Edzés,mint terv?

2018. március 10. 12:01 - Life Advisor

A "de, Nekem sosincs időm" és társaik, kifogásai ellen!

dumbbells-2465478_640.jpgHa valamit igazán akar az ember, akkor talál rá időt! Nem az idő fog keresni téged és kopogtatni, hogy "Hé, megjöttem! Most pedig ha akarod, ha nem, felöltözünk és elmegyünk mozogni!" Bárcsak így lenne.

Neked kell kutakodnod, rendezkedned és elérned azt, hogy a napjaidba be tudd illeszteni a test mozgást. Már ha igényled. Mert amíg nem vágysz rá igazán, amíg a tested kényelmes, addig mindig fogsz találni valamit ami jobban érdekel és oka lehet annak, hogy nem kezdesz bele.

Magadra ismersz?

  • Lehet Te is azt hiszed, hogy egyből ismerned kell minden gépet a teremben, hogyan működik? Mi, mire való? (Mert ha nem, tök ciki megkérdezni.)
  • Ahova el szeretnél járni, ott tuti mindenki csinosabb, izmosabb és már csak feszesítenek az amúgy is tökéletes testükön? (Te meg most készülsz leadni, tíz kilót)
  • Ugyebár, az "elengedhetetlen" drága és divatos edzőruha nélkül, már lehet be sem engednek? (Mikor neked egy tiszta fehér pólód és egy noname mackó alsód van, a szekrény mélyén.)
  • Csak párban lehet járni, mert szinte mindenki ismer, mindenkit. (És persze, épp senki sem ér rá a barátaid közül.)

Na ugye!? Tudom! Ugyanis ezekkel a kérdésekkel mindenki szembesül a fejében, akinek nincs motivációja, célja. Ugyanígy voltam ezekkel énis. Végig pörgettem újra és újra és újra, amíg meg nem győztem persze saját magam, hogy jobb ha otthon maradok, mert amúgy hideg is van. :)

Csakhogy! Akinek célja a boldog és kiegyensúlyozott élet, elkezd kutakodni a témában és egyre mélyebbre ássa magát benne, amitől egyébként a kedve is megjön... Tudja, hogy elengedhetetlen részét képezi akár az Önbecsülés, Akaraterő vagy éppen az Önfejlesztés, növeléséhez.

Több oldalon keresztül lehetne sorolni a jótékony fizikai hatását is. Ezeket bárhol ellehet érni, olvasni vagy éppen videókat nézni róla. Azt tanácsolom, járj utána! Jegyzetelj!

És itt jön az oroszlán része. TALÁLJ IDŐT! Az emberek szeretik más példájából kihámozni és átalakítani az ő példájukká, úgyhogy (hátha segít), íme az enyém:

Franciaországban elég nagy távolságok vannak, így a napom 2*másfél óráját, utazással töltöm. Heti 3*2 óra nyelviskola. Plusz munka is akad bőven, ahol szintén sokat utazom és ott lennének még a barátok, írás, főzés, kiskutyus,takarítás. Sőt újabban Babysitterkedni is fogok...stb. Nos én úgy láttam a legjobbnak, ha "feláldozom" a reggeleimet. Tény, hogy a reggel végzett test mozgás még hatékonyabb is, szóval plussz pont. :) Igenis felfogok kelni, munka előtt és eljárok eddzeni. Keress Te is, holt időt a napodban. Szervezz át találkozókat. És nem kell azt hinni, hogy akkor majd elveszi a fél napodat. Egy 30 perces séta is óriási javulás. Titka, hogy akard! Nagyon!

Szerző : Christine

Tetszett  cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása