3 dolog,ami visszatart attól az élettől, amelyeről mindig is álmodtál!

2018. július 01. 07:30 - Life Advisor

chain-3481377_640.jpgMindannyiunknak megvan a saját,elképzelt, mesebeli kis élete. A legtöbben naponta emlékeztetjük is magunkat, hogy hamarosan elérjük ezt az áloméletet és egyszer minden valósággá válik. Állítjuk, hogy egy nap minden megvalósul. Az a bizonyos egy nap azonban soha nem jön el. A tündérmese inkább rémálommá válik, nem változik semmi, nem jönnek az eredmények, feladjuk, visszafekszünk a kanapéra, bedobunk egy újabb sört stb. Most 3 olyan dolgot fogok neked bemutatni, amely segít megtisztítani az elméd, felszabadít benne helyet a pozitív gondolatoknak és pozitív eredményeket hoz az életedbe.

Mielőtt belecsapnánk elmondanám, hogy nem új dolgokról van szó. Mindhárom dolog rettentően képes téged visszatartani a sikereidtől, azonban most eljött az ideje, hogy megállítsd őket, és végre eloldozd a saját láncaid.

1. Információ sokk!

Napjainkban, mindenhonnan érkezik számunkra információ. A körülöttünk lévő emberektől, a munkánkból, az internetről, a hirdetőtáblákról stb. Minden információ helyet kap az agyunkba, amely egyszer csak túlterhelődik. Ahhoz, hogy az életed sikeres irányba tereld, meg kell állítanod a túlzott információ áramlást.

Ahhoz hogy csökkentsd a túlzott információ sokkot, az alábbiakat teheted :

  • Iratkozz le a felesleges hírlevél listákról.
  • Töröld ki a felesleges e-maileket.
  • Ne vegyél el szórólapot az utcán.
  • Próbálj tényleg csak azoknak az információknak teret adni, amely egybe vágnak a céljaiddal és hasznosak számodra.

Itt az ideje, hogy rendet rakj kicsit az információ káoszában. Ahhoz,hogy a saját életedre és a céljaidra tudj fókuszálni, fontos, hogy legyen elegendő hely, az igazán lényeges dolgok számára.

2. Túlgondolás!

A túl sok információ is része annak, hogy túlgondolunk dolgokat. A túlgondolás az értékes energiáinkat hasznosítja vagy inkább pazarolja.

Az igen és a nem közötti tér a túlgondolás. A legtöbb ember egész életében itt él.

Az áloméleted megszerzéséhez szükséges, hogy képes legyél minden esetben döntéseket hozni.

Mit tegyél,ha nem tudsz döntést hozni? Íme 5 tipp, ami segíthet.>>>

A túlgondolás másik fő oka, a tökéletesség. Újra és újra átgondolunk dolgokat, mert a lehető legtökéletesebb eredményre és időpontra vágyunk, egyszerűen nem hibázhatunk, tökéletesnek kell lennünk. Ez azonban lehetetlen.

Én is arra kényszerítem magam, hogy ne gondoljam túl a dolgokat és hagyom a többi lehetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy gyors és értelmetlen döntéseket hozok. Ez azt jelenti, hogy tudatosan tudom, hogy a túlgondolás minden esetben kudarcot eredményez.

3. Túl sok döntés meghozatala!

Az, hogy nem vagyunk képesek döntést hozni bizonyos helyzetekben, csak egyik része a problémának. A másik, hogy túl sok döntést hozunk meg. Annak érdekében, hogy helyet teremts az életedben csökkentened kell a döntések számát.

Mindezt úgy érheted el, hogy élvezed az életed és már letesztelt szokásokat építesz be, amelyek egyfelől automatizálják majd az életed. Ilyen például, hogy hétfőn-szerdán-pénteken elmész edzeni. Ennek következtében a döntés, hogy mikor mész le az edzőterembe kihúzhatod a listáról, hiszen ez egy szokás.

Ezenkívül az életedet is egyszerűsítheted. Itt van néhány olyan döntés, amelyet rendszeresen teszünk és szintén visszatartanak minket :

  • Eldönteni, hogy mit együnk
  • Eldönteni, hogy mit vegyünk ma fel
  • Eldönteni, hogy mit csináljunk a szabadidőnkben
  • Eldönteni, hogy hol és hogyan szórakozzunk
  • Eldönteni, hogyan gondoskodjunk önmagunkról

Ezek ugyan apró döntéseknek tűnnek,de nem azok. Amikor összeadjuk az ezekre szánt időt és energiát, meglepően nagy számot kapunk.

Vegyünk például egy vállalkozót és az üzletét. Naponta számtalan döntést kell meghoznia. Ha ezekhez hozzávesszük, hogy kék vagy piros inget viseljen, akkor kevésbé lesz energiája a fontos üzleti döntések meghozatalához. A végén pedig, hacsak nem egy divatági üzletemberről van szó, az ing színe egyáltalán nem fontos. Ami a lényeg, hogy az üzlet sikeres legyen és a vállalkozó is kiteljesedettnek és boldognak érezze magát.

Tedd át a döntésre pazarolt energiáid a szenvedélyedbe és ne vesztegesd az időd!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

 

süti beállítások módosítása