Sikeres akarsz lenni? Ezt az 5 dolgot azonnal fejezd be!

2018. augusztus 15. 07:30 - Life Advisor

walk-3511276_640.jpgKészen állsz a sikerre?Nehézségeid vannak azzal, hogy végre sikereket érj el? Szinte mindenki vágyik az eszméletlen nagy sikerre, csak éppen azt nem tudják, hogyan érhetnék azt el. Rengeteg könyv, cikk, podcast stb. létezik, amely megmondja, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy sikeres legyél, éppen ezért most nézzük meg inkább azt, hogy mit kell azonnal befejezned. Íme 5 olyan dolog, amit mindenképpen fejezz be a siker érdekében.

1. Önzőség

Amikor elérsz arra a pontra, hogy együttműködnél valakivel, akkor valójában milyen partnert keresel? Olyat, aki csak magára gondol, vagy akit érdekelnek a te igényeid, szükségleteid is? Ha önző vagy az üzleti életben, az azt sugallja, hogy egyáltalán nem törődsz sem az ügyfeleiddel, se senki mással önmagadon kívül. Nem azt mondom, hogy ne gondolj magadra is, hiszen hogyan is működhetne az üzleted, ha mindig csak másokra gondolsz.

Fontos azonban megtalálnod az egyensúlyt, amely azonban sokszor nehéz, hiszen nem figyelünk másokra. Mindazonáltal kis lépéseket is tehetsz, hogy segíts másoknak. Ez neked is jó, a vállalkozásodnak is jó, hiszen segít kapcsolatokat teremteni. Függetlenül attól, hogy időt, pénzt vagy csak remek hallgatóságot adsz másnak, már elindulsz a siker felé.

2. A félelmeid elfogadása

Mitől félsz? Pókok? Magasság? Kígyók? Sötétség? Attól, hogy hibázol? Mindezek nagyon gyakori félelmek, azonban minden alkalommal, amikor teret adunk nekik, elvonjuk magunkat az élettől. A siker felé vezető úton nem lehet félelmekkel haladni, hiszen folyamatosan állóvízbe fogunk kerülni.

Kezdj el szépen lassan dolgozni a félelmeid leküzdésén, legyen szó arról, hogy beszélgetsz új emberekkel, vagy új ételeket próbálsz ki. Kezd kicsiben majd pedig haladj a nagyobb dolgok felé. A legfontosabb, hogy tudd, hogy a félelem mindannyiunk életében megjelenik, azonban nem szabad, hogy ezek lebeszéljenek minket az álmainkról.

3. Lustaság

Vannak olyan vasárnapok, amikor egész nap ki sem szállsz az ágyból? Nos, egy-két ilyen nap még elfogadható, de vigyázz, mert nagyon könnyen rossz szokássá válhat. Ha sikeres akarsz lenni, az életed minden területén aktívnak kell lenned.

Mindennap meg kell tenned valamit annak érdekében, hogy javítsd az életedet. Ha pedig ezért teszel lépéseket, szintén nagyon hamar szokásoddá válhat. Állíts a céljaidhoz határidőket is, így extra lendületet kaphatsz, nehogy ellustulj.

4. A feljogosítottság érzése

Nagyon fontos, hogy megértsük a dolgokat az életünkben, de azt hinni, hogy nekünk ez jár és jogunk van ehhez vagy ahhoz bizony nagy hiba. Ha úgy gondolod, hogy megérdemled a dolgokat, akkor miért is dolgoznál értük?

Ha csak ülsz és úgy érzed, hogy a vállalkozásod megérdemli az ügyfeleket, feljogosítva érzed magad, hogy már pedig neked ez jár, akkor semmi sem fog javulni, a végén pedig a vállalkozásod sikertelen lesz.

A sikert nemcsak hatalomban és gazdagságban mérik, hanem abban is, hogy mennyire vagy ember!

5. Negatív emberek közelsége

Akikkel a legtöbb idődet töltöd, bizony jelentősen meghatároznak téged és az életedet is. Van az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Nos, így van ez valahogy a közeli kapcsolataiddal is, ugyanis a hozzád legközelebb álló 5 személy átlaga vagy. Gondolkozz el ezen!

Nem azt mondom, hogy ki kell dobnod a barátaid, de lehet, hogy itt az ideje, hogy új ismeretségeket is szerezz, a negatív környezetet pedig végérvényesen kizárd az életedből.

A siker nem hullik csak úgy az ölünkbe, mindennap dolgozni kell érte. Elindulni a siker felé vezető úton lehetetlen küldetésnek tűnhet, de ha kivágod ezt az 5 szokást az életedből, akkor legalább képes lesz az utat meglátni. Nem azt mondom, hogy ha ezeket a szokásokat befejezed, akkor azonnali sikert tapasztalsz, de elindulsz a siker felé vezető úton és ezek nélkül könnyebb lehet az út.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása