3 alapelv, amit a DreamWorks is alkalmaz és a te vállalkozásodnak is hasznos lehet

2018. november 05. 07:30 - Life Advisor

dreamworks_logo.pngVess egy pillantást arra a világra, amit a DreamWorks létrehozott. A 2.200 alkalmazottból 25%-uk az Y generációból kerül ki és 96%-os a munkavállalói hűség a cégnél. Egy nagy, kreatív és sikeres vállalkozásról van szó, amely filmgyártásra és filmforgalmazásra alapult. A munkavállalók hűsége annak is köszönhető, hogy nem a szokványos módon kezelik őket. Az alkalmazottaknak például korlátlanul biztosítanak étkezést valamint olyan lehetőségeket, mint a jóga, karate, szobrászat és így tovább. Bár a felszínen úgy tűnhet, hogy ezért maradnak ott a dolgozok, a valóság ennél sokkal mélyebben lapul.

1. Egymásba invesztálnak!

Benjamin Franklin azt mondta :

A tudásba való befektetés mindig a legnagyobb hozamot fizeti.

Ez pedig nem lehet más akkor sem, ha az Y generáció tagjait foglalkoztatják. A DreamWorks mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkavállalóikba invesztáljanak és mindent megtegyenek a képzésükért, fejlesztésükért, hiszen tudják, hogy ez a cég érdekeit szolgálja. A szakmai fejlődés és előrelépés lehetősége pedig igenis ott tartja a munkavállalóikat.

2. Mindig van terv a változásra!

A DreamWorks megérti, hogy a munkahelyet emberek alkotják és ha szeretik egymást az emberek és szeretnek együtt dolgozni, akkor sokkal produktívabbak lesznek. A változásokra folyamatosan készen állnak.

Bár rengetegen panaszkodnak az Y generációra, a DreamWorks átgondolja és elemzi az új ötleteiket és megnézik, hogy hol lehetne alkalmazni ezeket az ötleteket, például termék fejlesztésre.

Legyél mindig kész a változásokra és nyitott az új lehetőségekre. A növekedés csak akkor indul meg, ha kilépsz a komfortzónádból és hajlandó leszel cselekedni.

3. Építsd fel a saját kultúrád!

Egy igazi vállalati kultúra felbecsülhetetlen érték manapság. Bár úgy tűnhet, hogy kisebb vállalkozásnak könnyebb mindent létrehozni, te sem dughatod homokba a fejed, amikor erről van szó. A megfelelő kultúra nagyobb elkötelezettséget és produktivitást jelent. Az érdekesség az, hogy az ilyen vállalatoknál az emberek úgy tekintenek a munkára és egymásra is, mintha a második családjuk lenne.

Hozz létre egy olyan kultúrát, ahol a körülötted lévő emberek is számítanak és megtalálod az utat a siker felé.

Mint vállalkozó, te vagy az innováció hajtóereje a világon. Az ötleteid és a szenvedélyeid egy jobb jövő megteremtéséhez és jobb munkahely létrehozásához szükségesek. A legfontosabb dolog, amit tanulhatsz az, hogy az új ötleteket úgy tekintsd, mint egy olyan módszert, amellyel hosszú távon javíthatod az üzleted és a saját életedet is.

Ismerd fel, hogy a DreamWorks által felépített kultúra azért is nyerő, mert képesek voltak olyan környezetet és munkahelyet létrehozni, ahol nem azon görcsölnek az emberek, hogy mikor lesz már megint fizetésemelés. Keresd meg a lehetőségeket, hogy kreatív módon fektess be az emberekbe. Ha te is követed a fenti három módszert, akkor nagyszerű élményt nyújthatsz a munkatársaidnak és az ügyfeleidnek egyaránt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása