10 egyszerű módszer, hogy visszatérj az életbe egy bukás után!

2018. augusztus 19. 07:30 - Life Advisor

metaphor-1209691_640.jpgNem sikerült elérned valamit, amire nagyon is törekedtél. Talán egy vizsgáról, új munkáról vagy szerelemről van szó. Most egy olyan kereszteződésben vagy, ahol két választásod van. Az első, hogy csak ülsz, nyalogatod a sebeid, de nem csinálsz semmit, vagy felállsz és visszatérsz az életbe. Az ok, amiért ezt a posztot olvasod, hogy te szerencsére az utóbbi kategóriába tartozol. Íme 10 olyan tipp, amivel sikerül felállnod, ha az élet térdre kényszerített, bármilyen szituációról is legyen szó.

1. Megtudom csinálni és meg is fogom csinálni!

A fenti mondat minden bizonnyal egy olyan megerősítés, amelyet mindennap el kell mondanod magadnak. Sőt a legjobb, ha mindezt már egyből ébredés után, úgymond napindítóként elmondod magadnak. Minden nap egy új lehetőség. Nem tudod megváltoztatni sem a múltad, sem a jövődet, de ma képes vagy cselekedni és fejlődni.

2. Készíts tervet!

Bármit is akarsz elérni legyen az egy új képesség, új munkakör, fogyás stb. szükséged lesz egy tervre. Ez a terv a következő lépés, amely a céljaidhoz vezet. Beszélj szakértőkkel, olvass a célodat elősegítő,motiváló,inspiráló cikkeket,könyveket. Készíts tehát tervet és láss neki a megvalósításnak.

3. Oszd fel a céljaid kisebb lépésekre!

A nagy feladat kisebb részekre történő felbontása mindig segíthet. Ez segíthet jobban megszervezni a dolgaid, és folyamatosan a céljaidra koncentrálni. Minden egyes kis lépést ünnepelj is meg, amikor eléred.

4. Felügyeld a céljaid!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha azt hiszed, hogy van időd. Mielőtt ráébrednél, kiderül, hogy kifogytál az idődből. A halogatás egyáltalán nem segít rajtad, sőt sokkal inkább hátráltat. Egyre jobban feltorlódnak az elvégzendő feladatok, ami után olyan érzésed lehet, hogy egyszerűbb feladni. Szánj tehát időt arra, hogy felügyeled a céljaid, határidőt szabsz nekik és az általad létrehozott ütemterv szerint megvalósítod őket.

5. Ünnepeld a kis sikereidet!

Ezt olyan sokan elfelejtjük, pedig megérdemeljük, hogy az apró sikereket is megünnepeljük. Jutalmazd meg magad, hogy ragaszkodsz a terveidhez és mindennap lépéseket teszel értük. Ezek a jutalmak segítenek megvizsgálni, hogy meddig jutottál el, megmutatja, hogy mennyire ügyes vagy és motiválni fog, hogy tovább folytasd.

6. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, nem vagy rá képes!

Az emberi irigység és rosszindulat határtalan. Fontos, hogy az első lépéstől kezdve elhatározod, hogy nem fogsz olyan emberekre hallgatni, akik azt mondják, hogy nem vagy rá képes. Folyamatosan a céljaidra összpontosíts.

Az elménk tisztán tartása és a pozitivitás nagyon fontos. Ahogy azt már többször írtam itt a blogon is, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek téged körül.

7. Kerüld el a zavaró tényezőket és tartsd a szemed a célon!

A siker kulcsa az a képesség is, hogy folyamatosan a céljainkra koncentrálunk. Persze a mai világba a közösségi médiának is köszönhetően nagyon sok olyan dolog adódhat, amelyek próbálnak minket megzavarni a céljaink felé vezető úton. Próbáld meg csökkenteni a közösségi médiában töltött idődet. Visszatérve az előző pontra, nem szabad megengedned azt sem, hogy például éppen a Facebookról vagy egyéb híroldalakról megfertőzd az elméd negativitással.

Jogosan teheted fel a kérdést, hogy akkor hogyan pihenheted ki magad. Menj el sétálni, beszélgess a barátaiddal, játssz a szabadban, utazz el, csinálj bármit, ami számodra boldogságot okoz.

8. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Az életed a tiéd és soha senki mással nem cserélheted el. Te vagy az életed mestere és senki más nem csinálhatja jobban, mint te. A másokhoz való összehasonlítgatás teljesen értelmetlen. Bárkihez hasonlítod önmagad, mindig fogsz találni nálad jobbat, vagy rosszabbat, de amire te születtél, egyedül te vagy a tökéletes.

9. Fejleszd a gyengeségeid!

Mindenki egyedülálló és vannak erősségei. Azonban fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a dolgokkal is, amelyek inkább gyengeségként jelennek meg az életünkben és megpróbáljuk őket fejleszteni önmagunk érdekében. Nem szabad felettük szemet hunyni, el kell kezdeni fejleszteni és javítani őket.

10. Vizsgáld meg, hogy honnan-hova jutottál el!

Nagyon fontos lépés, hogy megnézd, hogy honnan indultál és hova sikerült eljutnod. Nagyszerű dolog, hogyha látod, hogy milyen akadályokon, nehézségen voltál képes keresztül jutni, hogy elérd a céljaid. Megfogod látni, hogy azért, hogy elérj valamit cselekedned kell és lépéseket kell tenned.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása