A siker 7 elengedhetetlen összetevője!

2019. május 14. 11:50 - Life Advisor

success_keys.pngMindannyiunknak vannak céljai az életben, de kevesen tudjuk, hogyan kell jól célokat kitűzni és megvalósítani azokat. Amikor azt látjuk, hogy vannak, akiknek sikerül megvalósítani a céljaikat azt gondoljuk, hogy nekik valami emberfeletti képességük van, amivel mi sajnos nem rendelkezünk. Nem látjuk az utat, amelyen ezek az emberek keresztül mentek. Nem látjuk, hogy hányszor buktak el, majd álltak fel újra, nem látjuk a nehézségeket és a fájdalmakat. Szeretnéd tudni melyek azok a szokások, amelyeket a sikeres emberek csinálnak? Íme 7 kulcsfontosságú, amelyeket neked is el kell sajátítanod.

1. Döntéseket hoznak

A legfontosabb dolog, amikor célokat határozunk meg. Tudatos, szándékos döntéseket kell hoznunk a cél elérésének érdekében. Ez lesz az az egyedülálló pillanat, amikor azt mondod : "Ez az! Meg kell szereznem, meg kell csinálnom, így nem mehet tovább." Úgy döntesz, hogy az eddig megszokott fájdalom sokkal nagyobb, mint a változás fájdalma. A sikeres emberek mind átélték ezt a pillanatot.

Muhammad Ali úgy döntött, hogy világhírű bokszoló lesz, miután ellopták a biciklijét.Meghozta a döntést. A motivációs videók nézegetése, vagy az ehhez hasonló cikkek olvasása önmagában kevés. Döntened kell!

2. A múltbéli sikerekre építenek

Alapjáraton hajlamosabbak vagyunk a hibáinkra összpontosítani. Minden, ami eszünkbe jut önmagunkról rossz. Már már szakértői lettünk a negatív dolgok felkutatásának. A sikeres emberek viszont tudják, hogy vannak hiányosságaik, de azt is, hogy egyedülálló tehetség is társul ehhez.

Hányszor mondtad már önmagadnak, hogy neked semmi jót nem tartogat az élet? Ezek a szavak korlátozzák a sikert. Senki sem képes mindenből aranyat csinálni, van viszont olyan időszak, amikor jobb időszakot fogunk ki. Keresd meg ezt a pillanatot és használd alapként ahhoz, hogy lendületet kapj.

3. Folyamatosan fejlődnek

A sikeres emberek tudják, hogy a folyamatos fejlődés nem "csak úgy" jön. Nincs helye az önelégültségnek. A motiváció egyik módja, hogy folyamatosan új dolgokat tanulunk meg, amelyek kapcsolódnak a céljaink eléréséhez. Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más életét éld.

A másokhoz való hasonlítgatás ugyanolyan negatív lehet, mint az önelégültség. A sikeres emberek ismerik a mentorok értékét, de azt is tudják, hogy hogyan építsék bele az egyediségüket abba, amit csinálnak. Legyen bátorságod, hogy önmagad legyél.

4. Nagyszerű csapatuk van

A sikeres emberek ismerik a társadalmi csoportok fontosságát. Csak olyan emberekkel veszik körbe magukat, akik szintén olyan gondolatokkal és életstílussal rendelkeznek, mint ők. Ők lesznek azok az emberek, akikre a nehéz időkben is számíthatnak. Ők lesznek az energiaadók, akik meghallgatnak és ápolják a lelked. Valójában tanulmányok is kimutatták, hogy az emberek, akikkel együtt vagyunk nagy hatással vannak az általános jólétünkre.

A viselkedésünk, attitűdünk, cselekedeteink tükrözik, hogy kivel töltjük a legtöbb időt. A mai naptól kezdve figyelj erre, amikor kapcsolatokat építesz.

5. Megtanultak cselekedni

Egy hónapja már, hogy azt mondtad elkezdesz edzeni. Ahhoz, hogy motiváld magad még egy futópadot is beszereztél. Az első nap még izgatott vagy, amikor hirtelen megszólal a telefon és egy barátod felhív, hogy sürgősen nála kellene lenned. Azt mondod magadnak, hogy majd holnap elkezdesz edzeni. Hat hónap is eltelik, de még mindig csak azt hajtogatod, hogy majd holnap. Ismerős?

A cselekvés a céljaink felé vezető úton nehéz feladat. A kudarctól való félelem megakadályoz minket abban, hogy cselekedjünk. Gondolj egy olyan célodra, amelyet már kitűztél, írd fel a következő lépést és cselekedj! Ne gondolkodj, csak tedd meg!

6. Rugalmasak

Amibe energiát fektetünk, ott változás történik. Összpontosítsd a céljaidra. A legtöbben ezt azonban félreértik és úgy gondolnak rá, mint egy kötelező cselekvésre, ami viszont káros lehet a céljainkra nézve.

Vannak, akik szerencsésebbek, mert már életük korai szakaszában találnak egy célt, míg mások nem. Azok, akik nem, más utakon kell navigálni. Miközben egy célra összpontosítasz, mindig hagy meg a lehetőséget új dolgok érkezésének is. Honnan tudod, hogy stratégiát kell váltanod? Hallgass a szívedre!

7. Kitartóak

Attól, hogy világos céljaid vannak, még egyáltalán nem garantált, hogy az utazás zökkenőmentes lesz. A sikeres emberek tudják, hogy a kudarcok az utazás részei. Vannak időszakok, amikor úgy tűnik, hogy nincs kiút. Ezek a pillanatok viszont arra szolgálnak, hogy megerősítsenek téged.

Ne add fel! Ezek a kudarcok nem a végeredményt szolgálják, hanem arra valók, hogy jobbá tegyenek minket.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása