10 emlékeztető magadnak, amit minden nap olvass el!

2018. március 06. 07:30 - Life Advisor

workspace-2985783_640.jpgA boldogság nem egy párkapcsolattal, munkával, vakációval vagy pénzzel kezdődik. A gondolkodásunkkal kezdődik és azzal, hogy mit mondunk magunknak minden egyes nap. A legjobb leckék az életben azok, amelyeket újra és újra megtanulunk. Az emberi elmének sok emlékeztetőre van szüksége, hogy jól működjön. Ahogy Zig Ziglar is mondta : "Az emberek gyakran mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Nos, a fürdés sem… Ezért kell naponta megmártózni benne!"

Ugyanilyen emlékeztető szükséges például az alábbi dolgokkal kapcsolatban is. Tudjuk ugyanis,hogy rendben van:

  1. Nemet mondani!
  2. Kimondani a véleményünket!
  3. Elmondani az igazat!
  4. Másban hinni!
  5. Megváltoztatni a gondolkodásunkat!
  6. Előnyben részesíteni a saját igényeinket!
  7. Tisztában lenni a hibáinkkal!
  8. Elfogadni, hogy nem vagyunk tökéletesek!
  9. Megbocsájtani!
  10. Újrakezdeni, sokkal erősebben!

Mégis,gyakran szembesülünk a fentiekkel ellentétes gondolatokkal, amikor az életünkben nagy a nyomás és a stressz. Téves dolgokat csinálunk,akkor is,ha tudjuk nem így kellene. Az emberi elmének ugyanis vannak gyengeségei, főleg ha stresszben vagyunk.

Az elménkre tekinthetünk úgy, mint az izmainkra. Ha azt szeretnénk, hogy növekedjen,fejlődjön, akkor minden nap tenni kell érte, hogy fejlődjön. Ha nem szentelsz időt arra, hogy az elmédet fejleszd, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy stresszes időszakban rossz irányba terel.

Mi a legjobb gyakorlat, hogy fejlesszük magunkat ezen a területen? A napi emlékeztetők!

Mindez pedig arról szól, hogy nap,mint nap pozitív gondolatokkal töltjük fel az elménket, így a nehezebb napokon előtudjuk szedni ezeket és változtatni a hozzáállásunkon.

Ezt én például úgy oldom meg, hogy az íróasztalom környékén számtalan pozitív gondolat van kitűzve cetliken. Olyan pozitív,motiváló gondolatok, amelyek számomra sokat jelentenek és örömmel fordulok hozzájuk. Napközben pedig rendszeres szüneteket iktatok be és ezeket a gondolatokat olvasom. Ez azért is jó, mert egyrészt az elméd feltöltekezik ezen pozitív gondolatokkal és ha látod is őket, bármikor amikor felnézel, akkor ismét vizuálisan is beléd ivódnak ezek a pozitív töltetű mondatok.

A te feladatod pedig az lenne, hogy a mai naptól kezdve te is elkezd edzeni az elméd. A Facebook oldalunkon számtalan motivációs képet találsz,amelyből szemezgethetsz, de természetesen általad kedvelt motivációs idézeteket is gyűjthetsz és írhatsz ki magadnak, például a szobád falára,vagy az íróasztalod környékére.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása