Néhány apróság, amit újévig meg kellene tenned

2018. december 26. 07:30 - Life Advisor

andrew-neel-308138-unsplash.jpgKitisztítani a szekrényt, frissíteni az önéletrajzod. Mi a közös ezekben a dolgokban? Mindegyikük szerepel a teendő listánkon, azonban nem végezzük el őket, csak toljuk és toljuk és toljuk magunk előtt, mert unalmasak. Aztán egy idő után igenis arra kényszerülünk, hogy igenis elvégezzük őket. Szerencsére nem létezik tökéletesebb alkalom ezen dolgok elvégzésére, mint a jelen. Most kell elvégezned ezt a néhány apróságot azért, hogy az újévet tiszta lappal kezdhesd.

1. Rakd rendbe a postafiókod

A legtöbbünknek egy csomó olvasatlan e-mailje van, rengeteg törölt e-mail a kukában, piszkozatok és egyéb olvasatlan vagy szükségtelen levelek, amelyeket mappákban tárolunk. Ahelyett, hogy a tévé elé dőlnél, szánj rá egy fél-, egy órát, hogy rendbe rakd a postafiókodat. 

És, ha már az e-mailjeidnél tartunk.....

2. Frissítsd a névjegyzéket

Tényleg szükséged van minden ember e-mailcímére, akikkel 2018-ban beszéltél? Szánj időt arra, hogy a szükségtelen e-mailcímeket kitöröld, illetve rendbe tedd azokat a családi,baráti mailcímeket, amelyeket már ők sem használnak többé.

3. Tisztítsd meg a számítógéped kívül/belül

Miközben az e-mailjeidet rendezed és szelektálod, ideje lenne megfontolnod, hogy időt szakítasz a számítógéped tisztítására is. A két ünnep között ( ha te nem is érzed magadban a potenciált) biztosan eltudod intézni, hogy szakember szedje szét a géped és belülről is kitakarítsa azt a portól, állatszőrtől stb. Ezidő alatt te pedig otthon tedd rendbe az asztalt és a számítógéped környékét.

4. Rendezd össze a számláidat és tedd rendbe a pénzügyeid

Ha esetleg még nem tetted meg volna, akkor most biztosan eljött az ideje, hogy összerendezd az idei év számláit, bevétel és kiadás oldalról is. A pénzügyi szabadság megtervezése miatt ez a lépés bizony elengedhetetlen. Ahogy arról korábban már írtam, ezeket szintén érdemes megtenned, ha pénzügyileg sikeres évet szeretnél.

5. Gondold át a pénzügyeid és frissítsd az önéletrajzod

Ahogy a számláid rendezed, figyeld meg a kiadásaid. Lehet, hogy túlköltekezted magad? Vagy éppen túlságosan meghúztad a nadrágszíjat?  Nézd meg a költségvetési szokásaid, a bankszámlád és tedd meg a szükséges lépéseket a pozitív változás érdekében.

Ugyanide tartozik az is, hogyha például azt érzed, hogy nem fizetnek meg rendesen. Ilyenkor jó ötlet lehet frissíteni az önéletrajzod és új lehetőségek után nézni. 

6. Rakj rendet

Nem hiszed el, hogy mennyi dolgot felhalmozol a szekrényekben, fürdőszobában stb. Szánj rá elég időt, hogy kitakarítasz, megszabadulsz a felesleges dolgoktól és rendet raksz a környezetedben. Ha találsz olyan dolgokat, amelyeket megtartanál, akkor gondolkodj, hogyan tudod őket megfelelően tárolni. Amelyektől pedig megválnál, gondold át, esetleg lehetőséged van-e adományozásra. 

És,ha már az adományokról beszélünk....

7. Válogasd ki a régi ruháidat

Remek szabály, hogy minden olyan ruhadarabtól megszabadulj, amit már 2 éve nem hordtál (kivéve a még mindig remekül álló öltönyt, zakót stb.).Minden egyes darab, amitől megszabadulsz lehetőséget biztosít, hogy legyen hely a gardróbodba az új daraboknak, amelyek már rajtad is jobban állnak. 

Amint végeztél a fenti dolgokkal, mindössze annyit kell tenned, hogy véglegesíted az újévi terveid és célokat tűzz ki magadnak a 2019-es évre.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása