10 dolog, amivel segíthetjük magunkat a céljaink elérésében

2018. október 28. 07:30 - Life Advisor

nghia-le-57365-unsplash.jpgFontos, hogy olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, amelyek jól illeszkednek a realitásokhoz. Ahogy azt kértétek, ez a hétvége a sikerrel kapcsolatos tippekről, tanácsokról szól. Tegnap már megnéztük, hogy hogyan kell okosan célokat kitűzni. A céljaink eléréséhez elengedhetetlenek azonban olyan fogózkodók, amelyekkel a megvalósulást segíthetjük. Ebből mutatok most nektek 10 dolgot.

 

1. Ne legyen sok célunk egyszerre!

Nincs akadálya annak, hogy egyidejűleg több cél is lebegjen a szemünk előtt. Ami viszont fontos, hogy hosszú távú célok esetében egy vagy kettő ne legyen egyszerre kitűzve. Minél több célunk van annál valószínűbb, hogy a figyelmünk szétesik és nem valósulnak meg a céljaink.

2. Ne dőljünk be a hiedelmeinknek!

Sokszor gátol minket az a tudat, hogy nem vagyunk képesek megvalósítani a céljainkat. Az ilyen hiedelmek legtöbbször gyerekkorunkból, iskolából, régi élethelyzetekből származnak. Ezek leküzdésében tud segíteni egy jó barát, egy lelkes támogató vagy akár egy jó coach.

3. Találjunk motiváló képet magunknak!

A céljaink eléréséhez szükséges motivációt tudja erősíteni minden olyan kép, amely szorosan kapcsolódik hozzá. Erre a képre gondolva a legnehezebb napokon is garantáltan motiváló lesz.

4. Válasszuk meg jól a kezdés időpontját!

Sokan esnek abba a hiába, hogy év elején kezdenek bele mindenbe. Persze, van akinek így is sikerül, de sokkal bölcsebb dolog felkészülni a kezdésre és olyan napot választanunk, ami fizikailag, értelmileg és lelkileg is ideális számunkra.

5. Tegyük láthatóvá, amit elértünk!

Nagyon fontos, hogy miközben a céljainkért dolgozunk, folyamatosan figyeljük az elért eredményeket. Ehhez jól jöhet egy napló, egy füzet, de akár a hűtőre kitűzött cetli is, amin kipipálhatjuk a folyamatokat, amelyeket már elvégeztünk.

6. Szerezzünk támogatókat!

Ha közösen vágunk bele nagyobb célok elérésébe és rendszeresen beszámolunk a haladásunkról, motiválni tudjuk egymást és lelket tudunk önteni egymásba. A sikereink, nehézségeink, dilemmáink megosztása másokkal erővel, energiával tölt fel minket. Például csatlakozhatsz a Life Advisor zárt Facebook csoportjához is!

7. Ne csüggedjünk, ha hibázunk!

Nem fog összedőlni a világ,ha egyszer-egyszer nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztük. Ez teljesen rendben van. A céljainkat átgondolni akkor kell, ha túl gyakran szegjük meg a magunk szabta határokat.

8. Változtassunk nyugodtan!

A kidolgozott cél sosincs kőbe vésve. A világ és vele együtt mi is folyamatosan változunk. Ami ma motivál, lehet,hogy holnap már nem fog. Változtassunk, hiszen a céljaink azért vannak, hogy a fejlődésünket segítsék.

9. Jusson idő önmagunkra!

Nyilván a saját célodon dolgozol, de akkor miért is feledkeznél meg önmagadról? Hidd el, hogy sokszor képesek vagyunk olyan elvakultan küzdeni, hogy fel sem tűnik, hogy milyen régen nem jutottunk el egy jó masszázsra, fodrászhoz, vagy sörözni a barátokkal. Mindig jusson idő önmagadra.

10. Fejleszd magad önmagadért, a céljaidért és az életedért!

Az ember élete végéig tanul, ami az önfejlesztésre is pontosan ráillik. A legjobb dolog, amit tehetsz, ha önmagadba invesztálsz. Így soha ne hagyd abba az önfejlesztést. Egy jó könyv, egy podcast, egy videó, egy előadás, egy szeminárium mindig ott lesz neked, mint fejlődési lehetőség. A tudás, amit megszerzel pedig olyas valami, amit senki nem vehet el tőled.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása