3 technika, ami segít, hogy tényleg befejezd a feladataid!

2019. március 10. 13:38 - Life Advisor

make_your_time_schedule.pngA célok meghatározása, a tervezés és az ötletek felfedezése egyszerűbbé teszi az életünket. Akár fogyni szeretnél, akár több pénzre van szükséged, akár valamilyen rossz szokásodtól akarsz megszabadulni, a legtöbb ember néhány hét után már nem tudja tartani magát az eredetileg megalkotott tervekhez. Vannak, akik ezek után egyszerűbbnek látják, ha feladják az egészet. Az emberek egyszerűen nem követik a terveiket, visszatérnek a régi viselkedésükhöz, szokásaikhoz és hezitálnak, amikor lépéseket kellene tenni. Mit tehetsz azért, hogy ragaszkodj a céljaidhoz és kövesd az álmaid? Mit tehetsz azért, hogy tényleg megkapd mindazt, amit szeretnél? Íme 3 technika, amely a te életedet is megváltoztathatja.

1. Oszd be okosan az időd!

Első feladat, hogy a tervezett vágyunknak megfelelően beosszuk az időnket. Például,ha egy 2000 szóból álló cikket akarsz írni, akkor ezt kell beütemezned. Biztosítanod kell, hogy ez kapja a prioritást az életedben annak érdekében, hogy tényleg meg is csináld.

A helyes időbeosztás az egyik legjobb technika, amellyel bárki megvalósíthatja az álmait. Ha nemrég vettél egy könyvet, amit még nem volt időd elolvasni, akkor ütemezz be időt az olvasásra. Például erre felhasználhatod egy hétvégi reggeled mondjuk reggel 9:00-12:00 között. Ha precízen szervezed az időd, akkor utasítást adsz az elmédnek, hogy mikor és mit kell tenned. Tony Robbins is azt mondja : Az egyértelműség hatalom.

Ha pontosan tudod, hogy mikor és mit kell tenned, akkor sokkal nagyobb esélyed lesz arra, hogy megvalósítsd a dolgaid.

Az időbeosztás pedig azért elengedhetetlen, mert így a többiek tudtára is tudod adni, hogy a beosztott időszakban nem vagy elérhető semmilyen más elfoglaltságra. Prioritás szerint oszd be az időd és meglátod, hogy ezzel a technikával a te életed is megváltozhat.

2. Változtasd meg a környezeted!

A következő lépés, hogy megváltoztasd a környezeted. Ha az időbeosztás nem elég, akkor a környezet a következő, amelyet szintén változtatni kell. Gyakran alábecsüljük a környezetünk ránk gyakorolt hatását. A környezet amiben élsz, nagyban befolyásolja az életed alakulását. Ha a környezeted produktív és pozitív, akkor mindez a jó szokások kialakításához és a pozitív viselkedések kialakításához vezet majd.

Olyan környezetet kell teremtened magad körül, amely inkább a cselekvésre ösztönöz téged, mint halogatásra. 

Vegyük az egyik fenti példát. Elszeretnél olvasni egy könyvet, de az otthoni környezeted zajos, zavaró, akkor menj el egy kávézóba, vagy egy parkba és olvass ott.  

Tervezz újra egy olyan munkakörnyezetet, amely segít megtenni a dolgokat. Ha meg akarod változtatni az életed, akkor a környezeteden is változtatnod kell.

3. Kötelezettség vállalás

Tehát, beosztottad az időd szombaton 9:00-12:00 között, hogy elolvasod az újonnan vásárolt könyvet egy közeli kávézóban. Mi van akkor, ha mégsem ennek megfelelően cselekszel? Növeld meg az elkötelezettséged.

Például fogadhatsz egy barátoddal, hogy elfogsz olvasni legalább 100 oldalt, ha mégsem, akkor fizetsz a barátodnak. Hogyan növeli mindez az elkötelezettséged? Nos, természetesen másféle módszerek is vannak, megkérheted például a barátod, hogy olvassátok el együtt a könyvet, így neked is lesz valaki, aki felügyeli, hogy tényleg ott leszel a kávézóban és olvasod a könyvet.

Annak érdekében tehát, hogy növeld az elkötelezettséged kövesd az alábbiakat : 

  1. Írd le a céljaid!
  2. Készíts konkrét cselekvési tervet!
  3. Legyél számon kérhető a cselekedeteiddel kapcsolatban!

A tervezéshez és a fejlődésed megfigyeléséhez segítséget nyújthat az ingyenesen letölthető Évtervező is >>>

A fenti három technika segítségével valóban megvalósíthatod a terveid. Próbáld ki őket és figyeld meg az életedben bekövetkezett változásokat. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása