4 módszer, hogy jelentősen növeld a hatékonyságod!

2018. október 21. 07:30 - Life Advisor

garrett-anderson-327835-unsplash.jpgA saját hatékonyságunknak a növelése egyszerű és tartós módja annak, hogy az életed javulásnak induljon, elindulj a siker és a boldogság felé. Mindannyiunknak vannak céljai az életben, viszont ha nem hiszünk bennük és abban, hogy képesek vagyunk elérni őket, akkor hogyan fogunk sikereket bevonzani?

 

 

A saját hatékonyságunk nemcsak a céljainkat, de a céljainkhoz vezető lépéseket is befolyásolja. Ha hatékonyak vagyunk, akkor ambiciózus célokkal rendelkezünk és nagyobb valószínűséggel teszünk érte lépéseket. Alacsony hatékonysággal azonban, nem is követjük a céljainkat. Ezért nagyon fontos, hogyha vannak céljaid az életben, akkor növeld a saját hatékonyságod.

Nézzünk meg 4 módszer, amivel növelheted az önhatékonyságod.

1. Apró győzelmek elérése

Az egyik nagy probléma a személyes és az életcélokkal az, hogy sokáig tart, amíg megvalósulnak. Fenntartani a motivációt hosszú idő keresztül bizony fárasztó lehet és egy idő után természetes, hogy megkérdőjelezed, egyáltalán megvalósul-e a célod.

Ahelyett, hogy a gondolataid miatt folyamatos kétségeid merülnének fel, hozz létre és realizálj magadnak kisebb célokat, hogy átérezhesd a siker érzését. A kisebb célok ugyanolyan eredményeket, energiákat, érzelmeket szabadítanak fel bennük, mint a nagy célok. De, ami igazán fontos, hogy magas szinten tartják az önhatékonyságunkat.

2. Találd meg a megfelelő példaképet!

Ha van valaki, akit példaként követhetsz, segítségedre lehet, hogy megismerd az utat a sikerhez. Sokszor azonban a példaképeink messze lehetnek tőlünk. Ezért fontos, hogy te is arra a szakaszára összpontosíts a példaképed életének, ahol jelenleg te is tartasz.

3. Pozitív megerősítések

A negatív üzeneteket könnyebb megtalálni, ezzel is megkérdőjelezve, hogy elérhetjük-e a céljainkat. Gyakran előfordul, hogy ez a negatív hang még a saját fejünkben is káoszt próbál okozni.

Ezért létfontosságú, hogy a negatív üzeneteket, pozitív megerősítésekkel helyettesítsük. Ezt rengeteg módon elérheted. Akár motivációs videókkal, podcastokkal és természetesen a LifeAdvisor blog olvasásával is.

4. Juss be a siker zónájába!

A következő hatékony módja a hatékonyságunk növelésére, ha megállíthatatlannak érezzük magunkat. Ez lehet akár egy saját zenei lejátszási list, YouTube videók, vagy akár egy motivációs film, ami hatással van az életedre.

A lényeg,hogy ezeket akkor használd, ha éppen kihívással vagy nehézséggel nézel szembe és tényleg olyan megoldást válassz, amitől tényleg legyőzhetetlennek érzed magad.

Ahogy látod, az önhatékonyság növelése egyszerűen beilleszthető a mindennapokba. Ha ezt megteszed, megkapod az extra ösztönzést, hogy elérd a céljaid és kövesd a kijelölt utat. Csinálj valamit mindennap, amivel növelheted az önhatékonyságod és érj el új és nagyszerű eredményeket az életedben.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása