A titok, hogyan küzdj meg az életedben lévő útkereszteződéssel!

2018. július 11. 07:30 - Life Advisor

junction-2156349_640.jpgAz életünkben sokszor futunk bele útkereszteződésekbe, ahol fontos döntéseket kell meghoznunk. Itt általában olyan döntéseket kell meghoznunk, amelyeknek messzemenő következményei lehetnek az életünkre. Nem az egyszerű választásokról beszélek, mint egy autó vásárlása vagy a hétvégi tervek összeegyeztetése. A nagyobb döntésekre gondolok, mint, hogy összeházasodjunk-e a partnerünkkel, elköltözzünk-e egy másik országba vagy változtassunk-e a karrierünkön.

Nem meglepő, hogy ezek a választások gyakran szorongást okoznak. Egy mélyebb szinten tudjuk, hogy nagy a tét. A helyes döntés meghozatala valóban kifizetődő tud lenni, de mi van ha ez helytelen választás?

Pont emiatt sok ember az egyszerűbb utat választja, vagy egy gyors döntést hoz anélkül, hogy átgondolnák azt. Persze az is fordul, hogy továbbra is ahhoz a helyzethez ragaszkodunk, amely nem felel meg számunkra.

boldog_grafika.jpg

Nyilvánvaló, hogy javítani kell a megfelelő döntések meghozatalát az életünkben, hiszen a valóság az, hogy az életutunkat és végzetünket végső soron az általunk hozott döntések alakítják.

Az egyik kedvenc Disney filmjeim egyike a Pocahontas. Egy indián hercegnő valós élettörténetét mutatja be, akibe beleszeret John Smith,aki a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba. A film nemcsak, hogy szórakoztató, de nagyon érzelmes is.

Van egy jelenet, amikor Pocahontas döntés helyzetbe kerül, nem igazán tudja mit csináljon, ezért Fűzanyó segítségét kéri.

  • Mi az én utam Fűzanyó? Hogyan találhatom meg?
  • Csak figyelj és hallgass. A természet és a szellemek segíteni fognak. A víz, a csillagok, a szél, ha meghallgatod őket, irányítani fognak.

Pocahontas nem sokkal később olyan útmutatást kap, amely végül segítségére lesz a döntés meghozatalában.

Amikor beleragadunk egy helyzetbe és nem találjuk a kiutat, az azért van, mert a racionális elme egyszerűen nem képes több irányba haladni. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a logikus elménkkel feldolgozzuk a helyzetet. Most már csak arra támaszkodhatunk, hogy egy mélyebb és ösztönösebb intelligenciát próbálunk meg elérni, amely túlmutat a racionális elme felett.

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen elengedhetetlen, hogy elménk megnyugodjon és hajlandóak legyünk külső szemlélőként elemezni a helyzetünket.

Erre különböző módszereket használnak az emberek. Van aki meditál, van aki imádkozik, van aki naplót ír, jógázik vagy egyszerűen csak több időt tölt a természetben. Végeredményben odáig kell eljutnunk, hogy békét és megnyugvást érezzünk, hiszen csak ebben az állapotban kaphatjuk meg a bölcs segítséget és útmutatást.

Valahányszor egy nagy döntéssel szembesülök, időt szánok rá, hogy a tudatalatti elmém feldolgozza az információt és jeleket, útmutatást küldjön. Ezek segítenek olyan döntést hozni, amelyek összhangban vannak saját magammal is.

Tehát a következő alkalommal, amikor úgy érzed, hogy beleőrülsz egy helyzetbe, zavart vagy és nem tudod merre tovább, csukd be a szemed, lélegezz mélyeket. Tudd, hogy egy magasabb bölcsesség vesz körül és mindössze annyi a dolgod, hogy beengedd ezeket a tanácsokat az elmédbe és ezáltal te is bölcsebb döntéseket tudsz majd hozni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása