Ebédszünet: Hogyan javíts az életeden 1 óra alatt?

2018. május 22. 07:30 - Life Advisor

adult-3373639_640.jpgJómagam egy multinál dolgozom, így tudom, hogy az ebédszünet legtöbbünk számára a közösségi oldalakon, fórumokon, hírportálokon lévő böngészésből, a telefonunk bámulásáról szól, vagy esetleg beszorítunk egy pár perces beszélgetést a kollégáinkkal is, miután az ebédünket belapátoltuk. Igazából ezzel csak az időnket pazaroljuk. Mutatok pár tippet, amivel javíthatsz az életeden csupán az ebédszüneted alatt is.

 

1. Meditálj!

A sikeres emberek (Paul McCartney-tól Oprahig) tudják és naponta alkalmazzák a meditáció jótékony hatását. A legjobb, hogy nem is kell hozzá túl sok idő.
Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy saját irodád legyen, csukd be az ajtót, vagy keress egy csendes helyet, ahol nem zavarnak. 
Csukd be a szemed, lélegezz mélyeket az orrodon keresztül. Érezd ahogy a hasad lejjebb megy, a mellkasod pedig emelkedik. Ezután lassan szabályosan engedd ki a levegőt a szádon keresztül, amíg a tüdődből ki nem ürül a levegő. Ezt ismételd meg 5-10 percen keresztül.

A lélekre való összpontosítás feladata, hogy elvonja az elmét a stresszes állapotból és azoktól a gondolatoktól, amelyek a fejedben pattognak. A meditáció végén azt kell érezned, hogy sokkal könnyebben megy a munka és a gondolkodás is. 

2. Hagyd a közösségi médiát!

Bár általában arra használjuk az ebédszünetünket, hogy gyorsan átpörgessük a hírfolyamot, fontold meg, hogy az ebédszüneted alatt betiltod ezt a tevékenységet. 

Ahelyett, hogy a közösségi médiával foglalkoznál, kezd ej új tevékenységeket találni: beszélgess új emberekkel, kezdj el olvasni egy könyvet. Sokkal jobban tudatában leszel annak, hogy mi történt az ebédidőben, és nem érzed úgy, hogy az idődet vesztegetted.

3. Intézz el valamit!

Mindig azt hisszük, hogy majd holnap megteszünk valamit, amit ma is megtehetnénk. Az egyik ilyen, hogy felhívjunk valakit vagy válaszoljunk egy e-mailre. Ha csak egy órád van felhívni valamelyik családtagod, vagy egy barátod levelére válaszolni, vagy éppen kibékülni vele, akkor tedd meg, hiszen csodát tehet a mentális jóléteddel. 

4. Végezz el egy kis szeletet egy amúgy óriási feladatból!

Egy nagy projektet, feladatot érdemes kis lépésekkel megközelíteni. Kezdj el valami olyat, amiről azt hitted volna, hogy nem fogod soha befejezni. Ez a gondolkodás leállítja az aggodalmat és képes leszel tisztán látni az első lépést és az egész feladat vagy projekt szakaszait egészen a célig.

5. Szervezz magadnak pihenést!

Ahelyett, hogy kacatokat vennél a neten, inkább nézz utána kikapcsolódási lehetőségeknek. Akár egyedül, akár családdal, akár a pároddal mennél, az utazás mindenképpen jót fog tenni a lelkednek. Ha éppen nem tudod merre menj, nézegess utazási oldalakat, ahonnan inspirációt is meríthetsz.

6. Frissítsd a CV-d és Linked In profilod!

Még akkor is, ha nem szeretnél munkahelyet váltani érdemes időt szentelned a CV-d frissítésére és hogy aktív maradj a Linked In is. Az önéletrajz frissítése arra kényszerít téged, hogy felmérd az alapvető készségeid és képességeid, amelyek megerősíthetik az önbizalmad, illetve kiemelik azokat a területeket is, ahol esetlegesen több tudásra lenne szükséged, hogy végre az álommunkád végezhesd.

7. Tekintsd át a teendőid!

Listát készíteni a napi/heti teendőkről nagyon jó dolog, viszont arra is figyelni kell, hogy folyamatosan nyomon kövessük, hogy éppen hol tartunk jelenleg, hiszen ez segít minket abban, hogy priorizáljunk, ha szükséges, illetve a következő időszakra való felkészülést is segíti. Természetesen nem kötelező ma már papírra írni, hiszen a telefonunkon és a számítógépen is vezethetünk teendő listát, sőt vannak már különböző applikációk is, amelyek segíthetnek megszervezni a mindennapjainkat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása