5 titok, ami kreatívabbá tesz a reggeli kávéd után!

2018. október 13. 07:30 - Life Advisor

coffee-1276778_640.jpgSzükséged van egy csésze kávéra ahhoz,hogy beindítsd a napod? A kávé kétség kívül népszerűbb, mint valaha. A tanulmányok szerint a 15 éven felüli lakosság 70% rendszeres, napi kávéfogyasztó. Sokaknak ez az első gondolat az ébredés után. Ez egyfajta rituálé, hogy felfrissüljünk, kirázzuk magunkat az álmunkból. Vannak akik otthon kávéznak, vannak akik a kedvenc kávézójuk felé tartanak, majd pedig gördülékenyen beindítják a napjukat. Ez néha hatásos, előfordul azonban, hogy a kávé ellenére sem tudunk azonosulni a nap ritmusával, nem kapunk elegendő motivációt és energiát. Aggodalomra semmi ok. Mutatok 5 olyan titkot, ami kreatívabbá tesz a reggeli kávéd után.

1. Cipő fel és indulhat a séta

Ismered a környezeted? Homályos irodai falak, szokásos beszélgetések, ugyanazok a digitális rutinok. Mindez egyszerre túl sok lehet és megölheti a kreativitásod. Erre nagyon jó módszer egy kis séta. Nyugodtabbá válsz, az elméd is megnyugszik, kitisztul és szabadon fogsz tudni gondolkozni is.

Egy népszerű példa Steve Jobs, aki rendszeresen gondolkodott a problémái megoldásán séta közben vagy épp tartott rövid értekezleteket.

2. Állítsd le a munkát a kínos csendben

A számítógép enyhe zúgása. A légkondi zümmögése. A gombok finom tapintása. Az egérrel való kattintás. Csendes környezetben ezek a hangok elegendőek ahhoz, hogy valaki elveszítse a kreatív gondolatait. Az apró környezeti zajok segítenek a kreatív gondolatok feltárásában. Mindazonáltal vigyáznod kell, hogy nehogy túlzásba ess. A tanulmányok szerint 85 decibel meghaladó hangzás már gátolja a kreativitásod,sőt még rosszabb is lehet, mint a csend.

.3. Szabadulj ki az irodaházból a természetbe!

A belső, zárt tér valóban kárt okozhat a kreativitásunknak. Napközben rengeteg zavaró hatás ér minket, amely csökkenti a kreativitásunkra helyezhető fókuszt. Emiatt, ha lehetőséged van, szabadulj ki az irodából és menj ki a természetbe. Próbáld ki, hogy milyen mértékben fog megváltozni a kreativitásod és a produktivitásod. Ha már a természetben vagy (és jó idő van) vedd le a cipőd, zoknid és sétálj a fűben egy kicsit.

4. Ne erőltesd, hagyd az elméd vándorolni

Az ötletedhez való ragaszkodás olyan szörnyű érzéseket is kiválthat belőled, mintha mindez fizikai akadály lenne. Néha lehetetlennek tűnik, hogy elmozduljunk ebből a helyzetből. Ugyanez történik, amikor mindenáron megpróbálsz ahhoz ragaszkodni, hogy márpedig te reggel vagy kreatív és akkor váltod meg a világot. Aztán annyira túlgondolod, hogy elakadsz.

Van, hogy igenis szükség van arra, hogy kikapcsolj és elengedd az elméd szabadon vándorolni és felfrissülni. Ennek részeként alkalmazhatod például a mindfulnesst is.

5. Találd meg a megfelelő ritmust a kreativitásod szárnyalásához

Hallgatsz zenét, miközben dolgozol? Milyen műfajt? Klasszikus? Pop? Mindenki másfajta zenét szeret és a zene befolyásolja az érzelmeinket.

A zene képes befolyásolni a gondolatainkat és az érzelmeinket, ezért tehát eljött az ideje, hogy összeállítsd a saját boldog zene listádat. Amikor boldogok vagyunk a kreativitásunk is jobban fog működni.

A kávé ugyan nagyon finom és segít energiával ellátni minket, a fenti titkok azonban tudományosan bizonyítottak, hogy kreatív lökést adjanak számunkra, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. A legjobb pedig, hogy akár többet is alkalmazhatsz egyszerre. Ki tudja, hogy milyen ötlet fog születni a legközelebbi kreatív időszakodból?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása