdemes neked is tudnod arról a 7 tippről, amely segít, hogy mestere legyél az érzelmeidnek egy-egy döntés meghozatalakor.

1. Lépj hátrébb

Időre van szükséged ahhoz, hogy azonosítsd és megértsd az érzéseidet.Esélyt kell adnod arra, hogy az agyad érvelési területe is aktivizálódjon , ehhez azonban pár perc feszültségmentes környezetbe kell helyezned önmagad. Ne ugorj egyből fejest! Lépj hátrébb, nyugodj meg és azonosítsd az érzéseid.

2. Lélegezz

Vegyél mély lélegzetet, annak érdekében, hogy jobban ellenőrizd az érzelmeid, így nem reagálsz rájuk azonnal és sokszor hirtelen felindulásból. Szánj erre legalább 15 percet, sőt akár egy meditációs gyakorlattal is összevonhatod ezt a gyakorlatot. Fontos, hogy tiszta elmével és érzelmekkel állj egy-egy döntéshozatal kapujában.

3. Figyelj

Miután a fenti légzés gyakorlatot végzed, tedd az egyik kezed a szívedre, a másikat pedig a hasadra és szánj időt arra, hogy befelé fordulj. A testünk eme két része a testünkben végbe menő rezgések két fő központja. 

A gyakorlat maga segít emlékeztetni önmagunkat arra, hogy te vagy az egyetlen, akiben bízhatsz. Amikor döntéshelyzetbe kerülsz győződj meg arról, hogy ez a két energiaközpont egyensúlyban van és ugyanazokat az érzelmeket/érzéseket váltják ki belőled.

4. Felejtsd el a bizonytalanságot

Fontos, hogy tudd, hogy az idegeskedés amely egy-egy döntéshozatal előtt jelen van az életedbe, azért alakul ki, amelyeket magadnak mondtál. Ne gondold azt, hogy szerencsétlen vagy, hogy rossz helyzetben vagy, hogy áldozat vagy és az életed rossz. Engedd el ezeket a gondolatokat és tiszta fejjel hozd meg a szükséges döntést.

5. Légy tudatában az érzelmeidnek, ahelyett, hogy elkerülnéd őket

Ahhoz, hogy tudatában legyél az érzelmeidnek, fejlesztened kell önmagad. Gondolj vissza a legutóbbi döntéshelyzetedre. Hogy érezted akkor magad? Milyen érzések kerültek felszínre? Hogy döntöttél? Az a döntés milyen hatással volt az életedre?

Válaszold meg ezeket a kérdéseket és nézd meg mi az, amin változtatni kellene és melyek azok az érzelmek, amelyekre nagyobb figyelmet kell fordítanod.

6. Élj a mostban, amennyire csak lehet

Nincs értelme azokra az eseményekre fókuszálni, amelyek a döntéseiddel kapcsolatosak. Ehelyett inkább koncentrálj a jelenre, anélkül, hogy elemeznéd az eseményeket. Ha képes vagy jelen lenni képes leszel jobban megérteni az érzelmeidet is.

7. Legyenek az érzelmeid a szövetségeseid

Az érzelmeid a fizikai és fiziológiai reakciókon keresztül belőled fakadnak. Neked van a legnagyobb szereped abban, hogy milyen érzések vannak benned. Csak azáltal, hogy figyelsz az érzelmekre, törődsz velük, már jobban fogod tudni kezelni őket. 

A szokások csak gyakorlással alakulnak ki. Idővel a fenti 7 pont számodra is természetessé válik és képes leszel a fontos döntések pozitív meghozatalára.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása