Ezért nem kell megvenned mindent, hogy drasztikusan javuljon az életed.

2019. január 06. 07:30 - Life Advisor

joshua-rawson-harris-6656200-unsplash.jpgMagad alatt vagy? Arra gondolsz, hogy elmész vásárolni és attól minden jobb lesz? Valaminek a vásárlása számomra sosem volt megoldás. Az, amivel drasztikusa javíthatod az életed ingyen van. Nem kell semmi hülyeséget megvásárolnod ehhez. A vásárlás jó a gazdaság számára, de nem nyújtja azt, amire szükséged van. Bemutatok 5 olyan tippet, amivel bebizonyíthatom számodra is, hogy nem kell megvenned mindent, hogy drasztikusan javuljon az életed. Olyan tippeket kapsz, amelyek neked is segíthetnek, ráadásul egy forintodba sem kerülnek.

 

Maga a tény, hogy javítani kell az életeden azért lehetséges, mert : 

  • Rengeteg kudarcot éltél már meg
  • Negatív környezetben élsz
  • Talán egy olyan tragédia történt veled, mint például egy családtagod elvesztése

Ezen kihívások közül egyiket sem oldja meg egyik bankjegy sem. 

A drasztikus változás veled kezdődik. A nehéz helyzetből való kijutás a rendelkezésedre álló erőforrásokból és kemény munkából áll. 

Íme egy-két tipp, ami segíthet javítani az életedet, ráadásul INGYENESEK

1. Tölts időt a családoddal

A család új perspektívába helyezi a dolgokat. Nem lesznek ott örökre veled. 

A családdal töltött idő éppen ezért segít világossá tenni mi az, ami igazán fontos számodra és milyen fontos lépések szükségesek az életed megváltoztatásához. 

Mi a fontos a legtöbbünk számára?

  • Család
  • Az egészségünk
  • Hogyan gondolkodunk magunkról

Még egyszer : az igazán fontos dolgok ingyenesek. Ez mindössze egy őszinte beszélgetés saját magaddal, ami nem lesz kiszámlázva úgy, mint az ügyvédi óradíj. 

Ha tisztában vagy vele, hogy mi a fontos, akkor prioritást élvezhet minden olyan dolog, amit meg kell tenned,hogy megváltozzon az életed.

2. Menj el egy messzi parkba

Egy teljesen kitisztított fej fogja megváltoztatni az élted, nem pedig a legújabb Iphone. 

A parkok lehetőséget adnak, hogy szemléljük az életünket. Egy olyan környezetben lehetünk, ahol a gondolataink megtisztulhatnak és világosan leszünk képesek gondolkodni.

A tiszta gondolatoknak szükségük van a természetre. Válassz egy olyan parkot, ami csodás környezetben van, közül a vízparthoz, vagy ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra stb. Ezek azok a helyek, ahol új gondolataid születhetnek. 

Az én életemben ez a fordulópont a Gellért-hegyen érkezett el. Aki már járt itt, annak nem kell magyaráznom,hogy micsoda csodálatos kilátás van innen egész Budapestre. Tiszta volt a levegő, napsütés, csend illetve egy remek kis podcast, amiből egy mondat teljesen megragadt bennem : 

Mi van, ha minden, amit eddig az életről gondoltál rossz és valójában bármit megtehetsz, amire gondolsz? Mi van, ha semmi sem lehetetlen?

3. Vegyél ki egy hét szabadságot

Ez a tipp ingyenes, feltéve, hogy az éves szabadságkeretedet használod. Dolgoztam már én is napi 12 órákat úgy, hogy gondolni sem akartam szabadságra.

Mindennap a mókuskerékbe ragadtam és nem tudtam belőle kiszállni. Mocorkált bennem olyan gondolat is, hogy minél többet dolgozom, annál hamarabb megvehetem azt a valamit, amiről úgy gondolom, hogy majd boldoggá tesz. Azonban egyik vásárlás sem adta vissza a boldogságom.

Adj magadnak egy hetet, amikor csak magaddal foglalkozol. Forró fürdők, olvasás, jóga, meditáció, masszázs stb kristálytiszta alapot szolgáltathat a gondolataidnak.

Az őrületből való kilépés, segít megtalálni a valódi utad.

4. Írd fel mit értél el az elmúlt 12 hónap alatt

Amikor úgy érzed, hogy az életed teljes kudarc, akkor ez a gyakorlat nagyon sokat segíthet neked. Gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amelyeket az elmúlt 1 évben elértél.

Amikor először csináltam meg ezt a gyakorlatot, azt hittem, hogy semmit sem értem még el. Mindez azért volt, mert a hatalmas és csodálatos elmém elfelejtette ezeket a jó dolgokat. Azzal, hogy ezeket leírtam és átgondoltam újra világossá vált számomra, hogy mire is vagyok képes. Ezáltal újabb adag motivációt és erőt kaptam, hogy megváltoztassam az életem.

5. Barátkozz új emberekkel

Barátkozni szintén lehet ingyenesen, bár kényelmetlennek tűnhet. Az életed drasztikus megváltoztatása azonban tényleg kényelmetlen is, szóval egy új barátság megteremtése remek kezdet lesz.

Mindez ugyanis magában foglalja azt is,hogy új környezetbe kerülsz. Menj el nyilvános rendezvényekre, menj el munka utáni italozásra, vegyél részt üzleti rendezvényeken vagy látogass el sporteseményekre. 

Minden barátság, amelyet valaha elkezdtem egy hello-val és egy mosollyal kezdődött. Az új barátok lehetővé teszik, hogy új történeteket ismerj meg, különböző meglátásokat és világnézeteket tanulj. 

Egy új barát tehát, szintén képes lesz megváltoztatni az életed.

Az utolsó gondolat

A drasztikus változáshoz nincs szükség pénzre. Azt gondolni, hogy a problémáidat a pénz fogja megoldani....nos, ez az ami valójában visszatart téged. Ne hagyd, hogy a pénz legyen az akadálya annak, hogy megváltoztasd az életed.

Minden változás veled kezdődik és ez bizony INGYENES!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása