Hogyan lehetsz sikeresebb? Használd ezt a 11 módszert.

2018. november 10. 07:30 - Life Advisor

anastasia-petrova-193818-unsplash.jpgIsmerős az alábbi helyzet? Jó pár alkalommal azon kapod magad, hogy próbálsz változásokat eszközölni az életedben, de ezek közül a legtöbb korán sem egyszerű és hálás folyamat, a végén pedig azon találod magad, hogy semmi sem változott. Ne aggódj. Mindig van új lehetőség az önfejlesztésre. Ha te is sikeresebb akarsz lenni, akkor íme 11 olyan tipp, ami segíthet mindezt elérni. 

1.  Gondold át az erősségeid!

Nehogy rávágd, hogy neked olyan nincs. Maximum nem vagy tisztában velük és éppen ez a lényeg. Az önfejlesztéshez elengedhetetlen, hogy megismerd önmagad és ebbe beletartozik az is, hogy tisztában vagy az erősségeiddel. Csinálj egy listát, amin felsorolod, hogy véleményed szerint mik a te erősségeid. Ha szükséges az elején akár segítséget is kérhetsz a legjobb barátodtól, családodtól vagy akár a felettesedtől is. 

2. Tudd, hogy miben kell fejlődnöd!

Elkészült a fenti lista. Akkor itt az ideje, hogy azokat is számba vedd, amit annyira nem szeretsz magadon. Türelmetlenség, kapkodás, a visszajelzés adása, emberi kapcsolataid stb. Fontos azonban, hogy ne billenj át a ló túlsó oldalára, azaz ne úgy fogd fel ezt a listát, mintha önmagadat kellene kritizálni. Nincs semmi olyan dolog, amin ne tudnál változtatni és ezt így teljesen ismeretlenül is bátran állítom. Persze nem elég a lista, ki kell találnod, hogyan és miképp tudnál ezeken fejleszteni.

3. Egyszerre egy területtel foglalkozz!

Tudom, felgyorsult a világ, rohanunk, mindent egyszerre és azonnal akarunk, ez azonban pont az önfejlesztés tekintetében nem ilyen egyszerű. Minden alkalommal egyszerre csak egy dologra fókuszálj, így gyorsabban fogsz tudni haladni. 

4. Pozitív megerősítés!

Én ezt személy szerint tipikusan reggelre javaslom. Nincs is jobb módszer a mindennapok beindítására, mint a pozitív megerősítések. Itt a blogon is már számtalan posztot olvashattál, akár pozitív megerősítésekkel kapcsolatban, akár pedig hatékony és sikeres emberek által alkalmazott reggeli rituálékról is. 

5. Meditálj!

Lehet, hogy sokatoknak bullshit, de éppen a fent említett felgyorsult világ miatt nagyon fontos, hogy minél gyakrabban letudjuk csendesíteni az elménket és minden részecskénkkel saját magunkra figyeljünk. Ehhez az én kedvenc módszerem a meditáció. Nem, nem az órákon át tartó, hanem akár egy 10-15 perces meditáció, akár a mindfulness gyakorlatok. Mielőtt ténylegesen le bullshitezed, adj neki egy esélyt.

6. Keress valami fizikai elfoglaltságot is, amit szeretsz!

A sport és a mozgás mind-mind endorfint termel, amely ugye mindenki számára ismerős boldogsághormon. Persze, ugyanez megvan a csokiban is, de mozgással és sporttal még az alakod sem fog rámenni. :) Az,hogy fizikailag egyben és egészségben vagyunk, hozzásegít a mentális jólét állapotához is. 

7- Ne félj változtatni!

Nagyon sokan vagyunk, akik félnek a változásoktól és inkább be gyöpösödnek egy rossz élethelyzetbe, ahelyett, hogy ha apró lépésekkel is, de elindulnának a változás útján. Arra kérlek, hogy te ne tartozz ezen emberek közé. A változás mindig pozitív megtapasztalás lesz. Természetesen előfordul, hogy mindezt csak utólag vesszük észre és az is, hogy az elején nagyon nehezen megy és nehéz időszakot hoz, ennek ellenére a végén mindig fellélegezve mehetsz tovább az álmaid felé vezető úton.

8. Értékeld a családod és a barátaid!

Ezt a pontot fixen ne felejtsd el. Nem egy vákumban élsz, így az emberi kapcsolatok az életedben különösen fontosak. Persze, mindig lesznek olyanok, akik csak apró szerepet kapnak az életedben és amilyen hamar megjelentek, olyan hamar el is tűntek, azonban a családod és a barátaid mindig ott lesznek veled és körülötted. Így tehát figyelj rájuk, tölts velük minőségi időt és ne hanyagold el őket.

9. Hallgass a szüleidre és a nagyszüleidre, de csak okosan!

A de csak okosan, nem véletlenül került bele a mondatba, ugyanis sokszor előfordul, hogy a szüleink és nagyszüleink teljesen más szemüvegen keresztül nézik a világot, mint mi. Ez sokszor hogy feszültséget, kényelmetlen helyzeteket, ennek ellenére érdemes meghallgatni és mérlegelni az ő általuk felvázolt lehetőségeket, meglátásokat. De mint írtam, csak okosan. Végső soron a te életedben, az utolsó szó mindig a tiéd.

10. Higgy önmagadban!

Ezt tudom - mivel rengetegen írjátok mailben, Messengeren, Instagramon - hogy sokatoknak bizony nehezen megy. Nagyon fontos hogy szeresd önmagad és higgy is magadban. Ha te nem teszed ezt meg, hidd el más sem fogja és ami bizony tény, hogy az életedet saját magaddal kell leélned. Csodálatos ember vagy, aki képes megváltoztatni az életét olyan irányba, amit eltervezett.

11. Tervezz!

Elérkeztünk egy szintén fontos ponthoz, méghozzá a tervezéshez. A sikeres emberek nemcsak az évüket, hónapjaikat, hetüket, de a mindennapjaikat is megtervezik. Ez arra is jó, hogy folyamatosan ellenőrizni tudod, hogy honnan hova jutottál, mennyi időt vett igénybe, mik voltak azok a dolgok, amelyeken változtattál és ami változott. Ehhez fog bizonyára neked is segítséget nyújtani a Life Advisor Évtervező, amelyről hamarosan itt az oldalon is beszámolok és meghívlak már most, hogy tervezd velem együtt a sikeres 2019-es évedet. Amint írtam, részletek hamarosan. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása