Képes vagy motiválni önmagad?

2019. február 09. 07:30 - Life Advisor

self_motivation_test.jpgA motiváció rendkívül fontos a személyes sikereink elérésnek érdekében. Ennek ellenére szerintem nem igazán tulajdonítunk elég nagy lehetőséget neki. A motivációban mindennap érdemes úja és újra megmártóznunk, hogy tartós hatást érjünk el vele az életünkben. A motivációt természetesen több forrásból is beszerezhetjük, de a legjobb, ha önmagunkat is képesek vagyunk motiválni. Olvass tovább és derítsd ki, hogy te képes vagy-e motiválni önmagad?

Ezer és egy olyan élethelyzet létezik, amikor nem találjuk a megoldást, megrekedünk az adott szituációban és nem tudjuk, hogy mikor fogunk tudni előrelépni ebből a helyzetből. Ilyenkor segíthetne rajtunk egy hatalmas adag motiváció.

Manapság akár a közösségi oldalakról, akár telefonos applikációkból, akár videó megosztó portálokról is beszerezhetünk motivációhoz szükséges idézeteket, videókat stb. A motiváció fenntartása azonban nem mindig egyszerű, hiszen számtalan negatív mintát, gondolatot hordozunk magunkkal a múltunkból vagy azokból a helyzetekből, amelyeket kudarcként éltünk meg. Pedig a kudarcok azért vannak az életünkben, hogy tanuljunk és fejlődjünk belőlük. 

Önmotivációt kaphatsz egyébként a Life Advisor zárt Facebook csoportjában is >>>

Most azonban térjünk át egy érdekes kis tesztre, amelyből kiderítheted, hogy te önmagad mennyire vagy képes a motivációra.

Arra kérnélek, hogy minden egyes kijelentést értékelj (1 - 5) skálán, ahol az 1 a "Soha nem igaz rám." az 5 pedig a "Mindig igaz." jelenti.

  1. A saját magam számára kitűzött célokon dolgozom.

  2. Konkrét elvárásaim vannak magammal és a teljesítményemmel kapcsolatban.

  3. Általában tudom, ha jól dolgozom.

  4. A nehéz helyzeteket alaposan átgondolom.

  5. A feladatok elvégzése előtt elképzelem, hogy sikeresen teljesítem azt.

  6. Magamban beszélek (hangosan vagy csak gondolatban) és átgondolom a nehéz helyzeteket.

  7. Amikor ellenállásba ütközöm, megvizsgálom, hogy helyes-e a meglátásom.

  8. Ha sikeresen elvégeztem egy feladatot, gyakran megjutalmazom magamat valamivel.

Értékelés : 

36 vagy több pont : Nagyszerű önmotivátor vagy, erős önvezetési képességekkel. Magatartásod és gondolataid pozitívan tudod irányítani.

19 - 36 pont között : Jó úton haladsz az önvezetési és önmotivációt elősegítő képességeid fejlesztésében. Továbbra is tegyél meg mindent annak érdekében, hogy fenntartsd és fejleszd ezen képességeid.

19 vagy kevesebb pont : Van még hova fejlődni. Gondolj végig olyan helyzeteket, amelyekben nem érted el a céljaid. Mi volt az oka? Milyen szerepet játszott benne az önmotiváció hiánya?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása