7 módszer, hogy kivégezd a sikerrel kapcsolatos félelmeid!

2018. október 30. 07:30 - Life Advisor

avi-richards-723441-unsplash.jpgGondolj csak bele abba az érzésbe, amely akkor kerít hatalmába, amikor egy sikeres ember történetét hallgatod. Azon gondolkozol, hogy milyen csodálatos is a siker és elképzeled magad az ő helyzetében. Az életben és az üzleti életben is a siker inspirációval, motivációval, izgalommal és nagy energiával érkezik. De amikor mélyen belemerülünk a részletekbe, a siker felé vezető úton elvégzendő feladatokra, gyakran kapjuk magunkat azon, hogy félünk, hezitálunk, kétségeink vannak. Bár nem beszélünk a sikerrel kapcsolatos félelmeinkről, bizony óhatatlanul is megjelenik a viselkedésünkben. Megjelenik ugyanis a halogatás, a kifogások, az, hogy nem hozunk döntéseket és egyszerűen akadályozzuk saját magunkat. A siker mindenkinek más jelent, de bármit is jelentsen számodra, egy biztos, elérhető.

Szeretnék neked bemutatni 7 olyan módszer, amely segít megküzdeni a sikerrel kapcsolatos félelmeiddel és biztosítja számodra az az életet, amelyre vágysz.

1. Töröld el a mentális hazugságokat!

Ha valami olyat akarunk csinálni, amit még soha sem tettünk, az agyunk berántja a vészféket. Gondolatok tömkelege kerít minket hatalmába mindenféle minőségben. Ezt legjobban ahhoz tudnám hasonlítani, mint egy-két filmben, amikor a főhős bal válla felett az ördög, jobb válla fölött az angyal jelenik meg, különböző tanácsokkal. Ezek az össze-vissza párbeszédek bizony az előrelépésünket gátolják. Ha van bármilyen negatív dolog, amit önmagadnak mondasz, azonnal állj le velük.

2. Ne gondold túl a dolgokat!

Ez az a pont, amit én is a mai napig tanulok és bizony nagyon jó tanárom van hozzá egy nagybetűs BARÁT személyében. A túlagyalás egy olyan tevékenység, amely a lehetséges kimeneteleket egyáltalán nem produktív módon vizsgálja. Annyit gondolkodsz egy témán, hogy az lassan hatással lesz a tetteidre, gondolataidra és az érzelmeidre. Ha újra és újra átgondolod nagyon lassan fogsz dönteni.

Ha ilyen helyzetbe kerülsz fontos, hogy találj egy semleges környezetet, ahol próbáld meg az egész helyzetet külső szemlélőként nézni. Milyen tanácsot adnál magadnak, ha kívülről nézed a helyzeted? Ha ez nehéz, akkor keress egy ismerőst, barátot vagy bárkit,akiben maradéktalanul megbízol és mesélj neki a dilemmádról. Lehet,hogy megvilágít neked egy olyan ötletet, amelyet te addig nem is realizáltál.

3. Távolítsd el az érzelmeket és fókuszálj a feladatra!

Bizonyára te is voltál már úgy, hogy az akkori érzelmi állapotodban nagyon sajnáltál valamit. Az érzelmi alapokon nyugvó döntések több kárt okoznak, mint hasznot. Az érzelmek nem lehetnek útmutatók egy döntéshozatal során. Nem azt akarom mondani, hogy teljes mértékben hagyd figyelmen kívül az érzelmeid, mert erről tényleg szó sincs. Azonban tudatában kell lenned azzal, hogy a negatív érzelmek, negatív reakciókat eredményeznek.

4. Fordítsd át a félelmeid!

Írd le az összes félelmed. Ezután, gondold át és írd le, hogy ezek milyen hatással vannak a fejlődésedre. Ezután tudatosítsd hogy márpedig ezt a félelmedet le kell küzdened. Találd ki a hogyant, majd pedig cselekedj és higgy abban, hogy valami remek dolog fog történni. A pozitív eredményekre kell összpontosítanod és meg kell kérdezned önmagadtól, hogy mi van akkor,ha sikerül? Ez a gondolkodásmód előkészíti és elfogadtatja veled a vágyaid.

5. Tedd meg, amitől a legjobban félsz!

Ez klisének tűnhet, de egy hatásos és szilárd módszer, ami segít a félelmek leküzdésében. Minél több ilyet megcsinálsz az életedben, annál inkább látni fogod, hogy mire vagy képes és annál hamarabb szembesülsz hatalmas eredményekkel. Az itt szerzett tapasztalat megmutatja, hogy valójában nem is kellett volna félned ettől az egésztől annyira, amennyire azt az elméd próbálta elhihetni veled.

6. Vedd körül magad olyanokkal, akik szintén cselekszenek!

A körülötted lévő emberek igenis nagy hatással vannak az életedre. Ha olyan emberekkel, tanácsadókkal, mentorokkal veszed körbe magad, akik szintén cselekszenek, építik a jövőjüket, pozitív szemlélettel rendelkeznek, akkor képes leszel megfelelő motivációt és inspirációt kapni tőlük. Az életük és a mindennapjaik ösztönözni fog téged is arra, hogy lépéseket tegyél a kívánt cél elérésének érdekében.

7. Használd a képzeleted!

A gondolatnak bizony teremtő ereje van. A lehetőség pedig mindannyiunk számára adott, hogy sikeres életre gondoljunk. A cselekvést a gondolataink hozzák létre, így ha sikeresen gondolkodunk, sikeresen is cselekszünk. Te is rendelkezel azzal a képességgel, hogy sikeres életet teremts magadnak, a kérdés inkább az, hogy hajlandó vagy-e belekezdeni mindebbe.

Ez nem egy exkluzív lista, de ha elvégzed ezeket a dolgokat, akkor pozitív változásokat tapasztalhatsz az életedben. A félelmeid csökkenni fognak, a magabiztosságod és a saját képességeidbe vetett hited viszont erősödni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása