Kulcsfontosságú összetevő a sikerhez, amit a motiváció nem adhat meg neked

2018. október 25. 07:30 - Life Advisor

samuel-zeller-358865-unsplash.jpgVannak, akik azt mondják, hogy a motiváció szó szerint az egyetlen dolog, amire szükséges van a siker eléréséhez. De ez tényleg igaz? Rengeteg olyan offline és online tartalmat állítanak elő, amelyek célja, hogy cselekvésre buzdítson, motiváljon annak reményében, hogy végül sikeres leszel. Úgy gondolod, hogy ezeket a motivációkat követni hasznos, a legtöbb ember ennek ellenére félreértelmezi a motiváció működését. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy tisztában legyünk az egyéni sikereket meghatározó valódi tényezőkkel.

Kezdjük azzal, hogy eloszlassak egy mítoszt a motivációról : a motiváció nem egyenlő a sikerrel. A motiváció önmagában nem hoz neked sikert. Az egyetlen dolog, ami a sikerhez juttat, te magad vagy, ahogyan fejleszted magad és ahogy átrendezed az elméd.

Rengeteg időt tölthetsz motivációs előadásokon, szemináriumokon, tanfolyamokon, de nincs garancia arra, hogy ezekkel az életed is átalakul. Nagyszerű marketing ugyan, de ez nem egyenlő a sikerrel.

Igen, a guruk tudják, hogy miként nyomják meg a megfelelő gombokat az életben. Minden alkalommal, amikor szóba kerül a siker, eszméletlen történeteket mutatnak be számunkra, hogy hogyan is tudtak felemelkedni a kétségbeesésből. Mindazonáltal csak az,hogy leírod a céljaid és/vagy vizualizálod a sikert nem fog eredményt hozni.

Persze nem azt akarom mondani, hogy ne nézz többet motivációs videókat, vagy ne járt ilyen előadásokra. Erről szó sincs, sőt éppen ezek a videók és szemináriumok tartják fent a belső tüzed égését. Semmi gond nincs azzal, hogy olyan tartalmakkal táplálod és motiválod magad, amely felemelik a szellemed. A probléma az, amikor csak ez van jelen az életedben.

Amikor ez történik, akkor ugyanis a legtöbb ember megragad ezen a ponton, ezért nem látnak eredményt a könyvek olvasása, a videók megtekintése és a szemináriumokon való részvétel után. Persze itt-ott néhány dolog megváltozhat ugyan, de ez nem elég ahhoz, amit a legtöbb ember szeretne megtapasztalni.

És miért nem történik teljes változás? Azért mert hiányzik az emberekből a valódi meggyőződés, elkötelezettség és a szokások létrehozása. Más szóval, nincsenek tudatában azoknak a dolgoknak, amelyek a sikerhez vezetnek.

Az eredményeket a tettek határozzák meg. A tetteket a magatartásod, amely pedig a szokásaid közvetlen hatása alatt áll. Tény, hogy a szokásaid és a hitrendszered nem lehet azonnal megváltoztatni.

Más szóval nem számít mint mondasz, vagy teszel, ha a kreatív gondolkodásod és erőd nem érzékeli a siker és a gazdagság eszméjét, semmiféle fizikai eredményt nem fogsz elérni.  Ez talán az egyetlen dolog, amelyet a guruk elfelejtenek hangsúlyozni. Ha megtennék, akkor több embert látnának, akik belső munkát is végeznek és nem Instagram görgetésből szednének motivációt.

A lényeg tehát a belső meggyőződéseid és az általad létrehozott szokások, amelyek a mentális állapotodat alkotják. Miután a motivációs videónak vége, az adrenalin szinted lecsúszik és vissza fogsz térni a kezdeti állapotba. Ezért ha valóban megakarod tapasztalni azt a sikert, amelyet a guruk lefestenek, el kell sajátítanod a szokásképzés képességét.

A jó szokások létrehozásához, amelyek a sikerhez vezető lépéseket követik, olyan hitrendszerre és gondolatokra van szükséged, amelyek segítenek neked és megfelelő érzéssel és kreatív cselekvéssel látnak el téged. Minden más, amit tapasztalsz legfeljebb egy nyom, rosszabb esetben pedig zavaró tényező, de nem egy mágikus összetevő. Ha egyáltalán létezik mágikus összetevő, akkor fix, hogy önmagadban kell keresned.

Szóval most nézz magadba és gondold át, mennyi időt töltesz minden nap motivációs videókkal és mennyi időt fektetsz valódi belső munkába és önfejlesztésbe?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása