A legjobb válaszom azoknak, akik könnyen megsértődnek

2024. június 25. 07:30 - Life Advisor

sertodes_valasz.pngA sorban állva a nő apró mosollyal az arcán fordult hátra és találkozott a tekintete a barátoméval. A barátom azt mondta : "Nagyon szép a mosolyod". Valaki egyszer azt mondta, hogy ha egyszer bókolsz egy férfinak, az egy életen át tart, de a nők azt akarják, hogy minden nap bókoljanak nekik, akár többször is. Véleményem szerint is csodálatos hallani, hogy elismerik és értékelik az ember erőfeszítéseit nemtől függetlenül. Na, de kitalálod mi volt a fent megismert hölgy reakciója a barátom bókjára?

"Ne haragudj, normális vagy? Nem is ismerjük egymást. Kérlek ne szólj hozzám többet jó? Csak fizetek és már itt sem vagyok, szóval kérlek hagyj békén."

 A legnagyobb tisztelet mellett : EZ NEM NORMÁLIS REAKCIÓ! Ennek a nőnek szakmai segítségre van szüksége. 

Ezért gondolom, hogy tökéletes válaszom van az ilyen embereknek.

Közéjük álltam volna és azt mondtam volna a hölgynek, hogy : "Keress fel egy szakembert!" Mert pontosan erre van szüksége ennek a személynek. Segítségre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, hogyan működjön egy normális társadalomban, ahol a jó szándékú bók természetes életmód része.

A bókok szórakoztató és egyszerű módjai annak, hogy a társadalom civil maradjon és furcsa módon összekapcsoljon minket a kedvesség és a melegség könnyed hálójában.

A barátom ezen eset óta kicsit visszafogta a bókokat, pedig nem kellene. Ne hagyd, hogy mentálisan és érzelmileg instabil emberek irányítsák, mit csinálnak a normális, egészséges emberek a mindennapi életben.

Megjegyzés : Vannak, akik olyan traumát éltek át, ahol a bókokat bántalmazásra vagy támadásra használták. Ez természetesen más helyzet. A gyógyulási folyamat részeként azonban felelősséget kell vállalnunk azért, hogy megtanuljuk, hogyan kezeljük az ártalmatlan interakciókat.

Az embernek meg kell tanulnia úgy reagálni, hogy ne erőltesse rá a traumáját másokra. Másoktól nem várható el, hogy pszichésen megérezzék a konkrét szükségleteket.

A határok felállítása

Ezért tetszik a fenti válasz.

Azt közvetíti, hogy nem fogadod el a traumájukat és nem engeded, hogy a problémájuk a tiéd legyen.

Az, hogy traumád van, vagy belsőleg a hányinger kerülget önmagadtól nem mutatkozhat meg nyilvános környezetben. Nem helyes lehányni valakit, majd elsétálni és hagyni, hogy az illető kitalálja, min kellene NEKI változtatni, hogy ilyen ne történjen többé. 

Mert ez az, amit ezek a helyzetek okoznak. Ragaszkodnak a személyhez, létrehozva egy kis traumát, amely megváltoztatja viselkedésüket.

Senki sem akarja, hogy ilyen helyzet kétszer is megtörténjen velük. (A barátom sem.) Tehát meg kell húznunk néhány határt.

Nem engedhetjük meg, hogy az emberek rosszul bánjanak velünk, amikor az nem indokolt.  A jószívű bók felajánlása nem jelenti a másokkal való rossz bánásmódot, míg az indokolatlan, túl agresszív válasz az. 

Az emberek társas lények.

A könnyed, barátságos bók gyönyörű, szórakoztató és elengedhetetlen módja a békés együttélésnek egy egyébként kaotikus világban.

Ne hagyd, hogy néhány instabil ember elhomályosítsa a benned lévő gyönyörű fényt.

Ragyogj és bókolj továbbra is! Mindannyiunknak szüksége van bókokra!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása