10 sorsfordító film, amit látnod kell, ha a 90-es években születtél!

2018. július 17. 07:30 - Life Advisor

canvas-3001164_640.jpg10 filmet mutatok neked, amelyek rendkívül fontosak számomra. Ezek a filmek megihlettek, motiváltak, tanítottak és szórakoztattak is egyben. Remélem, ha megnézed őket, te is ugyanazokat az érzéseket fogod megtapasztalni, mint anno én. Mindegyik film hatással volt az életemre, és remélem, hogy miután megnézed őket, a te életedet is megváltoztatják.

 

1. Dalok szárnyán!

A Dalok szárnyán egy 1997.március 21-én kiadott életrajzi, zenei dráma.Selena Quintanilla, a fiatal, tragikus sorsú énekesnő az amerikai álmot testesíti meg. 23 éves korában gyilkolta meg őt a rajongói klubjának elnöke,akit 30 év börtön büntetésre ítéltek, legkorábban 2025-ben szabadulhat. Egy olyan lány életét ismerjük meg, aki tehetségével megváltoztatta a világot.Kétségtelen, hogy Selena a latin pop, ezen belül is a texasi-mexikói zene, a cumbia és a ranchera kiemelkedő alakja a mai napig. A film a saját élettörténete alapján, igaz történeten alapul.

2. Titanic

A Titanic egy amerikai romantikus és katasztrófafilm, amelyet 1997 december 19-én adtak ki. Valójában egy fiktív beszámoló a RMS Titanic történetéről és elsüllyedéséről. Ami miatt legelőször megnéztem, az inkább a történelmi jelentősége volt, azonban a film nem kizárólag a Titanic történetéről szól. A szerelemről is szól, két ember szerelméről, akik két különböző társadalmi osztályhoz tartoznak. Ez bizonyítja, hogy a szerelem bárhol és bármikor ránk találhat, ha nyitott szemmel járunk, illetve láthatjuk, hogy a szerelem micsoda hajtóerő és motiváció tud lenni.

3.Fekete vidék

Amerikai krimi, amelyet 1991.július 12-én mutattak be. A Fekete vidék, Los Angeles azon része ahol az állig felfegyverkezett rendőrök az utcakép részei. Valójában egy gettóról beszélünk, ahonnan ha valaki élve kikerül, nincs mitől tartania, mindent látott. Tre Styles két barátjával elhatározza, hogy kitörnek ebből a közösségből, de nem lesz könnyű dolguk.

4. Malcolm X

A Malcolm X egy életrajzi film, az afroamerikai aktivista Malcolm X-ről. A filmet 1992 november 18-án mutatták be. A film a polgárjogi mozgalmakról szól, és egy egészen fiatal ember szemszögéből mutatja be az életet, ráadásul afroamerikaiként boldogulni, már akkor sem volt könnyű.

5. Vissza a jövőbe!

Az 1985 július 3-án bemutatott amerikai kalandfilm, amely garantáltan mosolyt csal az arcodra és nem maradsz vidám pillanatok nélkül. Marty McFly átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki, aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet, amely később a bonyodalmakat, vagy épp a humoros pillanatokat okozza.

6. Az oroszlánkirály

A Disney filmekből egyszerűen nem lehet kinőni. 1994 június 15-én jelent meg és a mai napig a kedvenc animációs filmjeim között szerepel. Nagyon szép történet, remek humor és kiváló szinkronhangok járulnak hozzá a tökéletes családi élményhez.

7. Kölykök

1995 július 28-án mutatták be ezt a kőkemény mozit a New-York-i kis generációról. Amatőr szereplőkkel forgatta filmjét Larry Clark, a neves fotográfus, aki teljes munkásságát annak szentelte, hogy hiteles képet mutasson a nagyvárosok tizenéveseinek életéről, legyen szó szexről,drogról, alkoholról. A filmből kiderül, hogy helyszíntől és fajtól függetlenül mindannyiunk életében vannak csaták és kezelni kell tudnunk problémákat. A film mindenkiből vegyes érzelmeket vált ki. Kíváncsi leszek, te mit gondolsz majd.

8. Rocky

A Rocky egy 1976. december 3-án kiadott sportdráma. Rocky megmutatja, hogy hatalmad van bármit elérni az életedben, mindent megvalósíthatsz, amit az elmédben képes vagy programozni és elhinni. Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! A film annyira jól sikerült, hogy további 6 részt követi még.

9. A rettenthetetlen

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. A filmet 10 akadémiai díjra jelölték, amelyből 5-öt meg is nyert. Mel Gibson csodálatosat alakít ebben a filmben. Megtanulhatod és kellő motivációt kapsz ahhoz, hogy kiállj valami mellett és harcolj érte. Élvezd a szabadságot!

10. A remény rabjai

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. A film 1994. szeptember 23-án jelent meg. Ez a leginkább motiváló és inspiráló film, amit valaha láttam. A férfi, akinek semmi esélye nem volt, nem adta fel, és nem változtatta meg a személyiségét a börtön élet. Ha valamiben hiszel, megvan az akaratod, akkor semmi,de semmi nem állíthat meg.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása