Boldogság projekt! - Részletes útmutató kezdőknek

2018. július 22. 07:30 - Life Advisor

model-2436214_640.jpgA boldogsággal kapcsolatban az a vicces, hogy minél többet keressük, annál nehezebb megtalálni. Azonban ha megállítod a keresését, a boldogság megtalálja az utat az életedhez. Ez az, ami a boldogság projektről szól. Azt fogod megtanulni, hogyan válj már most boldoggá.

 

Az igazi boldogság nem cél, hanem jutalom!

Ne próbáld üldözni a boldogságot és ne is ijeszd meg. Ahhoz, hogy megérkezzen hagynod kell, hogy bejöjjön az életedbe. De mégis hogy kellene csinálnunk? Tegyél félre mindenféle rossz beidegződést, mint például :

  • "csak akkor leszek boldog, ha gazdag leszek"
  • "csak akkor leszek boldog, ha megvalósulnak az álmaim"

Rengeteg olyan gazdag ember van, akik részvényekkel törölgetik a könnyeiket, mert a pénz ellenére, valami mindig hiányzik a boldogságukhoz.

Természetesen vannak olyan emberek is, akik boldogok és gazdagok is, de ők pénz nélkül is boldogok tudnának lenni. A pénz, a legtöbb ember számára mindent jelent, de boldogságot nem tudsz belőle vásárolni. A boldogság projekt első és legfontosabb leckéje tehát az, hogy úgy kezdj el boldoggá válni, hogy azt ne kösd semmilyen feltételhez. A boldogság nincs hozzákövetve se egy különleges pillanathoz, se egy elérendő eredményhez.

Ahelyett tehát, hogy továbbra is csak várnál a boldogságra és azt gondolnád, hogy csak akkor lehetsz boldog,ha ez vagy az történik,inkább változtasd meg a perspektívád, a gondolkodásmódod és engedd meg magadnak a boldogságot. Kezd azzal, hogy hálát adsz azért, ami már most megvan az életedben.

Fedezd fel az optimizmus előnyét!

A legtöbb ember naivan tekint az optimizmusra, vagy szimplán azt hiszik, hogy hülyeség az egész. Úgy tartják, hogyha tényleg megérted, hogy működik a világ, akkor hajlamos leszel pesszimistává válni. Mindazonáltal a boldogság nem a külvilágban van, hanem benned. A világot az elménk segítségével tapasztaljuk meg és nagyon nagy szerepe van a gondolkodásunknak abban, hogy milyen életet élünk.

Azt is mi döntjük el, hogyan reagálunk az életünkben megjelenő dolgokkal, helyzetekkel kapcsolatban. Eldönthetjük, hogy pozitív dolgokra koncentrálunk, vagy inkább a negatív dolgok érdekelnek minket. Ez kifejezetten nehéz a mai világban, ahol inkább a negatív dolgok, a panaszkodás és a "szar az élet" elmélet kap nagy szerepet.

Ezzel kapcsolatban egy személyes történet. Vásárolok a boltba, ahol összefutok egy ismerősömmel,akit már régóta nem láttam. Megkérdezem mi újság, hogy vagy. Erre elkezdte sorolni az összes baját, problémáját, panaszait stb.stb. amikor pedig én következtem, pozitív dolgokat soroltam teljesen valósan, amire az lett a reakciója, hogy ő most siet és otthagyott.

Légy optimista! Ahelyett, hogy a siker érdekében válnál boldoggá, elégedett kell, hogy legyél önmagaddal és meg kell értened, hogy a boldogság benned van. Jó esetben a tárgyak és az eredmények katalizátorként működnek és boldogságreakciót váltanak ki benned, de amikor rájössz, hogy nem tartalmazzák a boldogságot, akkor ismét figyelmeztetheted magad, hogy a boldogság valójában benned van.

7 tipp, amivel a negatív gondolkodást, pozitívra cserélheted! >>>

Mozgás és az egészség a boldogság része!

Bizonyára te is hallottál már arról, hogy a testmozgás hányféleképpen képes boldoggá tenni téged. Ezért nagyon is javaslom, hogy váljon a rendszeres testmozgás az életed részévé. A testmozgás olyan tevékenység, amely endorfinokat termel az agyadban.

Az endorfin pedig boldoggá tesz. Endorfint nem tudsz dílerektől beszerezni. Végezz olyan fizikai mozgást, amely megóv a nyomorúságtól és boldoggá tesz. Ne hagyd a kifogásaidnak, hogy megakadályozzanak a napi testmozgásban. Ha nem tudsz edzőterembe utazni, vagy nincs időd, akkor fektess be egy otthoni eszközbe, futópadba, szobabiciklibe stb, így legalább az otthonodban kényelmesen mozoghatsz.

Egyszerű, mozogj minden nap. Tartsd fent az egészséges életmódot, termelj sok endorfint és meglátod, pozitív változásokat tapasztalsz majd.

Előzd meg a kiégést és a stresszt!

Ha elégedett vagy magaddal, ha optimista vagy, ha rendszeresen mozogsz, de valami mégsem stimmel, akkor valami más állhat a boldogságod útjába. Talán a stressz vagy olyan események, amelyek nehéz időszakon vittek keresztül. Azért, hogy ennek ellenére boldogok legyünk, foglalkoznunk kell ezekkel is és megoldásokat kell találnunk.

Ha nem törődsz magaddal, akkor éppen a boldogtalanságod lesz az agyadnak az a jelzése, ami megállít téged a teljes kiégés és a stressz teljes elpusztítása előtt. Ha nem tudod élvezni a családoddal együtt töltött időt, ha folyamatosa rohansz, mint egy maratoni versenyen, akkor bizony változtatnod kell. Tanuld meg élvezni az életet és a boldogság követni fog.

Így kerüld el a Burnoutot! >>>

Stresszes napod van? Így nyugodj meg kevesebb, mint 5 perc alatt! >>>

Az unalom tényleg megölhet!

Az unalom nem szomorúság vagy harag. Ez inkább egy az üres érzelmekhez legközelebb álló dolog. Az unalom megöli az élet élvezetét és minden örömöt. Megöli a motivációt, az inspirációt, mindent, ami a boldogság felé vezető úton a hasznodra válna. Az érzelmeid szürkék, megkopottak, mert monoton életmódot élsz. Saját magadat rabolod el a boldogságtól.

Hagyd el a komfortzónád minél többször és csinálj valami új dolgot, valami izgalmasat.Mindig kell valami újat találni, ami felszabadíthatja a bennünk rejlő lehetőségeket. Mindezek pedig tényleg a komfortzónánkon kívül vannak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása