5 szemléletváltás, amely segít döntéshozó szamurájjá válni!

2018. augusztus 26. 07:30 - Life Advisor

people-2602985_640.jpgA legtöbb vállalkozó és sikeres ember rengeteg stressznek van kitéve nap, mint nap, miközben a világ egyre gyorsabban és gyorsabban változik. Ahelyett, hogy próbálnának lassítani, inkább igyekeznek minél jobban eme áramlás centruma felé haladni. Azok az emberek, akikre felnézünk úgy tűnhetnek, hogy minden érzésüket elfojtják és megpróbálnak egy lélegzetvétellel élni. Állj csak meg! Ha csak nem egy pszichopata vagy, akkor tudod, hogy az érzelmek nemcsak,hogy fontosak, de titkos fegyvereid is. Íme 5 olyan gondolkodásmód, amely segíthet abban, hogy az érzelmek mesterévé válj, kihasználhasd a hatalmad és hogy kemény döntéseket tudj hozni, mint egy szamuráj.

1. Az élet szinte soha nem lesz olyan rossz, mint bármely "legrosszabb forgatókönyv", amit elképzeltél

A negatív vizualizáció egy olyan technika, amit a sztoikusok és a szamurájok is kedveltek. A kudarc félelmeinek leküzdése érdekében a szamurájok arra kényszerítik magukat, hogy elképzelik a legrosszabb forgatókönyvet. Nem, ez nem pesszimizmus,hanem valóság ellenőrzés.

A negatív vizualizáció visszahúz téged és kezedbe adja újra az irányítást. Ahelyett, hogy egy tökéletes univerzumban lebegnél, tudni fogod a legrosszabbat, ami megtörténhet.

A szemléletváltás :

Amikor egy olyan döntéssel foglalkozom, ami miatt stresszes vagyok elképzelem az abszolút legrosszabb esetet. Aztán rájövök, hogy

  1. nagyon valószínűtlen, hogy ez megtörténik
  2. ha mégis, akkor az én kezemben van az irányítás és felkészültem rá.

 

2. Senki nem tudja, mit csinál éppen és ez rendben van

Mindenki csak sodródik. Amikor az önsajnálat gödrében vagyunk, olyan döntésekkel szembesülünk, amelyek lehetetlennek tűnnek, nem érezzük magunkat teljesnek. Csodálkozunk, ha rájövünk, hogy kik is vagyunk és mit is csinálunk valójában, már ha egyáltalán megkapjuk a válaszokat. Az igazság az, hogy senki nem tudja igazán, hogy mit is csinál. Persze a közösségi médiákban mindenki tökéletes életet él, de hidd el, hogy még ezekben az emberekben is vannak kételyek.

A szemléletváltás :

Normális, hogy néha elveszettnek érezzük magunkat. Mindenki érez ilyet az életben, különösen, ha valami fontos döntéssel szembesül. Ahelyett, hogy küzdenék ez ellen az érzés ellen, úgy látom őket, amik valójában : az életünk teljesen elfogadott és normális részei.

3. Irracionális döntéseket hozol, amikor nem irányítod az érzelmeidet

A vad és kontrollálatlan érzelmek, irracionális döntésekhez vezetnek. Ez egyértelmű lehet, mégis sokan próbálkoznak azzal, hogy elrejtik az érzéseiket. Csak jelezni szeretném, hogy ez nem működik, ugyanis lehetetlen.

Az olyan kifejezések, mint a "Jól megszívtam!", vagy "Ez nem is olyan rossz." , vagy a "Mindenki más jobban kezeli ezt a helyzetet mint én", a negatív beszéd olyan formája, amely a kontrollálatlan érzelmek energiájából táplálkozik. Ehelyett fogadd el a jelenlegi érzelmi állapotod és alkalmazd a tengerészeknél is bevált szándékos légzés technikát.

A szemléletváltás :

Próbáld meg az alábbi légzéstechnikát, melynek lényege,hogy percenként csak négyet lélegzünk.

  • 5 másodperc belégzés
  • 5 másodperc benntartás
  • 5 másodperc kilégzés

 

4. Játszani a keményet, többé nem segít

Sokan azért kezdenek vállalkozásba, mert jobbá akarják tenni a világot. Ha azonban nem gondoskodsz magadról, nem fogsz tudni gondoskodni másokról sem. Ha az alapvető szükségleteid nem teljesülnek, nem tudod támogatni a barátaid, családod és az ügyfeleid, úgy ahogy szeretnéd. Ezért mindig gondoskodnod kell önmagadról is.

A szemléletváltás :

"Nem fogom feláldozni a jóllétemet mások érdekében. Az én döntéseimnél előbbre helyezem a saját életemet : egészségesen eszem, jól alszom, szüntet tartok, meditálok, eljárok szórakozni, dolgozom és ellenőrzöm az érzelmeimet."

5. Néha elég keménynek kell lenned ahhoz, hogy segítséget kérj

A fiatal szamurájokat a mesterek tanítják. A tanulás legfőbb része az elme működése. Ennek ellenére nagyon kevés ember van még a mai világban, aki segítséget kér a saját elméjében lévő problémák megoldásához. Ha boldog vagy és nyugodt, akkor nagyobb valószínűséggel ez a vállalkozásodban és a többi életterületeden is pozitív változásokat eredményez majd.

A szemléletváltás :

Fogadd el, hogy az elméd felszabadítása jobb életet eredményez. Valószínűleg, külső segítségre lesz szükséged, ami nem azt mutatja, hogy gyenge vagy, hanem hogy mindent megteszel a céljaid elérése érdekében.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

süti beállítások módosítása