5 produktivitást fejlesztő gyakorlat a sikeres 2019-es évért!

2018. december 10. 07:30 - Life Advisor

nathan-dumlao-520251-unsplash.jpgMindenki több időre vágyik, ez szinte biztos. Az idő a legértékesebb erőforrásunk és amint megtanulod beosztani és managelni az idődet, akkor teljesen más perspektívából fogod megtapasztalni az életed. Az időgazdálkodás javítása az egyik legnagyobb ajándék, amit önmagadnak adhatsz. Számos módszer létezik, amivel fejlesztheted a produktivitásod, de nem mindegyik adja ugyanazt az eredményt számodra.

1. Dobd ki a teendőid listáját

A termelékeny emberek nem teendő listát írnak, hanem végre hajtják a feladataikat. Mindent közvetlenül a naptárukba ütemeznek és onnan hajtják végre az elintéznivalókat. Ha rögtön a határidőnaplódba ütemezed ezeket a feladatokat, akkor elkötelezed magad és nagyobb valószínűséggel teszel pontot az ügyeid végére.

2. Ne csak a motivációra építs

A produktív embereket nem kell minden egyes alkalommal motiválni, mielőtt valami belekezdenének. A fegyelmüket motiválják és motiváció ide vagy oda, de mindent megtesznek, amit meg kell tenniük. Ne az érzéseid alapján hozz döntéseket, hanem próbáld meg már előre látni a kívánt eredményeket.

3. Már reggel legyél mester

Ébredj korán és lépj be a produktív gondolkodásmódba már a reggeli rutinoddal. A fizikai és mentális egészséged az, ami közvetlenül befolyásolja a termelékenységed. Ha a napod megfelelő reggeli rituáléval kezded, táplálod a tested és a lelked, akkor a siker bizony garantált.

4. Ütemezd a feladataid az energiádnak megfelelően

A produktív emberek ismerik az energiaciklusukat és a feladataikat az energia szintjük köré tervezik. Ne tervezz semmit olyan időpontra, amikor már előre tudod, hogy nehezedre esik megcsinálni a feladatod. Ismerd meg melyek azok a feladatok, amelyek gyorsan elszívják az energiáid, és ismerd meg azokat is, amelyek képesek ismételten feltölteni pozitív energiákkal.

5. Gondolkozz hosszútávon

A produktív emberek mindig olyan cselekvéssel is foglalkoznak, amely segíti őket a következő szintre vinni. Megvizsgálják a céljaikat, majd hozzálátnak azokhoz a feladatokhoz, amelyek előreviszik őket az álmuk megvalósításához. A napnak legalább egy olyan tevékenységből kell állnia, amely közvetlenül támogatja a hosszútávú céljaid.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása