Ezt az egy kérdést kell megválaszolnod, hogy sikeres életet élj!

2018. október 16. 07:30 - Life Advisor

thinking_about_it.jpgLétezik egy kijózanító kérdés, amire mindenképpen választ kell adnod ahhoz, hogy sikeres életet élj. Egy mély kérdésről van szó, amellyel ha elkezdesz foglalkozni kétségtelenül tisztábban látod majd a célod és az életfeladatod. De mi is ez a kérdés? Lehetséges, hogy egyetlen kérdésre adott válasz az egész életedet megváltoztatja? A válaszom, határozott IGEN.

 

 

 Mit kell elérnem az életben ahhoz, hogy amikor majd visszatekintek egy-egy pillanatra azt mondhassam : elégedett vagyok!?

 Lehet,hogy azon tűnődsz, hogyan is lehet erre a kérdésre válaszolni? Az javaslom, hogy sorold fel azt az 5 értéket, amellyel már most rendelkezel. Ezek azok az értékek, amelyek nap, mint nap irányítanak és megvannak benned és azok, amelyek akkor is képviselik az életed, amikor már nem élsz. Minden hajónak szüksége van egy kapitányra, aki megadja a megfelelő irányt, azonban ha az alapértékek nincsenek meg, akkor a hajó hánykolódni fog és talán sose ér célba.

Mi lehet ilyen érték?

 • Becsületesség
 • Hit
 • Adakozás
 • Fejlődés
 • Család

Ezek azok az értékek, amelyeket mindennap figyelembe veszek a döntéseim és az életem során és segítenek, hogy az általam kijelölt úton maradjak, vagy egyes esetekben visszahozzanak erre az útra. Szerintem mindenkinek van egy saját értékrendje, amely irányít minket és segít megérteni, mit szeretnénk az életünk során.

A belső személyiség és az egyedi, személyes értékek nem egyik napról a másikra születnek, hanem lassan épülnek fel, célzott és progresszív választások útján. Ahogy John Wooden is mondta :

Létezik az a bizonyos választás, amit minden cselekedetednél meghozol. Szóval jegyezd meg, hogy a végén, amit választottál határoz meg téged.

Legyenek meg az erényeid és a céljaid az életben!

Amíg az elért eredményeid egy önéletrajzban hozzásegítenek egy jó pozícióhoz, lelkiekben semmilyen fejlődést és javulást nem eredményeznek. Ez azt jelenti, hogy ezek az elismerések nem fognak jelentősen fejleszteni téged, ha nincsenek összhangban azzal, amit ténylegesen el akarsz érni.

Ha meghatároztad a saját, személyes értékeid, akkor képes leszel a valódi céljaidra és lehetőségeidre koncentrálni. Ez azt is jelenti, hogy nem lesznek belső konfliktusaid, amelyeket le kellene győzni. Képes leszel felismerni a gyengeségeidet is és megtalálod azokat a módszereket, amelyekkel legyőzheted őket.

Végül pedig, ami talán a legfontosabb, hogy képes leszel megvalósítani az álmaid anélkül, hogy belülről teljesen ellentétes nyomást éreznél, mert olyan maximális potenciállal fogsz dolgozni, ami összhangban van a személyes küldetéseddel.

Mit jelent ez az egész?

A kutatók megerősítették, hogy a pszichológiai jóléthez kapcsolódó egyik legfontosabb tényező az élet értelmes megélése. Persze felmerül a kérdés,hogy mit értünk jólét alatt? Általánosságban elmondható, hogy amikor munkahelyi jólétről beszélünk, például arról van szó, hogy élvezzük, amit csinálunk, összehangoljuk a munkát a személyes értékeinkkel és eredményesek vagyunk.

Általánosságban elmondható, hogy az alábbi 4 dolog szorosan kapcsolódik a jóléthez :

 1. Lelkesedés
  A lelkesedés kapcsolódik az életünkkel való megelégedettséghez, a személyes fejlődéshez, a pozitív érzelmekhez, az élet céljához.

 2. Kapcsolatok
  Valójában a társadalmi kapcsolatok, különösen a hozzánk legközelebb álló emberek. A sikeres emberek is szívesebben töltenek időt olyan emberekkel, akik inspirálják őket, mint olyanokkal, akik csak körülöttük vannak.

 3. Elégedettség
  Lényegében, ha az, amit csinálunk elégedettséggel tölt el minket, akkor úgy érezzük, hogy az életünknek tényleg van értelme. Ráadásul, amikor az erőfeszítéseink megfelelnek a szenvedélyünknek és/vagy mások életéhez is pozitív hozzájárulást adnak, minden erőfeszítés csodává válik.

 4. Következetesség
  A tény, hogy az ötleteink eredményeket hoznak, ha összhangban vannak az életünkkel, önmagában nagyszerű érzés. Az, hogy ezekből a cselekedetekből mi következik, hogy tudni akarjuk, hogy a munkánk fontos, jelentős és valami nagyobb célt szolgál szintén a jóléthez kapcsolódik. Találjuk meg tehát azt, ami számunkra ténylegesen fontos és boldogságot hoz az életünkbe.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása