Hogyan teheted sokkal szervezettebbé az életed?

2019. január 16. 07:30 - Life Advisor

marten-bjork-623843-unsplash.jpgHa olyan vagy, mint én akkor te is sokszor vagy elfoglalt ezenkívül pedig az elméd tele van rengeteg információval. A munka, sport, magánélet kezelése között talán még iskolába is jársz, gyereket nevelsz vagy éppen próbálsz társasági életet élni és mindezen dolgokat összehangoltan és szervezetten működtetni. Lehet, hogy eddig is használtál már különböző határidő naplót, applikációt stb, hogy nyomon tudd követni a teendőidet, viszont a szervezett élet feltétele a szervezett elme. Szervezett elmét pedig legegyszerűbben egy tervező segítéségével tudsz megteremteni.

Jómagam is sokszor megkapom a kérdést, hogy hogyan tudok szervezett maradni, a céljaimért tenni nap, mint nap és hogyan maradok motivált? Őszintén szólva én is szoktam magam stresszesnek és túlterheltnek érezni, de a válaszom minden esetben ugyanaz : tervezőt használok és naponta többször is belenézek.

Szerezd be a saját évterveződ!

Mielőtt belekezdünk egy új évbe, fontos, hogy lezárjuk a múltunkat és megtervezzük az előttünk álló időszak feladatait, céljait. Erre a célra többféle tervezőt is beszerezhetsz. Van amelyben éves, havi, heti, napi bontásban tervezhetsz, ha viszont ennyire részleteiben nem szeretnél vele foglalkozni, akkor választhatsz egyszerűbb formát is.

Miután kiválasztottad a neked szimpatikus tervezőt, mondhatnám, hogy már csak neki kell állni kitölteni, hiszen gyakorlatilag tényleg erről is van szó. Nagyon fontos a tervezővel kapcsolatban, hogy minden lényeges dolgot ÍRJ LE!

Ez a saját felelősséged, illetve maga a tervező is akkor fog tudni a legjobban működni, ha minden apró dolgot beleírsz. Ezzel ugyanis folyamatosan emlékezteted magad a teendőkre, a céljaidra és azokra a lépésekre is, amelyeket a beteljesülésért tenned kell. 

Természetesen innen a Life Advisor oldaláról is beszerezhetsz magadnak egy teljesen ingyenes évtervezőt, amennyiben IDE kattintasz. 

Mutatok egy-két plusz ötletet amelyet már a fenti Life Advisor Évtervezőnél használhatsz : 

 • Színkódok
  Nyaralás/utazások egy szín, személyes találkozók egy másik, társadalmi események, partik, vacsorák egy harmadik, gyerekkel kapcsolatos ügyek és így tovább.

 • Matricák
  Használhatsz extra matricákat, más betűtípusokat ahhoz, hogy kiemelj egy-egy fontosabb eseményt.

 • Legyél nagyon részletes!
  Ahogy azt fent említettem írj le mindent, hiszen nem tudhatod, hogy az elméd mire fog emlékezni. Győződj meg róla, hogy egyértelmű emlékeztetőt írsz arról, amit elvársz magadtól.

 • Használd!
  Használd ki a tervező minden egyes részét, amire szükséged van.

 • Egy terveződ legyen!
  Mindenre egy tervezőt használj. Ne legyen külön terveződ a karrier területére, a magánéletre stb.

 • Alakíts ki rendszeres időpontot, amikor ezzel foglalkozol!
  Én személy szerint például az asztalomon tartom a tervezőm és naponta többször is belenézek. Minden pénteken pedig tervezem a következő hetet.

Most már közelebb kerültél az én titkomhoz annak tekintetében, hogy hogyan tudok produktív és motivált maradni, a feladataimra koncentrálni, miközben sikeresen menedzselem a teendőimet is. Rajtad a sor. Töltsd le az évterveződ és csatlakozz hozzánk! Tervezd meg velem a legjobb éved!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása