Mindent el akarsz érni,amit szeretnél? Alkalmazd ezt a 3 belső motivációt és sikerülni fog!

2018. október 04. 07:30 - Life Advisor

inspire-2223128_640.jpgNincs új a nap alatt azzal kapcsolatban, hogyha igazán sikeres akarsz lenni és el akarod érni a céljaid, szükséges, hogy meglegyen a kellő motivációd hozzá. A probléma inkább az, hogy az emberek kis százaléka kell fel korán és dolgozik sokkal keményebben mint bárki más és éri el a céljait. Nem kell ehhez semmilyen különleges képesség és kiválasztottnak sem kell lenned.

 

Bárki elkezdhet kialakítani egy új rutint és új szokásokat, ha igazán akarja. Viszont a legtöbb ember nem rendelkezik azzal a vággyal és elszántsággal, hogy ténylegesen lépéseket tegyen a változás érdekében.

A vággyal kapcsolatos problémák a külső motivációval állnak kapcsolatban. Külső motiváció, hogy sok pénzt keresel, hogy megvedd az álomautód vagy bármilyen más kézzel fogható dolgot, amit szívből szeretnél.

Nem azt szeretném ezzel mondani,hogy a fenti dolgok rossz dolgok. Azt szeretném,ha tudnád,hogy ezek nem lehetnek kizárólagos okai a motivációdnak, mivel egyszerűen nem hosszútávú motivációs források.

Ha megvan az autó vagy a ház, vagy éppen a pénzügyi függetlenség, akkor mi a következő? Gyakran az üresség érzése, mivel az autó vagy a ház elérésének érzése csak rövid ideig tart. Ha ezek megvannak egyre nehezebben veszed rá magad,hogy új dolgokat csinálj és többet érj el az életben.

A belső motiváció azonban megváltoztatja ezt a dinamikát, mert a belső jutalom nem kézzel fogható, viszont soha nem ér végez, soha nem fejeződik be és arra fog motiválni,hogy tovább dolgozz.

Íme a belső motiváció 3 különböző típusa, amit már ma elkezdhetsz használni :

1. A vágy,hogy győzz!

A soha véget nem érő motiváció és az igény a győzelemre. Mint például Michael Jorden esetében, akik mindig is szerettek volna győzni, a pénz pedig csak egy tárgy volt a vágyaik szempontjából.

A kemény, órákon át tartó munka sokkal nagyobb motivációt igényel, mint a pénz. Ráadásul szinte minden milliárdos azt mondja, hogy nem a pénz a fő motivációjuk.

2. A cél

Ez vitathatatlanul a legfontosabb. Szinte minden egyes sikeres embert valamiféle nagyobb cél motivál. Vegyük például Steve Jobs-ot vagy Elon Musk-ot.

A két fenti személy között nem csupán az a legfőbb különbség, hogy a munkahelyi etikájuk különbözik, hanem az egyéni céljuk is más és ezért bizony keményen kell dolgozniuk. Sokat lehet vacilálni azon,hogy a két vállalkozó közül melyiküknek van nagyobb hatása a világra,amelyben élünk.

Ha megtalálod a nagy célod, akkor megfogsz lepődni,hogy mennyivel elégedettebben és mekkora hajtóerővel dolgozol. Lehet,hogy a külső dolgokban is láthatsz eredményeket, de nem ők a hajtóerők hogy minden nap korán kelsz és munkához látsz.

3. Tudás,folyamatos fejlődés

Nincs olyan pont, ahonnan ne tudnál tovább fejlődni. Ez az egyik oka annak,hogy a videó játékok népszerűek, mert mindig újabb és újabb szinteket érhetünk el. A játékot pedig nem akarod abbahagyni egészen addig, amíg el nem éred a következő szintet.

A külső dolgok csupán rövidtávon motiválnak. A fizetés, amiből majd a házat veszed, csupán külsőségek. Az ilyen motiváltság tipikusan azt jelenti, hogy igazából nem szereted a munkád, mert ha szeretnéd, akkor az elégedettség és az elszántság belülről jönne nem pedig a külső tényezőktől. A belső motiváció azonban hozzá segít a céljaid gyorsabb eléréséhez.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása