Vezetés és élet a Marson : Elon Musk 3 fontos leckéje vállalkozóknak

2018. június 20. 07:30 - Life Advisor

elon_musk.jpgÖt,négy,három,kettő,egy...kilövés. Elon Musk a Mars felé tart. A világűrt kedvelő milliárdos 2017-ben a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson beszélt a Mars meghódításáról és az ezzel kapcsolatos terveiről. Minden reggel úgy akarsz felébredni, hogy tudod a jövőd nagyszerű lesz és erről szól az űrkutatás. Arról van szó, hogy a jövőben hiszünk és hisszük, hogy a jövő szebb lesz, mint a múlt. Nem tudok semmi izgalmasabbat elképzelni, minthogy a csillagok közé landoljak - mondta Elon Musk.

Sok üzletember számára szintén az a hit, hogy a csillagok között landolhat, erős motivációt nyújt. Az alábbi 3 lecke Elon Musktól segít felkutatni számodra a hosszú távú céljaid, a tanulási és fejlődési lehetőségeket, sőt a tervezés lépéseit is.

1. Készítsd el a jövődre vonatkozó céljaid!

Azt szeretnéd, hogy a csapatod is lássa a cég jövőjét és ne higgyék azt, hogy stagnál, ugyanúgy, ahogy a karrierjük sem. Annak érdekében viszont, hogy a munkavállalók 100 százalékot teljesítsenek, látniuk kell a jövőre vonatkozó terveid. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy részt vegyenek ezen tervek kidolgozásában. Nem teremthetsz civilizációt a Marson, anélkül, hogy konzultálnál az első utazókkal, ugye? A véleményük, az elvárásaik és a szükségleteik kulcsfontosságú tényezők.

Ugyanezt a lehetőséget kell biztosítanod a csapatod számára is. Engedd,hogy vállalkozói szellemmel tervezhessék meg a karrierjüket. Készíts egy kihívást minden csapattag számára, hogy üzleti tervet készítsenek a vállalat jelenlegi és jövőbeli szerepével kapcsolatosan. Kérdezd meg őket, hogy hol látják a céget 5 éven belül és hogyan segítik ezeket a célokat elérni?

 "Kelj fel reggelente azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy a jövő szebb lesz!"

 2. Ne dolgozz újra és újra egy szerencsétlen problémán!

Nehéz vezetői lecke, amit korán megtanulunk, hogy elismerjük, ha a cégünknek problémái vannak. A legfontosabb lecke azonban az a tudás, hogy hogyan lehet hatékonyan megoldani ezeket a problémákat és továbblépni.

Az alkalmatlanság hozza ezt az eredményt, vagyis amikor az alkalmazottak egyik problémáról a másikra ugrálnak. Egy idő után a munkavállalók túlterheltek lesznek és lehetetlen lesz számukra hinni abban, hogy a jövő szebb lesz.

Természetesen a munka nem mindig mesés, ezért a legfontosabb, hogy a vond be a csapatodat,és együtt emelkedjetek a problémák felé és dolgozzatok okosabban. Ez megmutatja az alkalmazottaknak, hogy elérhető vagy, ha segítségre van szükség és mindent megteszel, hogy jobbá tedd a céget. Ez pedig pozitív morált eredményez.

Ezután közösen ötleteljetek arról, hogy mit tehettek annak érdekében, hogy a probléma ne jöjjön elő újra. Hagyd, hogy az alkalmazottak megmondják hogy mi az ami rosszul működik és hogyan lehetne ezt megoldani. A változásokat pedig hajtsátok is végre, hogy megmutasd, hogy a javításra összpontosítasz.

3. Tudjanak róla, hogy az életük javításán dolgozol!

A mai világban túlzott negatívitás uralkodik. A munka legyen egy olyan hely, ahol a dolgozók biztonságban érezhetik magukat és ahol képesek kiélni a kreativitásukat és megélni az álmaikat, megvalósítani karrier céljaikat. Minden vezetőnek tudnia kell, hogy a munkavállalók fontosak a vállalat sikerének szempontjából.

Nemrég készült egy kutatás, miszerint azok a munkahelyek, ahol rendszeresen ünneplik a születésnapokat,névnapokat, évfordulókat és egyéb életeseményeket, a munkavállalók szinte családként kezelik egymást és ez hozzájárul a pozitív munka morálhoz és a cég sikereihez is.

"Nem tudok semmi izgalmasabbat elképzelni, minthogy a csillagok között landoljak!"

Tudasd az alkalmazottaiddal, hogy figyelemmel kíséred az irodán kívüli életüket is, például a fenti életesemények megünneplésével.

Melyik leckét tudod már most használni az életedben? Írd meg a hozzászólásokba a véleményed!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása