7 sikeres vállalkozó reggeli rituáléja

2019. január 03. 07:30 - Life Advisor

thom-holmes-556800-unsplash.jpgGyakran azt gondolják, hogy csak a végeredmény számít az üzleti és a magánéletben. Ha azonban sikeres vállalkozó szeretnél lenni, akkor nem szabad így gondolkoznod. Az,hogy hogyan indulsz neki valaminek ugyanolyan fontos, mint az eredmény. Kérdezz meg bármely sikeres vállalkozót. Mind azt fogják mondani, hogy nem sikeres vállalkozónak születtek, hanem keményen dolgoztak érte. Rendkívül kevesen vannak, akiket a puszta szerencse juttatott sikerhez.  Ha a legjobb szeretnél lenni, akkor a legjobbaktól kell tanulnod. Igen, klisé, de teljesen igaz. A reggeli rituálé az egész napodat irányítja. Neked van reggeli rituáléd?

Bemutatok 7 sikeres vállalkozót és az ő reggeli rutinjukat, amelyekből te is profitálhatsz.

1. Naveen Jain

Az InfoSpace egykori alapítója és vezérigazgatója igazán sikeres és innovatív vállalkozó. Minden reggel időt szán arra, hogy gondoskodjon a testéről, lelkéről, elméjéről stb. Miért? Mert úgy gondolja, hogy az üzlet, olyan mint egy háború. Ha testileg, lelkileg nem állsz készen, akkor elveszíted a csatát. 

Mindennap 4:30-5:00 között kel fel. Az első 15 perc az elméjének szól. Hírek, blogok és emailek olvasása. Aztán következik a reggeli edzés a test, majd pedig egy kis meditáció a szellem egészségéért. 

Amikor megkérdezték, hogy mit gondol, mi tesz sikeressé egy embert, a válasza rém egyszerű volt : A sikeres emberek mennek és óriási problémákat oldanak meg.  Ha tudni akarod, hogyan keress 1 billió dollárt, oldj meg egy 10 billió dolláros problémát. 

2. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey saját tv műsora és újságírói tevékenységei miatt vált ismertté és számos nő példaképévé. Ha te csak a 3-4 ébresztés után vagy képes felkelni, akkor íme Oprah megoldása : nem használ ébresztőórát a felkeléshez.

Hagyja, hogy természetes módon reggel 6-kor felébredjen és ehhez már nincs szüksége ébresztésre. A napját hálával indítja. Hálát ad azokért a dolgokért, amelyek hozzásegítik a céljai magvalósításához. 8:00-kor fogat mos, majd pedig megsétáltatja mind az 5 kutyusát. A sétából hazatérve megissza a kávéját, majd meditációba kezd. 9:00-10:00-ig pedig elmegy edzeni. 

3. Warren Buffet

Warren Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember, ennek ellenére az életmódja nagyon egyszerű. 6:45-kor ébred és napjának 80%-át olvasással tölti. Amikor megkérdezték tőle, hogyan tudjuk képezni magunkat azt mondta, hogy minden nap 500 oldalt kell elolvasni, hogy megszerezd a szükséges tudást. 88 éves kora ellenére a mai napig időt szán a rendszeres testmozgásra és apró dolgok élvezésére, mint például egy kis kaja a McDonaldsban. 

4. Renee Fishman

Renee Fishman volt már ügyvéd, ingatlanos majd pedig kikötött a Lifecoach szakmánál. A sikere azon alapul, hogy képes a dobozon kívül gondolkozni és kockáztatni. 

Az első dolog, amit felkelés után csinál, hogy rögtön elindul edzeni. Nem nézi meg az e-mailjeit, sem a telefonját, nem olvas könyvet sem, egyből irány az edzőterem. Átlagosan 60-90 percet tölt testmozgással. 

Az edzés után meditációba kezd. Függetlenül attól, hogy éppen hol van, erre a két dologra mindig időt szakít. Ezt követi a teljes napjának az átgondolása, ami előtt azonban minden zavaró elektronikai eszközt kikapcsol, hogy összpontosítani tudjon. 

5. David Karp

David Karp a Tumblr alapítója és vezérigazgatója, sikeres vállalkozó és webfejlesztő. Gyalog jár dolgozni, élvezi az irodai környezetet és kizárólag irodában nézi meg az emailjeit. 

A legnagyobb hangsúlyt tehát a munka-magánélet egyensúlyára fekteti és megtesz mindent azért, hogy a haza ne kerüljön munka.

6. Tony Robbins

Habár rendkívül elfoglalt, rengeteget utazik hiszen sikeres lifecoach és író, mégis megtartja a reggeli rutinjait. Több, mint 10 éve 10 perces meditációval kezdi a napját az alábbiak szerint : 

  • 1 percig 3 sorozat gyors 30 db gyors légzés
  • 3 perc lassú, egyenletes légzés, miközben átgondolja, hogy miért is hálás az életében
  • 3 perc egyenletes légzés, hogy a teste és az elméje közti kapcsolatra fókuszáljon
  • 3 perc egyenletes légzés, miközben a céljai elérésére összpontosít

Ezt követi 15 perc edzés és testmozgás.

7. John Paul Dejoria

Hajléktalan férfiból lett milliárdos üzletember. A reggelek első 5 percét azzal tölti, hogy hálás azért, amije van. Azt mondja, hogy ez mindennapi motivációt ad neki. Ezután készít egy csésze kávét vagy cappuccinót, mielőtt összehívná az asszisztenseit, akikkel közösen ellenőrzik a napi teendőket. 

Elismeri,hogy ragaszkodik a régi dolgokhoz, ezért nem igazán szereti számítógépet használni vagy éppen e-mailezgetni.  Minden kommunikációját telefonon vagy faxon keresztül végzi és minden alkalommal a számára legfontosabb dolgokat helyezi a középpontba.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása