Hogyan bízhatsz meg magadban és élesztheted fel a benned rejlő erőt?

2018. augusztus 18. 07:30 - Life Advisor

freedom-1712590_640.jpgA fejünkben lévő hangokat nehéz megszüntetni. Vannak akik kételkednek és vannak akik félnek. Mi különbözteti meg egyiket a másiktól? A kétség elrettentő. Azt jelenti, hogy nem vagy benne biztos, hogy a folyamat működni fog, míg a félelem teljesen megbénítja az előrehaladást. Ha bizalmat akarsz teremteni önmagaddal szemben és kicserélni a negatív dolgokat pozitívokra, akkor felfelé kell nézned. Ami pedig azt jelenti, hogy a félelem és szorongás ellenére proaktív megközelítést kell alkalmaznod miközben a céljaid felé haladsz. Túl könnyű azoknak a negatív hangoknak hinni, amelyek újra és újra lejátszódnak a fejünkben, megakadályozva, hogy bízz magadban.

Soha ne engedd meg, hogy ezek a negatív gondolatok uralják az életedet, sőt inkább törekedj arra, hogy pozitív irányba tereld őket, kapcsold őket össze egy mantrával és/vagy pozitív megerősítéssel, mint

  • Csodálatos ember vagyok!
  • Felkészült vagyok minden helyzetre, hálás vagyok az egészségemért és szeretem az életem!

Bármilyen pozitív megerősítést is használsz, emlékeztetni fog téged arra, hogy érezd magadban a bátorságot és hogy tiszteld önmagad.

A nehézségek hatása az életünkre

Ha képes voltál átjutni a nehéz időkön, megfelelő döntéseket hoztál, tanultál a hibáidból, akkor egyre közelebb kerültél már a céljaidhoz és a teljes élethez. Van most jelenleg olyan döntéshelyzet az életedben, amelyet meg kellene tenned? Van valami, amit meg akarsz csinálni, de talán nem hiszel a képességeidben?

Ha a válaszod igen, mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy megadtam neked az engedélyt, hogy azt válaszd, amit igazán akarsz. Azt hiszem megkönnyebbülnél, de az azonnali lehetőség, megkérdőjelezheti a megkönnyebbülés érzését. Mi van,ha megbántok valakit? Mi van,ha nem sikerül? Mi van, ha nem ez a helyes döntés? Mi van, ha az emberek nem értenek egyet velem?  Az összes "Mi van,ha?" a félelmeid által generált börtönben tart téged.

Erősítik benned azt a meggyőződést, hogy más emberek érzései és elvárásai fontosabbak, mint a te saját életed, döntéseid, igazad!

Nézzünk pár ilyen példát :

  • Meg kellene változtatnom a karrierem?
  • Be kellene iratkoznom erre a tanfolyamra?
  • Ki kellene lépnem ebből a kapcsolatból?

Mit csinálsz? Engedélyt kérsz. Azonban mélyen legbelül már tudod a választ : Természetesen, meg kell tenned! Csak hinned kell benne. Nem kell engedély ahhoz, hogy megtegyél valami olyat, amit a lelked már elmondott neked. Miért kellene bárki, hogy megadja nekünk az engedélyt a változáshoz? Azt szeretném elérni, hogy bízz magadban, hogy higgy magadban és hogy befejezd, hogy mindig más emberektől kérsz engedélyt.

Ha szar a munkahelyed, tudod mit kell tenned. Ha benne vagy egy szar kapcsolatban, lépj tovább. Ha mindig is el akartad végezni azt a bizonyos kiszemelt tanfolyamot, mire vársz?  Felhívni valakit és kikérni a véleményét nem fogja megváltoztatni a döntésed. Bízz a saját intuíciódban és vállald a felelősséget a saját életedért. Minden erőd megvan hozzá. Én nem dönthetek helyetted, csak te dönthetsz. Bízz magadban.

Nézzük, hogy fejlesztheted ezt a képességed :

1. Kerüld el azokat az embereket, akik aláássák az önbizalmad!

Ezek azok az emberek, akik valójában irigyek rád. Megengedik maguknak, hogy befolyásolják és irányítsák a te életedet. Tartsd ezeket az embereket távol magadtól és ne ossz meg velük lényeges információkat. Fenyegetőzni fognak és szabotálhatják a terveid.

2. Tartsd be a magadnak tett ígéreteid!

Az önbizalom fejlesztése magában foglalja azt is, hogy önmagad legjobb barátjává válsz, ami azt is magával hozza, hogy az ígéreteidet megtartod. Elkötelezheted magad, hogy naponta sétálj, korábban lefeküdj, gyakrabban menj edzeni stb. Ha elkötelezed magad a szándékaiddal kapcsolatban, akkor beleegyezel abba, hogy akkor is megtartsd ezt a fókuszt még akkor is, ha nehézzé válna. Ezen új szokások és célok elérése energiát és erőfeszítéseket igényel,de megéri.

3. Legyél bölcs és kedves magaddal!

Amikor bölcs szavakat, mondatokat, gondolatokat mondasz, megerősíted magadban az elkötelezettséged. Megerősíted, hogy te irányítod az életed és hatalmad van arra, hogy változtass. Ez a hatalom fog neked segíteni legyőzni azokat a kihívásokat, amelyekkel szembe kell majd nézned.
Ezenkívül fojtsd el a benned lévő kritikust és legyél kedves önmagaddal.

4. Írd meg az új sztoridat!

A magabiztosságba vetett bizalom magában foglalja a munkát és erőfeszítéseket, de a mindennapi gyakorlással és fejlesztéssel még nagyobb eredményeket érhetsz el. Neked kell dolgoznod, ha úgy döntesz, hogy elfogadod, hogy a körülményeid ellenére boldog leszel, felülkerekedsz a belső kritikusaidon és szereted önmagad.

Mindannyiunknak meg van a története. Én most azt szeretném, ha te elkezdenéd megírni az új történeted az életedről, amiben a bizalom, a magabiztosság, az önszeretet, az elkötelezettség és a bátorság biztosítja az alapot. Kezd azzal, hogy megszünteted azokat a hangokat, amelyek azt mondják, hogy nem vagy rá képes, én ugyanis biztosan tudom, hogy CSODÁLATOS EMBER VAGY ÉS KÉPES VAGY RÁ! HISZEK BENNED!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

süti beállítások módosítása