Ne csak a telefonod legyen okos,hanem a Facebookod is!

2018. május 02. 07:30 - Life Advisor

social-media.JPGHiszen kedvedre válogathatsz és szelektálhatsz a tartalmak között. Akkor miért tartanád meg azt, ami nem épít?! Először is. Nagyon sokan bele esnek abba a hibába, hogy akár ismeretleneket is vissza jelölnek. Gyarapítva az ismerőseik számát mert az, elmondásuk szerint "menő". Ez inkább a mai fiatalabb generációt érinti. Nem is beszélve a másokat nonstop bejelölő-táborról, akik észveszejtve keresik a potenciált olyanokban, akiket még életükben akár nem is láttak. Ez nem csak időpocsékolás de felveti azt az egyszerű kérdést is, hogy: "DE MIÉRT?!" :D Igazából szerintem erre nem is fogunk soha választ kapni.

Viszont, vannak aki már tudatosabban építik fel a saját kis "Facebook-birodalmukat" és tudatosan keresnek ill. válaszolnak a megkeresésekre. Ők a volt osztálytárstól kezdve, volt tanárok, sulis barátok, egy utcában laktunk, a haver és az igaz barát... stb. Töltik be túlnyomó részt az oldalakat. Egy egy oldal-t is kedvel vagy akár csoporthoz vagy zárt-csoporthoz is tartozhat.

Ez már egy még jobb kiinduló pont, mert szeretne valamilyen plusz információt kapni, egy témáról ami esetleg jobban érdekli. Szeretne tartozni egy zártabb közösséghez, ami azt eredményezi, hogy hasonló érdeklődéskörű emberekkel találkozhat virtuálisan, amiből később akár bármi kialakulhat.

De maradjunk csak a Hírfolyamnál. Próbáljuk meg, hogy egy nap tudatosan figyelve, nézzük meg ki-mit posztol az ismerőseink közül. Milyen témát érintenek legtöbbször, mi az amit a legtöbbször látunk tőlük. Nyilván mindenki azt osztja meg a világgal, ami neki a legfontosabb értékeket képviseli az életében. Ez alapján mindenkinek olyan az oldala amilyen. De a jó hír, ha nekünk ez nem tetszik valamiért de nem akarjuk megsérteni sem, egyszerűen a következő posztjánál, a jobb felső sarokra kattintva kiválaszthatjuk a: " XY követésének a leállítása."

Ez nem azt jelenti, hogy örökre megszakítottuk vele a kapcsolatot. Sőt, az fent marad de viszont szabad akaratunkból dönthettünk úgy, hogy most egy kis időre szüneteltetjük a nem odaillő híreket.

Próbáljuk meg a közösségi oldalán is azokat az embereket keresni akik, motiválnak. Valamiféle jó ügyet szolgálnak. Jelöljük be példaképeinket vagy olyan hétköznapi embereket akikre, szívesen hasonlítanánk.

Szerző : Christine

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása