9 dolog, amit bárcsak elmondtak volna neked a szüleid

2024. június 24. 07:30 - Life Advisor

szuleid_elmondtak_volna.pngAzért vagy itt, mert elég sokáig éltél ahhoz hogy tudd, hogy az élet valamikor jó számlát adott neked. Csak azért tettél dolgokat, hogy durván felébresszen a tetteid szaga, amelyek közül néhány a mai napig hullámzó hatást vált ki belőled. Tudom, ismerem. Sok rossz döntést hoztam, túl sok rossz úton mentem át és túl sok időt töltöttem a sebeim nyalogatásával. Egy dolgot azonban tudok, hogy mindannyian ugyanabból a szövetből szövődünk - bármennyire is különböző helyekről jövünk és különböző tapasztalatokkal rendelkezünk - ugyanúgy lépünk kölcsönhatásba az élettel, ami ugyanazokat a leckéket tanítja nekünk. Ezekre tök jó lenne felkészülni, például a szüleink segítségével. Ezért a mai posztban 9 olyan dolgot hoztam, amiről azt kívánjuk, bárcsak elmondtak volna nekünk a szüleink, de nem tették meg.

Vannak, akiket csak a külsőd érdekel

Jó pár olyan emberrel fogsz találkozni, akik csak az általad biztosított kontextus miatt akarnak téged az életükben. Nem azért érdeklődnek irántad, aki vagy, hanem, ahogy kinézel.

Tehát, amikor emberekkel találkozol, ne légy olyan gyors, hogy felfedd előttük az életed aspektusait. Először nézd meg, hogy azért szeretnek-e téged, aki vagy, vagy csak azért, ahogy kinézel.

Tünde életének története

Tündének viszonya volt valakivel, akivel online ismerkedett meg. 22 éves házassága pangott, egysíkúvá vált. A férje meghízott. A szex inkább kötelező munka lett, mint öröm. Úgy döntött, hogy beleugrik a társkereső oldalak világába és itt találkozott azzal a férfival, akihez hozzá is akart menni.

Sármos pasi volt. Fiatalabb, szexisebb, mint a férje. Nem is sejtette, hogy büntetett előéletű pszichopata. Amikor kiderült az igazság, kidobta. De a férfi ezt nem nézte jó szemmel és küldetéséve tette, hogy a kapcsolatuk minden piszkos apró részletét felfedi Tünde férje előtt.

És pontosan így is tett, tönkretéve egy házasságot, amely 22 évig szilárd talajon állt.

Tünde jelenleg a megbánás és az önutálat gödrében fekszik, de minden rendben lesz. Azt mondja elrontotta, és igaza van.

Azonban nem ő az egyetlen, aki ezen az úton járt. Túl sokan képzelik, hogy máshol jobb szexet, szeretőket és partnereket találnak, csak hogy rájönnek, hogy ezek a dolgok nem léteznek. Szinte mindig visszájára sülnek el a dolgok és azok az emberek, akik úgy tűnik, hogy ilyen irigylésre méltó partnerekkel rendelkeznek, szinti mindig nagyon magas árat fizetnek ezért.

A fű csak annyira zöld, amennyire öntözik

Miért olyan szép zöld és buja az a fű, amin fekszel? Azért, mert valaki, valahol nap mint nap öntözi. Ez a fő lehet a házasságod, a gyerekeid, a karriered stb. Mindezek a dolgok nagyszerűek, mert az emberek jövőképet alakítanak ki és keményen dolgoznak ezért. El kell döntened, hogy mit akarsz az életben, majd el kell kezdened cselekedni, hogy mindent megvalósíts.

Élj a jelenben

Csodálom ezeket az embereket. Kiket? Azokat, akik megtalálták a módját, hogy a jelenben éljenek. Elvágták a kötelékeket, amelyek a múlt hibáinak és megbánásának gubójába verték őket és megengedték maguknak, hogy teljes életet éljenek. Itt és most. Élj te is így! Élj a mának, élj a jelenben!

Szeresd azt az életet, amid van, ne azt, amit szeretnél

A közösségi média szinte árasztja ránk a tökéletesebbnél tökéletesebb életeket, ami számunkra azt okozza, hogy összehasonlítjuk magunkat a látottakkal és ahelyett, hogy a jelenlegi életünket értékelnénk, arra gondolunk, hogy ugyanolyan életet akarunk élni, mint amit látunk.

A legtöbben egyszerűen nem tanuljuk meg úgy szeretni az életünket, ahogy van. Pedig ez óriási lecke és hidd el, hálás leszel azért, ha megtanulod. 

Az emberek nem azt gondolják rólad, amit hiszel

Nem. Az emberek mindig magukra gondolnak. Persze, lehet, hogy rád pillantanak a bevásárlóközpontban, vagy bármi más, de három perccel később továbbléptek. Ez pedig felszabadító nem? Remélem téged is felszabadít a tudat, hogy abszolút önmagad lehetsz, mert senkit sem érdekel. 

Tartozol magadnak annyival, hogy megvizsgálod azokat az embereket, akiket beengedsz az életedbe

Igen, csak egy Teréz anya volt. De te nem vagy Teréz anya. Nem engedheted meg magadnak, hogy nyitott ajtók politikája legyen az életedben, legalábbis ha jól akarsz élni. Az igazság az, hogy a világ tele van olyan emberekkel akik kihasználnak, bántanak. Az is igaz, hogy mindig történnek jó dolgok rossz emberekkel. Az is igaz, hogy a rossz emberek mindig megússzák, bármit is tettek. A lényeg? Az élet nem igazságos.

Évekbe telt, mire átkereteztem az egész történetemet, amiért olyan emberek karjaiba kerültem, aki, nem akartak jót. És gyűlölném, ha egy kapcsolat nevében eltemetnéd önmagad. Vess véget annak, hogy elfogadod a rossz emberek kifogásait. Merd meghúzni a határokat és kidobni azokat az embereket az életedből, akik nem érdemlik meg, hogy a részesei legyenek.

Meg kell tanulnod kezelni a változásokat, különben megváltoztatják az életed dinamikáját

Tanulj! Figyeld meg alaposan a dolgokat! Nézd meg, hogyan élsz! Ne érjen váratlanul, amikor a dolgok kezdenek megváltozni! Amikor a szar elkezd hullámozni, amikor a szerelem kezd kifulladni, amikor a gyerekeid elkezdenek letérni az igazlelkűség ösvényéről stb.

Egyedül te vagy felelős a saját életedért

Közhelyes, ugye? Azért mert IGAZ! Ha azt akarod, hogy az életed jobb legyen, a pozitív változásokat neked kell előmozdítanod. Mindannyiunknak be kell piszkolnunk a kezeinket. Ne pazarolj egyetlen percet sem arra, hogy várj valakire, aki megment. Vedd fel a kesztyűt és öld meg a sárkányokat, akiket meg kell ölnöd, hogy felfelé mozdítsd az életedet.

És ha már itt tartunk : vigyázz a testedre és gondoskodni fog rólad. Ne egyél szemetet! Sportolj!

Amíg élsz, tanulsz. A fenti tanulságok mind-mind relevánsak. Használd őket, tanítsd meg szeretteidnek és hagyd, hogy vezessenek. Mindannyiunknak szüksége van segítségre!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása