Kötelező olvasmány : Így kerüld el a Burnoutot!

2018. szeptember 27. 07:30 - Life Advisor

abyss-2036211_640.jpgKiégés, azaz Burnout. Mindannyian ismerjük, és egyre többen meg is tapasztaljuk. De nézzük meg a valóságot. Te nem vagy robot. Függetlenül attól, hogy azt hiszed, hogy neked az eszméletlen munkamennyiség meg se kottyan, nem szabad teljesen gallyra tenni magad. A nonstop nyüzsgés és hajtás anélkül, hogy szünetet tartanál óriási hülyeség. Ezért hívják szünetnek. Ha nem tartasz szünetet, akkor pontosan az fog megtörténni az életeddel. Azaz, szünet lesz benne, de az már bizony kényszer szünet.

Íme 5 olyan tipp, amivel elkerülheted a Burnoutot : 

1. Hozz létre egy betartható munka beosztás!

A szüneteid köré szervezni a munkát nagyon jó dolog, a fordítottja viszont veszélyes lehet. Csakhogy tisztázzuk, nem azt mondom, hogy ne dolgozz keményen. Soha nem mondanék ilyet! Inkább dolgozz betartható és okos munka beosztás szerint.

A szünetek meghatározása ugyanolyan fontos, mint maga a munka. Vegyük például a LinkedIn vezérigazgatóját, Jeff Weinert, aki minden munkanapjában 2 óra szünetet betervez (30-90 perces blokkokra felosztva). Nos, neked hány szüneted lesz ma?

2. Gyakorolj hálát!

Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor vannak szemeid. Hálás vagy értük? Sok ember nem. Emlékezz arra, amid van, mert a hála ébreszti fel az igazi bőséget az életedben. Dolgozz keményen és mindig figyelj azokra a dolgokra, amelyekért hálás lehetsz.

3. Emlékezz a "MIÉRT?"-re!

Miért csinálod, amit csinálsz? Miért teszel olyan extra lépéseket, mint a korán kelés, a késő estig fentmaradás, a túlórák stb? Ha megválaszolod ezeket a kérdéseket, akkor elindul az életedben a MIÉRT ereje, ami hatalmas motivációt tud neked adni. 

4. Meditálj naponta (kétszer)!

Ha csak egy dolog lesz, amit magaddal viszel ebből a cikkből, akkor kérlek ez legyen az. Meditálj naponta kétszer legalább 20 percet. Hatalmas megkönnyebbülést okozhat, amikor az elméd újra normál állapotra állítod a meditáció során. Megtisztítod minden felesleges gondolattól az elméd és nyitottá válsz az új dolgokra.

A meditációt én is mindennap használom reggel és este is. Kezdetben azt javaslom, hogy kezdj 10 perces irányított meditációval, amit akár YouTube-ról is letölthetsz. Ezután folyamatosan növeld a meditációval töltött időt és alakítsd tartós szokássá az életedben.

5. Ne felejtsd el: meg fogsz halni!

Nem fogsz örökké élni, ezért ne hajszold magad az őrületbe és ne égj ki. Nem tudom hány éves vagy, de megkérlek, hogy most egy pillanatra csukd be a szemed és teleportálj el 100 éves korodra. Képzeld el, ahogy a halálos ágyadon fekszel és sajnálod, hogy nem a céljaid megvalósításával töltötted az életed, hogy nem érted el, amit szerettél volna és csak sorolod, amit megbántál. 

Most nyisd ki a szemed és élj újra a jelenben. Most pedig cselekedj és tegyél meg mindent, hogy elkerüld a fenti sötét jövőképet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása