7 tipp az Y generáció fiataljainak a nagybetűs élethez!

2018. november 27. 07:30 - Life Advisor

zachary-nelson-192289-unsplash.jpgAz iskolából a való életbe való kilépés izgalmas lehet ugyan, de szembe kerülhetünk bizonytalansággal és stresszel is. Ebben a posztban elsősorban a Y generáció fiataljainak szeretnék 7 olyan tippet adni, amivel könnyedén léphetnék ki a való világba. Hozzátenném, hogy mások számára is segítséget nyújthat a mindennapok pozitívabb és sikeresebb megélésében. Szóval, ha úgy érzed, hogy tényleg készen állsz, hogy kilépj a nagybetűs életbe, akkor építsd be ezeket a saját jövődbe.

1. Hozz létre egy olyan reggeli rutint, amely feltölt energiával

A reggeli hangulatunk határozza meg az egész napunkat és azt is, hogy hogyan fogunk teljesíteni és megélni a hátralévő időszakot. Feküdj le időben, tedd a telefonod messze az ágytól, hogy mindenképpen fel kelljen kelned az ágyból, hogy kinyomd az ébresztőd. Az én személyes reggeli rutinom magában foglalja a kellemes ébresztő zenét és a reggeli zuhanyzást is.

2. Kezdj el felépíteni egy professzionális gardróbot

A professzionális gardrób létrehozása drága és idő igényes lehet. Nem kell egyik napról a másikra megtenned. Kezd el lassan és egyenletesen megvásárolni a hozzád illő ruhadarabokat. Kezd az alapoktól és vásárolj egy-két minőségi ruhadarabot, amely tükrözi a személyiséged.

3. Tervezd meg a szabadidőd

Amikor hivatalosan is dolgozni kezdesz, lehetséges, hogy több szabadidőd lesz, mint az egyetem alatt volt. Tervezd meg úgy a szabadidőd, hogy olyan tevékenységekkel foglalkozhatsz, amelyek élvezel valamint amelyek gazdagítják az életed : utazás, főzés, több együtt töltött idő a családdal, barátokkal stb.

4. Szánj időt a minőségi ÉN időre

A személyes ÉN idő sokkal fontosabb, mint gondolnád. Mindez ugyanis hozzájárul a mindennapi sikereidhez, a fizika, szellemi és testi jólétedhez is. ÉN idő-ben elmehetsz egy frissítő masszázsra, wellnessre, kellemes sétára, étterembe, szoliba stb.

5. Ne riasszon el a tanulás

Azt gondolod, hogy az egyetemen minden tudást magadba szettél? Tévedsz! Az ember holtáig tanul, így el kell fogadnod, hogy folyamatosan képezned kell magad és új dolgokat kell megismerned. Ne riasszanak el ezek a lehetőségek. Állj hozzájuk nyitottan és tekintsd őket önfejlesztő lehetőségnek.

6. Vállalj felelősséget a pénzügyeidért

Kezd el a saját pénzügyi költségvetésed megfigyelését és a pénzügyi céljaid kitűzését. Kérdezd meg magadtól, hogy hol látod magad pénzügyileg 10 és 20 év múlva. Fontos, hogy időben fizesd a számláid és minél korábban létrehozz megtakarításokat is.

7. Élvezd az életet

Az élet rettentően gyorsan elszalad. Élvezd az élet minden pillanatát. Nem kell mindent megértened az életben, néha az élet szépsége útközben talál meg minket. Hibázni fogsz, ugyanakkor legyél képes tanulni és fejlődni ezekből a hibákból. Éld meg az életed és soha ne add fel.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása