5 dolog, amit a lehetetlennek tűnő helyzetekből tanulhatsz!

2019. március 02. 17:51 - Life Advisor

train_impossible.jpgTegyünk egy gyors ellenőrzést az életünk felett. Egyszerűen csak nézz körbe és értékeld, hogy mi történik az életed azon területein, amelyek leginkább érdekelnek, mint a magánélet, kapcsolatok, pénzügyek vagy az egészség. Nem kell sokáig keresgélni és biztosan fogsz találni valamit, ahol bizony 180 fokos fordulatra lenne szükség. Nem számít, hogy mennyi ideig anyalsz rajt, hogy mekkora lesz a stresszszinted ezidő alatt, de még az is előfordulhat, hogy teljesen reménytelennek fogod látni az egészet. Nos, íme 5 olyan dolog, amiket éppen azokban a helyzetekben tanulhatsz meg, amikor minden lehetetlennek tűnik.

  1. Megtanulod, hogy valami gond van a szokásaiddal, viselkedéseddel vagy az attitűdöddel

Hasonlóan más emberekhez bizonyára már a te fejedben is megfordult, hogy vajon “Miért nem történik semmi?” Ilyenkor azonban leginkább csak a végeredményt kerestük, amely valójában a katasztrófa receptje.

Megfogod látni, hogy a jelenlegi szokásokkal van gond, amikor is valószínűleg inkább a nehézségekre összpontosítasz, mint az apró győzelmekre és sikerekre.

A teljesítményt – legyen bármilyen apró – meg kell ünnepelni. Mindig szánj időt arra, hogy megünnepeld a sikereid, hogy hálás legyél azért amiket elértél és hogy pozitív gondolatokkal éld meg a mindennapjaid.

  1. Felismered, hogy rossz emberek társaságában vagy

Vitathatatlan, hogy azok az emberek, akikkel az időd nagyrészét töltöd erősen befolyásolják az életed. Ahogy a hónapok vagy évek telnek, rájössz, hogy ezek az emberek sokszor hátráltatják a haladásodat. Néha nehéz lehet épp a családtagjaid vagy barátaid esetén korlátozni a velük töltött időt, de a saját életed és jövőd érdekében bizony meg kell tenned. Erről korábban itt már olvashattál >>>

  1. Nem azt csinálod, amit szeretnél

Az ilyen helyzetek kiválóak arra, hogy felismerd, ha nem azt csinálnád, amit igazából szeretnél. Ha még mindig olyan dolgokat csinálsz, amelyekkel nem tudod kiaknázni a tehetséged,készségeid és a szenvedélyed, akkor feleslegesen pazarlod az időd.

Olyan dolgokat kell csinálnod, amely a legjobbat hozzák ki belőled.

Amikor már úgy érzed, hogy nincs harmónia közted és a napi rutinod között, akkor elkezdesz lázadni. És nem folytatod tovább azt a munkát, amellyel a legtöbbet kitudnád hozni önmagadból. Kérdezd meg magadtól, hogy mit csinálnál szívesen és kezdj el tervezni, majd lépéseket tenni.

  1. Felismeried, hogy hazdutak a világról

A fenti három dolog után ez nem lehet meglepetés. A média - TV, rádió, magazinok - együttesen mindig ugyanazt csinálják. Eladnak neked olyan dolgokat, amelyek szerintük örömet szereznek neked, remélve, hogy nem leszel képes különbséget tenni a valódi boldogság és a sekélyes, felületes boldogság között.

A közösségi media pedig még rosszabb, hiszen itt mindenki a csodálatos és tökéletes oldalát mutatja, te pedig elhiszed, hogy ez a valóság. Persze, bizonyára halottál már ezekről és tudod, hogy nem minden media rossz, ezt viszont csak kemény munkával és önfegyelemmel tudod kordában tartan.

Ne utasítsd el azt a valóságot, ami a siker eléréséhez szükséges.

  1. Rájössz, hogy megteheted a következő lépést – MOST!

Annak ellenére, hogy túlnyomó részt negatív érzéseid lehetnek, valószínűleg azt is felismered – vagy ha nem, akkor fel kell ismerned – hogy bizony ez nem a végállomás, csak egy útelágazás a céljaid felé vezető úton.

Függetlenül attól, hogy milyen nehéz helyzettel is kell szembenézned, nem csak egy klisé, hogy mindenből van kiút. Hidd el, hogy te is megtalálhatod a megoldást a jelnelegi élethelyzeteddel kapcsolatban, csak figyelj a fenti jelekre és bízz abban, hogy minden úgy fog alakulni, ahogy neked a legobb.

Ha mindezt pedig megteszed, akkor ráfogsz jönni, hogy valójában semmi akadálya nincs annak, hogy azt az életet éld, amelyre mindig Is vágytál.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása