5 egyszerű tipp, hogy növeld a saját teljesítő képességed!

2018. október 23. 16:02 - Life Advisor

stephen-mayes-736137-unsplash.jpgKépzeld el az életet úgy, hogy korlátlan hatalmas van és bármit megtehetsz, amit akarsz.Milyen jó is lenne, nem igaz? Senki sem szeretne középszerűen élni, mindenki rendkívüli és teljes életet szeretne magáénak. Ez azonban nem ilyen egyszerű.

A legtöbb ember határtalan életet szeretne élni, azonban csak kevesen tudják megvalósítani a lehetőségeiket. A saját félelmeik blokkolják őket, állandóan nemet mondanak, nem tudják igazából mit akarnak, vagy ha tudják is, azt hiszik, hogy számukra az elérhetetlen és lehetetlen.

 

Van egy népszerű mondat, amelyet biztosra veszek, hogy már te is hallottál :

Egy életed van! Egyszer élsz!

Érdemes a fenti mondatot véresen komolyan venni. Mi van akkor, ha neked is ott a lehetőség, hogy csodálatos életet élj, de a folyamatos önsajnálat miatt nem csinálsz semmit, majd 80 évesen rádöbbensz, hogy lehet már késő és csak a bánkódás marad.

Úgy gondolom, hogy senki nem szeretne bánattal a szívében, lelkében élni és senki nem szeretne korlátozott potenciállal megélni az életét. Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd az életed és elkezd megélni azt.

1. Állítsd fel a céljaid és dolgozz értük!

Mindig legyenek céljaid és indulj el feléjük. Mit szeretnél elérni? Mire vágysz igazából? Mit akarsz megtenni az életedben?

A cél nélküli élet olyan, mintha egy hajót szabadjára engednénk a tengeren, had hánykolódjon, majd eljut valahova. (Vagy nem.) Ha van egy célod, akkor képes leszel határozott utasításokat adni az elmédnek, hogy el is érd azt.

Anélkül, hogy tudnád, hova akarsz eljutni, nem fogsz eljutni sehova. Nem számít milyen célokat tűzül ki, mi az, amit el akarsz érni. Ha határozottan tudod, akkor növelni fogod a saját teljesítő képességed.

2. Tedd magasabbra a lécet!

Elsőként, ne hasonlítsd magad másokhoz, mert az egyetlen versenyzőtársad az életben saját magad. Csak önmagadnál kell jobbnak lenned. Ha folyamatosan másokhoz hasonlítod magad, akkor mindig fogsz találni jobbat. Emiatt pedig csak a 22-es csapdájába kerülsz.

Másodszor állítsd fel a mércét. Mindaddig, amíg csinálsz valamit büszke lehetsz magadra.Arra kell fókuszálnod, hogy hogyan fejlesztheted magad, anélkül, hogy másokhoz hasonlítanád az életed. Lehet, hogy mások gyorsabban haladnak, de ez így van rendjén.

Végezetül pedig a kellene, a de jó lenne, a mi lenne ha ábrándjait cseréld le konkrét cselekvésekre és tegyél lépéseket a céljaid érdekében. Változtass és az életed is megváltozik.

3. Tarts meg az önbizalmad!

A maximális teljesítő képességed kihasználásához elengedhetetlen az önbizalom. Az önbizalom növelésének egyik leghatékonyabb módja a felkészülés.

A felkészülés az erőfeszítések megtételéről szól. Ha sikeres focista akarsz lenni, akkor a felkészülés a rendszeres edzés lesz. Minél többet edzel, annál jobb leszel. Minél jobb leszel, annál magabiztosabb leszel.

Nem számít milyen területen tevékenykedsz a felkészülés lényeges lépés. Ha író vagy, akkor folyamatosan javítanod kell az íráskészséged. Ha vállalkozó vagy, akkor folyamatosan tanulnod kell a vezetésről, a vállalkozás felépítéséről, technikákról. A felkészülés meghatározza az önbizalmad, ezt ne felejtsd el.

4. Érd el a lendületet apró lépésekkel!

Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél. Amikor a személyes potenciálod szeretnéd növelni, az nem hasonlítható ahhoz, mintha csak egy tablettát kellene bekapnod és már kész is.

A személyiséged, a szokásaid, a cselekedeteid kell növelned apró lépésekkel. Minden nap egy apró lépés, jelentős pozitív változásokat fog beindítani az életedben. Tartsd fent a lendületed folyamatos előrehaladással.

5. Folyamatosan fejleszd önmagad!

Nem tudsz növekedni és fejlődni, ha nem vagy hajlandó tanulni. Zig Ziglarnek van erre egy remek és általam nagyon kedvelt mondása :

Ha nem vagy hajlandó tanulni, senki nem tud segíteni. Ha elhatározod, hogy megtanulod, senki nem tud megállítani!

A legfontosabb, hogy elkötelezd magad, hogy minden nap egyre jobbá és jobbá válsz. Ha nem sikerül valamit elérni az életedben, akkor tudd, hogy az miattad van. Ha képes vagy tanulni, fejlődni és növelni a teljesítő képességed, akkor a siker sem marad el.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása