10 napi szokás, amely változtathat az életeden!

2018. december 08. 11:56 - Life Advisor

rawpixel-1135716-unsplash.jpgA magatartásod határozza meg, hogy mennyire vagy sikeres. A sikeres emberek nem "csak úgy" sodródnak a csúcsra, hanem szükségük van olyan koncentrált cselekvésekre, fegyelemre és energiára mindennap, hogy ez ténylegesen megtörténhessen velük. Ne hagyd, hogy a régi szokásaid visszatartsanak, kezdj hozzá az alábbi 10 szokáshoz, amely a te életedet is megváltoztathatja.

 

1. Legyen reggeli rituáléd!

Talán futni szeretnél eljárni, talán reggeli meditációt szeretnél elkezdeni, vagy egyszerűen csak élvezni szeretnéd az egészséges reggelit. Bármi is legyen az, fontos, hogy olyan lehetőséget válasz, amely képes lesz beindítani a napod. Ha strukturált kezdete van a napunknak a rohanás helyett, akkor képesek leszünk a nap folyamán sokkal produktívabbak lenni és egy újabb sikeres napot magunkénak tudni.

Reggeli rituálék közül akár itt is válogathatsz >>>

2. Alkalmazd a 80/20-as szabályt!

A fenti szabály a "Pareto elv" nevet viseli. Pareto szerint a különböző jelenségek következményeinek 80%-a az okok 20%-ra vezethetőek vissza. Azaz az eredményeid 80%-a a cselekedeteid és aktivitásod 20%-ból ered.

A szabály segíthet hogy hatékonyan tudj fókuszálni az igazán fontos dolgokra azért, hogy produktív napod tudj magad mögött.

3. Olvass, olvass és olvass!

A könyvek olvasása nagyszerű módja új ismeretek elsajátítására és saját magunk fejlesztésére. Továbbá nyugtató hatása is van, hiszen képes az agyat teljesen kikapcsolni és egyidejűleg feltölteni is. Az elalvás előtti olvasás, pedig még a pihentető alvásban is segíthet. (Persze,ha csak nem valami horror regényt olvasol).

4. Egyszerre egy dologgal foglalkozz!

Az emberek mindössze 2%-a képes multi tasking tevékenységre a mindennapok során. Amikor próbálunk zsonglőrködni és egyik feladatból a másikba esni, majd vissza, az esetek többségében inkább negatív eredményeket kölcsönöz számunkra. Fókuszálj egyszerre egy dologra és csak akkor kezdj más feladatba, ha már végeztél az előzővel. Ehhez segíthet egy prio lista készítése is.

5. Értékeld a jelenlegi helyzeted!

Panaszkodhatunk azért, mert a rózsának tövisei vannak, de hálásak is lehetünk, hogy a töviseknél találunk rózsákat. Sajnos inkább az önsajnálat jellemező az életünkben a rengeteg negatív hatásnak köszönhetően, így minél előbb meg kell tanulnunk értékelni a jelenlegi helyzetünket. Ehhez például egy hálanapló nyújthat igazán nagy segítséget.>>>

6. Vedd körül magad pozitív emberekkel!

Erről már annyiszor beszéltem mégis, a mai napig sokatok számára hihetetlen, pedig csak ki kellene próbálnotok. Ne feledd, hogy a téged körülvevő 5 ember átlaga vagy. Próbálj meg kialakítani új emberi kapcsolatokat és ne negatív környezettel vedd körül magad. Keress hasonló gondolkodású és céltudatos embereket, akik képesek téged motiválni és inspirálni, majd pedig nézd meg, hogyan változik az életed.

7. Sportolj!

A sport azonkívül,hogy a fizikai egészségünket javítja, kreatívvá is tesz minket, sőt javítja a kognitív képességeinket is. Ezekkel tehát sokkal energikusabbak és boldogabbak lehetünk, hiszen sportolás közben endorfin szabadul fel a szervezetünkben, amely természetes antidepresszáns.

8. Szerzed meg a hallgatás művészetét!

A hatékony kommunikáció létfontosságú a személyes és szakmai kapcsolatok ápolásában. A hallgatás pedig központi szerepet játszik a kommunikációban.  Figyelj arra, hogy mások mit mondanak. Ez nem csak azt eredményezi, hogy látni fogják rajtad az őszinte érdeklődést, de ezáltal te is új perspektívákat ismerhetsz meg, amelyet lehet, hogy meg sem láttál volna. Ezenkívül figyelj a testbeszédre is és próbáld meg felismerni a jeleket.

9. Szakadj el a közösségi médiától!

A digitális világ az életünk szinte minden aspektusát átvette már. Egy átlagembernek 3 közösségi média fiókja van és legalább napi 2 órát a közösségi oldalakon tölt. Kutatások kimutatták, hogy minél több időt töltesz közösségi oldalakon, annál nagyobb az esély a depresszió kialakulására. Próbálj meg elszakadni a közösségi médiától és inkább a való élettel kapcsolódj össze.

10. Fektess be önmagadba!

Kétségkívül a legjobb dolog, amit tehetsz, ha önmagadba invesztálsz. Szánj időt az önfejlesztésre és arra, hogy csak magaddal törődj. ÉN idő a kulcs, amikor tényleg csak te vagy a fontos és senki és semmi más. Mielőtt pedig kételkednél, határozottan kijelenthetem, hogy IGEN, megérdemled!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása